fbpx Zuiderhuis - Weelderige natuur in Zuid-Bohemen

Tsjechië

Weelderige natuur in Zuid-Bohemen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen in het verassend mooie Zuid-Bohemen
verblijf in 3* en 4* hotels en pensions
prachtige UNESCO Werelderfgoed steden

Zuid-Tsjechië overtreft ruim alle verwachtingen. Daar waar de grenzen van Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië elkaar raken, liep tot voor enkele jaren het ondoordringbare IJzeren Gordijn en was het gehele gebied over zo’n 50 km vanaf de grens verboden terrein voor iedereen, behalve voor de militairen van het voormalige Warschaupact.

In die buurt ontspringt de ongekend mooie rivier Moldau, die zich al slingerend via de steden Ceský Krumlov en Ceské Budejovice naar Praag begeeft. Behalve de Moldau doorsnijden tientallen kleine riviertjes dit licht heuvelend gebied. Speciaal voor fietsers trekt de natuur in dit onbezoedelde deel van Tsjechië haar mooiste kleedje aan: bomen vol bloesems, kilometers lange wegen omringd met heerlijke kerselaars, uitgestrekte naald- en loofbossen waartussen zich een subliem fietspad slingert, forse rotspartijen, moerassen, natte weilanden en weiden vol paardenbloemen.

Hier is Europa’s natuur op haar mooist. De rust en de prachtige uitzichten zorgen voor een tocht om van te genieten. Bovendien valt er cultureel ook heel wat te beleven, dit gebied is namelijk erkent UNESCO Werelderfgoed. Één van die parels is Ceský Krumlov dat sinds 1992 tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. De Moldau meandert hier prachtig rond de stad en legt een lus om het historisch centrum. Hoog boven het stadje torent het slot uit dat aan de familie Von Rosenberg heeft toebehoord.

Aan het einde van deze erg afwisselende reis blijven we nog een dag extra in Praag om rustig te kunnen genieten van al het moois van deze cultuurstad bij uitstek. Het middeleeuws centrum in de buurt van de Karelsbrug is een historisch cultureel palet van rococo tot art nouveau.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

Geschikt voor solo-reiziger

9 dagen - vanaf €1357

Beschikbare periodes

01 apr 2023 > 31 okt 2023
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
9 dagen - vanaf €1357

Beschikbare periodes

30 mei 2023 > 07 jun 2023
31 mei 2023 > 08 jun 2023
01 jun 2023 > 09 jun 2023

'Boek nu' om alle beschikbare data te bekijken.
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
Reizen in Tsjechië
Tsjechië, centraal gelegen in Europa, kan bogen op nogal wat cultureel en natuurlijk werelderfgoed. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in Bohemen, het groene hart van Tsjechië.
Ontdek onze reizen in Tsjechië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië