Op zoek naar iets?

Rondane NL groep

Noorwegen - Rondane, paradijs voor langlaufers - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

 • gevarieerde langlauftochten door ongerepte natuur
 • vanuit comfortabel berghotel met uitmuntende keuken
 • geen langlaufervaring nodig – initiatielessen worden voorzien

61° 54' NOORD

Langlaufen in het magische Rondane gebergte

Je verblijfplaats, 70 km ten noorden van Lillehammer, bevindt zich in het hart van het bergplateau Venabygdsfjell, tegen de uitlopers van het Rondane-gebergte en het gelijknamige nationaal park. Het is een prima uitgangspunt voor vele gevarieerde langlauftochten door ongerepte natuur, zuivere lucht en … een dik pak sneeuw.

De eerste sneeuw valt er reeds eind oktober en vanaf december zijn de langlaufcondities er uitstekend. In de nabijheid van het hotel bevinden zich 140 km aan gespoorde loipes. Een aantal daarvan passeren aan het hotel zodat je steeds vanuit je logies op ski’s kan vertrekken. Soms lopen de loipes door dichte naald- en berkenbossen, soms ski je over open vlakten met prachtige vergezichten over het Rondane en Jotunheimen gebergte. Je glijdt door bossen en almweiden, over bevroren meren en uitgestrekte fjells. Het karakteristieke licht in de wintermaanden zorgt voor een heel bijzondere sfeer en geeft het landschap een magische dimensie.

Voor wie nooit eerder op latten stond worden er initiatielessen voorzien. Je zal merken, na een paar uurtjes skiën onder professionele begeleiding ben je voldoende voorbereid om de mooiste tochten door dit prachtige stukje natuur te ondernemen.

Ontdek meer, met of zonder sneeuwschoenen.

Naast een boeiend langlaufprogramma wordt er ook een spectaculaire tocht op sneeuwschoenen gemaakt. We dalen af in een diepe kloof en bereiken een bijna 100 meter hoge, bevroren, waterval. Wie zijn ledematen een beetje rust wil gunnen kan er op dag 5 voor kiezen om een bezoek te brengen aan Lillehammer, gastland voor de Olympische spelen in 1994.

Na een actieve dag kan je relaxen in de sauna en/of aan het haardvuur. Het gastvrije hotel beschikt over een uitmuntende keuken, met vele Noorse specialiteiten. Op woensdag avond wordt een speciaal Noors buffet opgediend. Het moment om eland, rendier, smørbrød, gravlax, spekesild, Gudbrandalsost kaas, … te proeven. Uiteraard mag op deze avond ook de aquavit niet ontbreken.

 • langlauftochten afgewisseld met wandeling op sneeuwschoenen 
 • vanuit comfortabel berghotel met uitmuntende keuken
 • geen langlaufervaring nodig – initiatielessen worden voorzien

Accommodatie en praktisch

 • Luchthaven van Brussel/Zaventem.
 • Nederlandstalige reisleider + professionele plaatselijke gidsen.
 • 7 overnachtingen in een comfortabel berghotel met sauna en een uitmuntende keuken. Vanuit het restaurant een prachtig zicht over het plateau en de Rondane bergen op de achtergrond. Kamers met privé badkamer (verwarmde vloer) en toilet. Droog- en waxruimte staan ter beschikking van de gasten.
 • Geen langlauf ervaring noodzakelijk. Voor iedereen die van de buitenlucht houdt en niet terugschrikt voor een gezonde inspanning.

Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt.

Dag 1

Heenreis

Heenvlucht en transfer naar het hotel. 's Avonds een eerste heerlijke maaltijd.

Dag 2

Introductielessen + korte langlauftoer

Introductielessen en een korte langlauftoer in de nabijheid van het hotel om de aangeleerde basistechnieken in de praktijk te brengen.

We leren hoe we ons het best voorbereiden op een tocht en hoe we onze latten juist waxen. Daarna trekken we naar buiten waar ons de klassieke langlauftechniek wordt aangeleerd. Bij de klassieke stijl voer je een diagonale pas uit waarbij de ski’s parallel naast elkaar blijven.

Dag 3

Langlaufen + ev. bijkomende lessen

In de voormiddag trekken we er opnieuw op uit onder leiding van onze plaatselijke begeleiders. In de namiddag worden eventueel bijkomende lessen voorzien.

Dag 4

Avontuurlijke tocht op sneeuwschoenen

Vandaag trekken we een ganse dag op sneeuwschoenen door het adembenemende landschap. We dalen o.a. af in een diepe kloof en bereiken een bijna 100 meter hoge, bevroren, waterval. Onderweg steken we een vuur aan om ons te voorzien van warme dranken. Een spectaculaire maar niet zo moeilijke tocht.

Dag 5

Lillehammer of terug de natuur in

Individueel bezoek aan Lillehammer, gastland voor de Olympische winterspelen in 1994, of terug de natuur in met onze lokale gidsen. Aan u de keuze.

De uitbaters van het hotel brengen je, bij voldoende interesse, naar het station in Ringebu, waar je de trein kan nemen naar het gezellige en levendige Lillehammer.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Lillehammer:

 • Het Olympisch Stadion met het Noors Olympisch Museum. Het enige museum in Noord-Europa dat de complete geschiedenis van de Olympische Spelen behandelt, vanaf 776 voor Christus in het oude Griekenland tot de dag van vandaag.
  Een absolute aanrader (must ?) voor wie van sport houdt.
 • Met een kabelbaan (of te voet) kan je naar de skischansen. Vanop de skischansen heb je een prachtig uitzicht over de stad en het Mjøsa-meer.
 • Maihaugen, gelegen in het hart van Lillehammer, is een groot en interessant openluchtmuseum. Er staan zo`n 175 oude gebouwen, huizen, boerderijen en een stafkerkje uit 1200. Ook in de winter één van Noorwegens top-attracties.

Dag 6

Cross-country skiën

Een ganse dag door de overweldigende Noorse natuur op langlauflatten. Onderweg genieten we van de oneindige ruimte en houden we halt voor een smakelijke lunch in een onbemande hut of op een zomerboerderij.

Dag 7

Langlaufen, wandelen op sneeuwschoenen en/of sleeën

In de voormiddag trekken we er een laatste keer gezamelijk op uit voor een boeiende cross-country tocht. Na een lichte lunch in het hotel heb je de keuze uit een uitdagende tocht op latten of een (individuele) relaxe wandeling op sneeuwschoenen. Wie dat wenst kan ook de helling achter het hotel afdalen op speciale sleetjes.

Dag 8

Terugreis

Transfer naar Oslo en terugvlucht.

NB: Bij voldoende interesse kan een huskytocht van een half uurtje ingebouwd worden (min. 6 personen, +/- 400 NOK per persoon - ter plaatse te betalen).

NB: Uitzonderlijke weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat het programma ter plaatse aangepast moet worden. Indien niet anders mogelijk zal een volwaardig alternatief aangeboden worden.

Nota

Toeslag single kamer : € 60

Afspraak

Luchthaven van Brussel/Zaventem.

Begeleiding

Nederlandstalige reisleider + professionele plaatselijke gidsen.

Deelnemers

Min. 8.

Logies

Comfortabel berghotel met sauna en een uitmuntende keuken. Vanuit het restaurant een prachtig zicht over het plateau en de Rondane bergen op de achtergrond. Twin kamers met privé badkamer (verwarmde vloer) en toilet. Droog- en waxruimte staan ter beschikking van de gasten.

Maaltijden

Ontbijt, middagmaal of lunchpakket en avondmaaltijd van de eerste dag 's avonds tot de laatste dag 's morgens inbegrepen.

Niveau

Geen langlauf ervaring noodzakelijk. Voor iedereen die van de buitenlucht houdt en niet terugschrikt voor een gezonde inspanning.

Situering

Oppland, Oost-Noorwegen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).