Oeganda

Vogelparadijs Oeganda

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Dirk Content Lees meer
Begeleide vogelsafari in kleine groep (6 pers.)
Ontdek de vogelpracht van Oeganda met een gespecialiseerde Vlaamse gids
Verblijf in mooi gelegen lodges of tented camps

Nergens anders in Afrika kan je meer vogels zien dan in Oeganda. Zo’n 1100 vogelsoorten is dit relatief kleine Oost-Afrikaanse land rijk. Maar liefst 600 meer dan België! Dat is werk voor specialisten!

In een kleine groep van 6 deelnemers en onder begeleiding van een gespecialiseerde Vlaamse vogelgids bezoeken we de meest vogelrijke gebieden van Oeganda. We zien er niet enkel de Afrikaanse soorten, maar ook de Europese en zelfs Aziatische soorten die in Oost-Afrika komen overwinteren. De prachtige noordelijke karmijnrode bijeneter is er daar slechts een van.

Deze reis werd door specialisten uitgestippeld in functie van de beste vogelwaarnemingen. We combineren wandelen met traditionele game drives, maar ook bootsafari’s en een nachtvogel game drive maken deel uit van het programma. Dit alles vindt plaats in enkele van de mooiste parken van Oeganda: Murchison Falls, Semuliki, Kibale en Bwindi. Ook olifanten, leeuwen, krokodillen en nijlpaarden mag je tijdens deze reis dus verwachten. En hoewel er in Kibale Forest en Bwindi Impenetrable telkens vogelactiviteiten geprogrammeerd staan kan je er ook voor kiezen om de chimpansees of berggorilla’s te gaan tracken.

Deze reis is met andere woorden het neusje van de zalm: prachtige lodges, vogelactiviteiten op maat van een kleine groep, schitterende landschappen, watervallen en bergketens én kans op de Big 5, gorilla’s en chimpansees. Een niet te missen kans voor de ware vogelfanaat en dierenliefhebber!

Lees meer

Geschikt voor solo-reiziger

Beschikbare data
08 okt 2022 > 22 okt 2022
14 dagen - €5490
Op deze reis geldt 5% vroegboekkorting tot en met 08 apr 2022
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Reizen in Oeganda
Ontdek onze reizen in Oeganda
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania