Op zoek naar iets?

Laugavegur Trekking

Ga mee op de avontuurlijke trekking in IJsland.

Nergens anders dan in IJsland word je zo intens geconfronteerd met het vrije spel van de natuurelementen. Sissende stoomzuilen, kolkende rivieren en desolate berg- en ijslandschappen vertellen je hoe de aarde is ontstaan en waartoe ze vandaag nog in staat is. Tijdens onze begeleide avontuurlijke zomertrekking van vier dagen stap je van het verlaten binnenland 55 kilometer richting het groene zuiden. De vele hete bronnen zijn onderweg je leidraad.

Ga trekken in IJsland

Je start je avontuur bij de ryolietbergen van Landmannalaugar, in het diepe binnenland van IJsland. Een terreinwagen brengt je erheen vanuit hoofdstad Reykjavík. Onderweg zie je de Hekla, de op één na actiefste vulkaan van IJsland. De rotsen in Landmannalaugar zijn erg kleurrijk, van geel en rood tot bruin en grijsgroen, en geven vooral onder het zonlicht een magische indruk. Hoge toppen en diepe dalen begeleiden je daarna vier dagen lang richting het groene Thórsmörk in het zuiden, waar je een spectaculair uitzicht wacht op de beroemde Eyjafjallajökull-vulkaan. Je overnacht in tenten of berghutten, terwijl een terreinwagen instaat voor het bagage- en voedseltransport. Begeleiding krijg je van een Engelstalige gids.

Borrelende modderpoelen

Onderweg overwin je onder meer de uitgestrekte gletsjers, hete bronnen en woest kolkende rivieren van het Fjallabak Nature Reserve. Dat is een van de mooiste en meest ongewone natuurcreaties op aarde. Adembenemende vergezichten en moslandschappen wisselen af met lavastromen met vulkanisch glas, borrelende modderpoelen en sissende stoomzuilen. Bij elke stap ontdek je een nieuw fascinerend detail. De kans bestaat dat je ook enkele sneeuwvelden moet doorkruisen. Maar hoewel je een avontuurlijke tocht maakt, is de reis haalbaar voor elke sportieve wandelliefhebber.

Eén met de natuur

Dwars door het reservaat loopt de Laugavegur, ‘de weg van de warme bronnen’. Het traject is een absolute must voor bergwandelaars, en confronteert je elke dag met de geboorte van de aarde. Het pad slingert tussen kleurrijke vulkaanmassieven, desolate zand- en steenwoestijnen en uitgestrekte ijskappen. De donkere tufsteenbergen steken sterk af tegen het wit van de gletsjers. Ook doorwaad je geregeld een rivier. We garanderen het je: zelden heb je je zo één met de overweldigende natuur gevoeld.

De Laugavegur-trekking is een 'wereldklassieker' en een absolute must voor de liefhebbers van bergwandelingen.