Op zoek naar iets?

wandelreizen groepsreizen rond de combins zwitserland

ZWITSERLAND-ITALIË - Rond de Combins - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €750

  • 7-daagse rugzaktocht in groep
  • met overnachting in het legendarische Hospice op de col du Grand Saint-Bernard
  • vertrek vanuit Bourg-Saint-Pierre, bereikbaar met het openbaar vervoer

  7-daagse groepsreis rond de Combins

  Een trekking over Alpenpassen tussen Wallis en Aosta

  We beginnen aan de tocht rond dit machtig gebergte in het Zwitserse Bourg-St.-Pierre, waar kerk en mooie huizen getuigen van een ver verleden. De 4314 meter hoge Combins is eigenlijk bijna een massief op zich en is wellicht het mooist bij zonsondergang wanneer zijn wanden in vuur en vlam gezet worden. Het hoogste punt van de tour is de Col des Otanes (2870m), vanwaar we een schitterend zicht hebben op de rotsen en gletsjers van de "Combins". Vertrek en aankomst is in Zwitserland maar we lopen ook twee etappes op Italiaanse bodem. Zo komen we bij de bekende Grote St.-Bernardpas, waar we overnachten in het legendarische Hospice. Aan de kant van de oostvallei zien we een stuk van de oude Romeinse weg, ingesneden in de rots.   

  Logies en praktisch

  • een ervaren Zuiderhuis begeleider die het gebied goed kent, wacht je op in Bourg-Saint-Pierre
  • we slapen vooral in berghutten, alsook een herberg en een hotel
  • alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs, ’s middags picknick
  • trektocht met eigen rugzak 

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Bourg-Saint-Pierre - Col de Mille

  Afspraak op de middag in Bourg-Saint-Pierre. Vanuit Bourg-St.-Pierre klimmen we naar de alpenweiden van “Alpe Le Coeur”, vanwaar we een mooi panorama krijgen op de Val d’Entremont en op het oostelijk stuk van de keten van de Mont Blanc. Overnachten in Cabane Col de Mille op 2473m
  Stijgen 1000m, dalen 160m, ongeveer 4 uur stappen

  Dag 2

  Col De Mille – Cabane de la Panossière

  Langs de  Col La Chaux naar Servay (2074m) en de Cabane de Brunet (2103m). daarna langs een mooie alpiene route naar de Col des Avouillons (2647m). Aan de andere kant van de Glacier des Corbassière ligt ons einddoel. We dalen naar de vlakke gletsjer en steken die over. We overnachten in de Cabane Xavier Bagnoud op 2645m. We hebben er een geweldig uitzicht op de Grand Combin!
  Stijgen 1020m, dalen 850m, een 6.30 uur stappen.

  Dag 3

  Panossière - Chanrion

  Een hoogalpiene dag gekruid met almweiden met edelweiss, gemsen, steenbokken en marmotten. Langs de Col des Otanes 2846m komen we bij het Lac de Mauvoisin. Een mooie wandeling door de oostflank boven het meer brengt ons tot Pont du Lancet 2042m. Vandaar is het rustig klimmen naar de Cabane de Chanrion (2462m) waar we overnachten.
  Stijgen 1300m, dalen 1500m, 8 uur stappen

  Dag 4

  Chanrion - Champillon

  Vanuit Chanrion is het mooi klimmen naar de 2797m hoge Fenêtre Durand. Vanuit het venster duiken we Italië in. Over Alpe des Thoules 2378m en Alpe Champillon 2078m komen we onder de zuidflank van de Grand Combins en bij de nieuwe Rifugio Champillon gelegen op 2465m.
  Stijgen 1120m, dalen 1150m, 7 uur stappen

  Dag 5

  Champillon - Col du Grand Saint-Bernard

  We beginnen met een korte klim naar de Col de Champillon (2708m) vanwaar we een prachtig uitzicht op de Mont Blanc krijgen.  We dalen naar Combe Germain 1868m, over een hoogteweg komen we bij de pasweg en Cantina d’Aosta en vandaar is het nog even klimmen naar de bekende Col du Grand Saint-Bernard 2469m waar we overnachten in het legendarische Hospice. 
  Stijgen 1100m, dalen 1000m, 7 uur stappen.

  Dag 6

  Grand Saint Bernard - Bourg-Saint-Pierre

  We klimmen zigzaggend naar de Fenêtre de Ferret 2698m en zo naar naar de Col du Bastillon 2757m hoog. Van hier is het dalen naar Bourg-Saint-Pierre waar we logeren in een stemmig hotelletje. Overnachting en avondmaal in Bourg-Saint-Pierre.
  Stijgen 950m, dalen 1650m, 7 uur stappen

  Dag 7

  Einde

  Einde van de reis na het ontbijt.

  Periode & Prijzen

  Nota


  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  7 (6 stapdagen).

  Afspraak

  Bourg-Saint-Pierre

  Begeleiding

  Ervaren Zuiderhuis reisleider.

  Deelnemers

  Min. 7 - max. 12.

  Logies

  Overnachtingen in berghutten. Ontbijt en avondmaal in de refuges, ‘s middags de picknick.

  Niveau

  Dagwandelingen van gemiddeld 7 uur en hoogteverschillen van meer dan 1000 m. Bij slecht weer kan het programma aangepast worden.

  Situering

  Het zuiden van Wallis, nabij het Italiaanse Aostadal. De noordkant van de befaamde col du Grand Saint-Bernard.

  Vervoer

  Eigen wagen, kostendelend meerijden ev. mogelijk via Zuiderhuis. Ongeveer 800 km vanuit België. De iets langere route over Besançon en Lausanne is aanbevolen. Bourg-Saint-Pierre is relatief vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Met de trein naar Martigny en van daaruit met een lokaal treintje en postbus tot Bourg-Saint-Pierre.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  5/11/2019