fbpx Sabbe-erwin - Zuiderhuis
Erwin Sabbe

Hallo, mijn roots als wandelaar liggen bij de scouts. Ik wou toen al de horizonten verkennen, grenzen verleggen, met anderen op stap en altijd in voor avontuur.

Ik hou van trektochten langs bergpaden, bossen, GR-paden in binnen-en buitenland. Landen zoals Ierland, Schotland kunnen mij bekoren. Ook Spanje en Frankrijk…maar eigenlijk alle landen.

Reeds 30 jaar ga ik jaarlijks op trektocht met een zestal vrienden van bij de scouts. Het bloed kruipt … Samen met mijn neef Ludwig (ook reisbegeleider bij Zuiderhuis) stap ik jaarlijks trajecten van de Camino Santiago. Ander tochten die ik al deed zijn Kungsleden (Zweden), GR 20 (Corsica), The Cumbria Way (UK), Dingle Way en Giant Causeway (Ierland), Stevenson Route (Frankrijk) enz …

Een andere passie van mij is muziek. Op mijn tiende gitaar beginnen spelen en in verschillende bands gespeeld. Sedert een zevental jaar speel ik gitaar en mandoline bij de folkband Roots.

Waarom ik reisbegeleider bij Zuiderhuis ben geworden? Wel ik wandel zelf graag en zeker in groep. Onderweg hou ik van een goed gesprek met daar af en toe een grapje of een “wistje datje” aan toegevoegd. Een groepsmens dus. Tot staps!


Favoriete bestemming: Ierland … of zovele andere.

Favoriete trekking: Kungsleden in Zweden

Favoriet gerecht: Vispannetje

Favoriete muziek: als het maar kwaliteit is

Favoriete krant: De Standaard (papieren versie)