Roemenië

Wandelen in de Zuidelijke Karpaten tot aan de Donaukliffen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Karel Van Gutte Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer van Karpaten tot Donau
begeleid door een Roemenië-expert
4 gebergtes met hun lokale cultuur

Het avontuur start op de Transalpina in Rânca en loopt langs de zuidelijke kant van de Karpaten tot aan de imposante kliffen van de Donau.

Er zijn dagwandelingen gepland in 3 UNESCO-gebergtes: Retezat, Cheile Nerei-Beușnița en het Domogled-Valea Cernei-gebergte. We wandelen naar het Gâlcescu-meer in het Pârang-gebergte, naar de Retezat-piek en de mooiste waterval van Roemenië: Beușnița. In het Nera-gebergte loopt de wandeling doorheen een 10-tal voetgangerstunneltjes, eeuwen geleden uitgehouwen om de steenkool uit het gebergte weg te halen én later gebruikt voor snelle, geheime troepenverplaatsingen om het Austro-Hongaarse keizerrijk te kunnen beschermen tegen oprukkende Ottomanen.

De bergwandelingen zijn telkens o.l.v. een parkranger of een professionele berggids. De nationale parken zijn hun natuurlijke habitat en ze vertellen vol trots over „hun” park en de resultaten van hun natuurbeheer.

De 4 gebergtes zijn totaal verschillend en gaan van gletsjermeren (Pârang), semi-mediterraan klimaat (Domogled), steile kloven en watervallen (Nera) tot savanne-achtige landschappen (Retezat).

Het uitzicht vanop de kliffen op de Donau is overweldigend. Elke wandelaar verstilt bij het prachtige uitzicht.

We overnachten in Băile Herculane aan de voet van het Domogled-gebergte. Het was dé ontmoetingsplaats voor de oude Europese adel, waaronder keizerin Sissi.

Op deze actieve wandelreis bezoeken we ook de meest markante plekken op onze route, waaronder Horezu (Unesco), het middeleeuwse centrum van Sibiu, de burcht van de Hunyadi’s, Densus (Daciers). In Oravița trekken we met een smalspoortreintje het gebergte in. We laten de uitzonderlijke kans niet links liggen om in Sibiu enkele Vlaamse schatten, waaronder originele schilderijen van Brueghel en Van Eyck te gaan bekijken.
Tenslotte stoppen we even in Târgu Jiu om naar enkele openluchtkunstwerken van Brancusi te gaan kijken, waarvan momenteel in Brussel in het BOZAR een tentoonstelling loopt in het kader van Europalia 2020.

Geniet van deze veelzijdige wandelreis, maar laat je vooral aangenaam verrassen door het lekker eten en drinken en de hartverwarmende gastvrijheid van onze Roemeense gastheren en -vrouwen.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
20 aug 2021 > 28 aug 2021
9 dagen - €1540
GEGARANDEERD
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Roemenië
Roemenië is een van die landen in Zuidoost-Europa waar je als reiziger zelf nog veel kan ontdekken: de paden liggen er nog goed bij, de natuur is er vrij ongerept.
Ontdek onze reizen in Roemenië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania