Op zoek naar iets?

la_DSC5891mokki-260312_5023

Proef van de zomer in Finland

De zomers in Finland: ze hébben iets. Het landschap ondergaat een kleurrijke metamorfose, met als sublieme apotheose de legendarische middernachtzon. Het uiterste noorden wordt dan ‘het land dat niet gaat slapen’, met 24 uur op 24 daglicht. Het is de ideale periode om volop van de natuur en van de vele dieren te genieten, bijvoorbeeld tijdens een boottochtje op het meer, een wandeling in de oerbossen of een sensationele trektocht met husky’s.

Negen dagen tussen meren en beren

Tijdens deze spectaculaire negendaagse familiereis verblijf je in het indrukwekkende Hotel Kalevala in Kuhmo, vlak bij de grens met Rusland. De unieke architectuur springt meteen in het oog, net als het adembenemende uitzicht op de omliggende bossen. In de dichtbegroeide naaldwouden liggen uitgestrekte diepblauwe meren, die het decor vormen voor je avontuur. Nadat je in het Petola Visitor Centre vlak bij het hotel heel wat hebt bijgeleerd over de fauna en flora in het gebied, bieden we je de kans om te overnachten in een fotografieschuilhut. Omringd door beren, wolven, veelvraten en vossen versmelt je helemaal met de ruige natuur en spot je de fascinerende dieren in hun eigen omgeving. Daarnaast ga je op wandeltocht met husky’s, die ook in de zomermaanden wild enthousiast worden bij de gedachte aan een trektocht in de oerbossen. Picknicken doe je bij het open vuur.
 

Sport en cultuur in het authentieke Lapland

Ontdek het immense nationaal park Pallas-Ylläs, ten oosten van Muonio in het noorden van Finland op deze 11-daagse rondreis. Het bijzonder rustige Torassieppi is een van de oudste dorpen van Finland. De bewoners hoeden er sinds 1847 rendieren, en tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapte de nederzetting aan de Duitsers omdat ze zo afgelegen en dus onvindbaar was. Het authentieke Lapland leeft er tot op vandaag vredig voort. In het Lapinkartano-museum, waar nog steeds een familie rendierhoeders woont, kom je alles te weten over hun ambacht. Uiteraard kan je ook de dieren zelf bewonderen. Graag wat meer actie? Met husky’s of mountainbikes trek je door de oerbossen, en op een hevig meanderende rivier kan je naar hartenlust raften en kanovaren. De midzomernacht op 21 juni is niet te missen.