Ecuador

Vulkaanexpeditie op de evenaar

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Internationaal reisleider Lees meer
beklimming van Cotopaxi en Chimborazo, de hoogste toppen van Ecuador
acclimatisatiewandelingen voor een goede voorbereiding
sta op de evenaar en bezoek koloniaal Quito

Het Andes gebergte is van noord tot zuid ontzettend rijk aan vulkanen. Vierenvijftig daarvan bevinden zich in Ecuador. Tijdens deze spectaculaire expeditie reis beklim je er 5, de Pasochoa (4164m), de Corazon (4791m), de Illiniza (5126m), de Cotopaxi (5897m), en tot slot de machtige Chimborazo (6268m).

De stratovulkaan Cotopaxi is de meest beklommen berg van het land en wordt door zijn bijna perfecte kegelvormige structuur gezien als een van de mooiste vulkanen van Zuid Amerika. De beklimming van de Chimborazo daarentegen, wordt door zijn moeilijkheidsgraad veel minder gedaan maar vormt ongetwijfeld hét hoogtepunt van de reis. Door zijn locatie op de aarde is de Chimborazo de hoogste berg ter wereld, gemeten vanuit de kern van de Aarde! Deze uitdagende klim vormt dus een unieke ervaring om nooit te vergeten!

Je start de reis met enkele acclimatisatiedagen en mooie beklimmingen van lager gelegen vulkanen. Halverwege de reis is er een rustdag voorzien in de frisgroene omgeving van Baños.

Tijdens het programma wordt voldoende tijd besteed aan een opleiding waarin je leert omgaan met de hoogte en de verschillende klimtechnieken.

De eerste vier vulkanen zijn voor elke ervaren wandelaar goed toegankelijk en technisch niet moeilijk. Voor de beklimming van de Chimborazo daarentegen is wel een een goede dosis doorzettingsvermogen vereist.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Technisch wandelniveau i
Beschikbare data
04 dec 2021 > 15 dec 2021
12 dagen - €2380
GEGARANDEERD
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
09 jul 2022 > 20 jul 2022
12 dagen - €2380
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
03 sep 2022 > 14 sep 2022
12 dagen - €2380
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
10 dec 2022 > 21 dec 2022
12 dagen - €26396
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Ecuador
Ecuador heeft de reiziger enorm veel te bieden. De Andes, het Amazonewoud, idyllische kusten, een Incaverleden, vulkanen en koloniale steden, je vindt het hier allemaal. Ook voor gezinnen met kinderen kunnen we een unieke en gevarieerde reis samenstellen.
Ontdek onze reizen in Ecuador
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania