Op zoek naar iets?

natuurreizen_canada

Reisformaliteiten en visa

Formaliteiten en visa

Bij elke reis vermelden wij duidelijk welke documenten je als reiziger in je bezit dient te hebben vooraleer je op reis kan vertrekken.

Internationale Reispas

Voor de meeste van onze reisbestemmingen buiten Europa volstaat een internationale reispas. Ook voor kinderen is een reispas vereist.
Deze dient geldig te zijn tot 6 maanden na de terugkeer van je reis.
Je kan deze reispas eenvoudig verkrijgen bij je gemeentebestuur. Vraag dit tijdig aan want zeker in de vakantieperiodes zijn er soms wachttijden.
Er bestaat ook een spoedprocedure die uiteraard duurder is.
Voor een aantal bestemmingen vragen wij om zo snel mogelijk na inschrijving ons een kopie van uw reispas te bezorgen per mail of fotokopie.


Visum

Voor sommige bestemmingen is naast een geldige reispas (nog ten minste geldig tot 6 maand na terugkeer in Belgie) ook een visum nodig.  Dit is aan te vragen en te regelen via de betreffende ambassade. U kan zelf naar de ambassade gaan, maar dat is tijdrovend (een eerste bezoek om documenten af te leveren, een tweede om af te halen).

De regeling via een visum-handling-agent is makkelijker. Zij kennen de procedures, hebben steeds de laatste up-to-date info en zij gaan in uw plaats naar de ambassade (tegen een billijke vergoeding).

Aanbevolen visumregelaar: Traveldocs

Regeling en betaling gaat rechtstreeks tussen de reiziger en Traveldocs via de bovenstaande link.

De wachttijd voor een visum kan oplopen. Tijdig aanvragen (afhankelijk van de bestemming 6 à 4 weken voor de afreis) is sterk aanbevolen.

Identiteitskaart

Slechts op een beperkt aantal bestemmingen (meestal binnen Europa) volstaat de identiteitskaart en voor kinderen de KIDS ID.

Meer informatie over formaliteiten en visa kan je ook krijgen op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.