Op zoek naar iets?

vk-zuid-afrika-River-view

Zuid-Afrika op 5 manieren

Het ongerepte Zuid-Afrika spreekt met zijn prachtige natuur en gastvrije inwoners bijzonder tot de verbeelding. Van Kaapstad, waarop je een prachtig zicht hebt vanop de mythische Tafelberg, tot een beklijvende safari in een open jeep of een spectaculaire wandeling langs canyons in rode zandsteen: Zuid-Afrika heeft het allemaal in huis. Zuiderhuis selecteerde voor jou 5 onvergetelijke reizen, elk met een eigen karakter.

Kuieren in de tuin van Afrika

Een Vlaamse gids die in Zuid-Afrika woont, begeleidt je twintig dagen lang langs de hoogtepunten van het zuidwesten van Zuid-Afrika: Kaapstad met op de Tafelberg een van de grootste botanische tuinen ter wereld, het Kaapse schiereiland, Hermanus, Robberg, het Tsitsikamma Nature Reserve, de Cederbergen … Uiteraard bezoek je ook Kaap de Goede Hoop, die uitkijkt over de Atlantische en Indische Oceaan. Je volgt de beroemde Tuinroute, die loopt van de Mosselbaai in het westen naar de monding van de Stormsrivier in het oosten. De combinatie van de woeste zee en weelderige bossen maken van dit stukje land een waar wandelparadijs.

Spectaculaire verkenning van de noordelijke parken

Met eigen ogen de legendarische Big Five - leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant – bewonderen in het beroemde Kruger Nationaal Park? Het kan tijdens deze 14-daagse rondreis waarin je met een huurwagen op eigen tempo de noordelijke natuurparken van Zuid-Afrika verkent. Verder brengt de Panoramaroute je langs schitterende vergezichten als God’s Window, het uitzichtspunt over de Blyde River Canyon, de derde grootste canyon ter wereld. Je wandelt in de indrukwekkende Drakensbergen en bezoekt Hluhluwe-Umfolozi, het oudste wildpark van Afrika.

Met een huurwagen langs de Tuinroute

14 dagen lang rij je met een huurwagen langs de paradijselijke Tuinroute in het zuidwesten van Zuid-Afrika, die je onder meer in Kaapstad, de wijnregio’s rond Stellenbosch met prachtige wijnhuizen en het droge binnenland van de kleine Karoo brengt. De Tuinroute is een van de mooiste kustroutes ter wereld en kenmerkt zich door een exotische begroeiing en prachtige meren en lagunes. Hier gaat de Indische Oceaan over in de Atlantische. Als kers op de taart spot je walvissen voor Whale Coast en fotografeer je de Big Five in het Addo Elephant Nationaal Park. Logeren doe je in zorgvuldig geselecteerde logies waarvan de meeste een zwembad hebben.

De mooiste wild- en natuurparken van Swaziland en Lesotho

Tijdens deze 22-daagse groepsreis vertoef je niet alleen in Zuid-Afrika, maar steek je ook even de grens over richting Swaziland en Lesotho. Nadat we ’s ochtends vroeg met een open jeep door het Krugerpark zijn gereden, bezoeken we het ongerepte koninkrijk Swaziland. Bossen, bergen en watervallen wisselen elkaar af, en in het Mlilwane Nationaal Park wandel of fiets je tussen zebra’s, antilopen, wrattenzwijnen en giraffen. In Lesotho, de enige staat ter wereld die volledig boven de duizend meter hoogte ligt, lijkt de tijd stil te  staan. De traditionele bewoners, de Basotho, heten je met de glimlach welkom.

Doorkruis Zuid-Afrika van noord naar zuid

De hoogtepunten van het noordoosten van Zuid-Afrika, met onder meer Limpopo, Mpumalanga en KwaZulu Natal, combineren met Swaziland en de oostelijke en westelijke Kaapprovincies: dat doe je tijdens deze 19-daagse rondreis met huurwagen. Je rijdt van Johannesburg naar Kaapstad en bezoekt Graskop en de Blyde River Canyon, ontmoet de Big Five in het Krugerpark en verkent het Greater Lake St. Lucia Park, dat deel uitmaakt van het Unesco Werelderfgoed. De Tuinroute brengt je ook naar Stellenbosch en de Kaapse wijnlanden, waar je uiteraard de Afrikaanse zon in je glas kan proeven.