Op zoek naar iets?

Transsylvanië, Donaukliffen, Boekarest

ROEMENIË - Zuidelijke Karpaten, Donaukliffen en Boekarest - 9 dagen

{{statusText}}

vanaf €1540

  • groepsreis onder begeleiding van een Roemenië-expert
  • zuidelijke Karpaten, Transalpina-bergpas, Boekarest & ‘Wandeling van de Revolutie’
  • uitzicht vanop de Donaukliffen en kennismaken met de Daciërs en het kasteel van de Hunyadi’s

  9-daagse groepsreis Walachije

  Wandelen in de zuidelijke Karpaten (Walachije)

  We reizen vanuit Bucuresti, van het zuidoosten naar het noordwesten tot aan de Donau en we trekken dan door de Karpaten naar Sibiu. Er zijn dagwandelingen gepland in 3 UNESCO-gebergtes: Retezat, Cheile Nerei-Beusnita en het Domogled-Valea Cernei-gebergte. We wandelen naar het Gâlcescu-meer, de Retezat-piek en de mooiste waterval van Roemenië: Beusnita. In het Nera-gebergte loopt de wandeling doorheen een 10-tal voetgangerstunneltjes, eeuwen geleden uitgehouwen om de steenkool uit het gebergte weg te halen.

  De reis start in de miljoenenstad Boekarest, waar we je mee nemen op een wandeling langs enkele historische plekken, die in het collectieve geheugen gegrift zijn toen daar de revolutie in 1989 uitbarstte. De immense kolossen het ‘Paleis van het Volk’ en nu ook sinds recent, de ‘Kerk van het Land’ staan op het programma voor een fotostop.
  Van hieruit gaat het noordwestwaarts richting de gebergtes en maken we kennis met de Daciërs, de oorspronkelijke, fiere bewoners maar overwonnen door de Romein Trajanus in 101 na Christus.
  Vanop de kliffen hebben we een prachtig zicht op de Donau die vanuit Servië voor het eerst Roemenië binnenstroomt. We overnachten aan de voet van het Domogled-gebergte. Hier verbleef de Europese adel, waaronder keizerin Sisi in het kuuroord Băile Herculane (Herculesbad).
  Op deze actieve wandelreis maken we van de gelegenheid gebruik om meest markante plekken te bezoeken, waaronder Horezu (Unesco), het middeleeuwse centrum van Sibiu, de burcht van de Hunyadi’s, Sarmizegetusa en we trekken met een smalspoortreintje het Retezat-gebergte in.

  Laat je vooral aangenaam verrassen door het lekker eten en drinken en de hartverwarmende gastvrijheid van onze gastheren en -vrouwen.

  Logies en praktisch:

  • Verblijf in comfortabele accommodaties met eigen sanitair en verzorgde maaltijden
  • Tocht met bagagevervoer
  • Nederlandstalige begeleider Zuiderhuis (spreekt ook Roemeens) en lokale wandelgids

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vlucht Charleroi - Boekarest

  Aankomst in Bucuresti-Otopeni. Transfer naar het hotel.
  Begeleide Stadswandeling “Wandeling van de revolutie” – fotostop aan de kolossen: het “Paleis van het volk” en de nieuwe “Kerk van het land”.
  Logies in Bucureşti.

  8km wandelen; 2 uur

  Dag 2

  București - Horezu - Rânca

  Na het ontbijt vertrekken we naar Horezu. De magie van Horezu is beroemd dankzij zijn uitzonderlijke combinatie van vakmanschap, architectuur en geschiedenis. We bezoeken het Trovanti-openluchtmuseum met de groeiende stenen, en het magistrale Unesco-klooster.
  Na het diner rijden we via de Transalpina route naar onze eindbestemming Rânca, aan de voet van het Parâng-gebergte. Vóór het avondmaal maken we een verkennende wandeling in de buurt.
  Logies in Rânca op 1600 meter hoogte.

  5km wandelen (lus); 1,5 uur
  270km; 4,5 uur transfer

  Dag 3

  Rânca – Transalpina - Gâlcescu-meer - Râușor

  Verder over de Transalpina naar het vertrekpunt van de wandeling. De 148km lange Transalpina-weg had een militaire functie bij zijn opening in 1938 en loopt over een bergpas op 2145 meter. We wandelen om het Gâlcescu-meer (turquoise-meer) op 1925 meter hoogte. Terugrijden doen we over de Transalpina-weg naar onze eindbestemming Râușor, de “Verborgen Parel van het Retezat-gebergte”.
  We logeren in Râușor.

  15km wandelen (lus); 5-6 uur wandelen; 830 hoogtemeters
  230km; 4 uur transfer

  Dag 4

  Retezat (Unesco)

  Sportieve wandeling in het Retezatgebergte (Unesco) dat meer dan 80 gletsjermeren telt, waaronder het grootste (Bucura) en het diepste (Zanoaga). Dankzij deze meren wordt het Nationaal Park Retezat ook wel het “Sprookjesland met de blauwe ogen” genoemd. Het is een gebied van fascinerende verhalen en het is de bron van vele legendes. De bergtoppen van de Retezat lijken uitgehouwen, de Roemeense naam is afgeleid van het woord voor “uitgehakt”.
  Logies in Râușor.

  14-15km wandelen (lus); 6-7 uur

  Dag 5

  Râușor – Densuș – Anina – Oravița – Beuşniţa – Sasca Montana

  Na de sportieve wandeling van gisteren, laten we ons onderdompelen in de Dacische geschiedenis van de Roemenen. De Roemenen stammen af van de Daciërs en zij op hun beurt van de Traciërs, tot Trajanus daar brutaal een einde aan maakte. We bevinden ons in het hart van deze oude beschaving en bezoeken de meest markante plekken.
  Rond de middag stappen we op het smalspoortreintje. De 34km lange rit loopt langs 138 bochten, 14 tunnels, 10 viaducten en 2117 meter smalle, uitgehouwen doorgangen.
  We wandelen naar de mooiste waterval van Roemenië: Beuşniţa en het Ochiul Beiului-meer.
  Logies in Sasca Montana.

  7km wandelen; 2 uur wandelen
  220km; 4 uur transfer

  Dag 6

  Nera (Unesco)

  Vandaag staan drie wandelingen op het programma. Eentje doorheen de uitgehouwen voetgangerstunneltjes, het tweede loopt langs het riviertje naar de Șușara-waterval en tenslotte selecteren we in overleg de wandeling voor de namiddag. Alle wandelingen vertrekken vanaf het pension.
  Logies in Sasca Montana.

  10-18km wandelen (luswandelingen); 3-5 uur

  Dag 7

  Sasca Montana - Socol - Sichevița – Orșova – Băile Herculane

  Hier stroomt de Donau vanuit Servië voor het eerst Roemenië binnen en vloeit hij samen met de Nerarivier. Aan deze samenvloeiing heeft zich een kleine delta gevormd dat integraal deel uit maakt van het Nationaal Park “Porțile de Fier” (De ijzeren Poorten). Deze delta huisvest bijzondere waterplanten, insecten en kleine zoogdieren.
  Geniet van het uitzicht vanop de kliffen, zo zag je de Donau nog nooit….
  We rijden naar het Nationaal Park Domogled-Valea Cernei. Dit mediterraan microklimaat herbergt een enorme rijke fauna en flora. Er komen bruine beren en lynxen voor. Het beukenbos is Unesco-erfgoed.
  Logies in Băile Herculane.

  12-16km wandelen; 4-6 uur wandelen
  220km; 4,5 uur transfer

  Dag 8

  Băile Herculane – Hunyadi (Hunedoara) – Cindrelgebergte – Sibiu

  We stoppen in Hunedoara voor een bezoek aan het kasteel van Mátyás Hunyadi, beter gekend als Matthias Corvinus, koning van Hongarije (1485-1495). De replica (Vajdahunyadi-burcht) staat in Budapest, ongeacht wat de Hongaren mogen beweren…
  We plannen een wandeling door het Cindrelgebergte. Vóór het avondmaal bezoeken we het stadscentrum.
  Logies in het centrum van Sibiu.

  10-12km wandelen; 3,5 uur wandelen
  310km; 4,5 uur transfer

  Dag 9

  Sibiu – vlucht naar Charleroi

  We bieden een stadswandeling aan, langs de mooiste plekjes. Wie wil, kan de kerktoren beklimmen voor het mooiste zicht op de Karpaten en (hopelijk) de hoogste berg van Roemenië, de Moldoveanu, 2544 meter hoog.
  Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Charleroi.

  6km wandelen; 1,5 uur

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  9.

  Afspraak

  De luchthaven van Charleroi.

  Bagage

  Tocht met bagagevervoer.

  Begeleiding

  Karel Van Gutte, begeleider met jarenlange ervaring in deze regio, die de reis verkende en uitwerkte, begeleidt deze reis deels met een lokale gids.

  Deelnemers

  Min. 6, max. 12.

  Infomoment

  Wij houden een infomoment over al onze reizen naar Roemenië. Achteraf kan je er uiteraard met al jouw vragen over Roemenië terecht.
  De infomomenten zijn gratis, reserveren is noodzakelijk.

  Logies

  Tweepersoonskamers in pensions en hotel (middenklasse). Eigen sanitair op de kamer.
  3 pensions en 3 hotels

  Niveau

  Gemiddelde wandelduur 5-6 uur. Grootste hoogteverschil ongeveer 850 meter. Afstanden tussen 10 en 18 kilometer.

  Situering

  Roemenië, Boekarest (București), Walachije (Oltenië & Muntenië), Banaat & Transsylvanië (Hunedoara, Alba & Sibiu).

  Vervoer

  Vluchten Charleroi – Boekarest & Sibiu - Charleroi. Lokale transfers met (mini)bus. Om een meerwaarde te ontdekken van deze ruime regio, zijn enkele langere transfers nodig (zie 'reisroute').

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  6/07/2019