Op zoek naar iets?

Samos, het groene eiland

GRIEKENLAND - Samos, het groene eiland - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1250

  • in groep langs prachtige baaien en stille bergdorpjes
  • romantische vissershaventjes en interressante archeologische sites
  • genieten van de Griekse keuken

  8-daagse groepsreis Samos, het groene eiland

  Vlak voor de Turkse kust verheft het weelderig begroeide Samos zich uit de diepblauwe Egeïsche Zee. Het Griekse eiland is niet alleen bekend voor zijn zoete muskaatwijn en uitstekende olijfolie, maar het is ook het eiland van de godin Hera en de wiskundige Pythagoras. Bovendien behoren de bewoners tot de vriendelijkste van heel Griekenland en kan men er voortreffelijke wandelingen maken. Langs prachtige baaien en stille bergdorpjes trekken we te voet het afwisselende en groene landschap in met de ontelbare olijfbomen en wijngaarden. Het is ongetwijfeld de beste manier om het eiland en zijn bewoners te leren kennen.
  We starten onze tocht in Drakei helemaal in het westen en stappen langs misschien wel de mooiste kuststrook van het eiland naar Karlovassi. De volgende dagen ontdekken we dorpjes waar de tijd bleef stilstaan en op het dorpsplein of de platia vinden we zeker een terrasje in de schaduw van een plataan. We hebben ook tijd om te flaneren langs de romantische vissershaventjes van Ireo, Kokkari of Pythagorio. Samos is niet alleen in landschappelijk maar ook in cultureel opzicht een erg veelzijdig eiland. Op onze wandelingen komen we dan ook ontelbare heiligdommen tegen en kunnen er interessante archeologische sites bezocht worden.
  Kortom een mooie ontspannende wandelweek waarbij we genieten van het groene eiland, zijn vriendelijke bewoners en de heerlijke Griekse keuken.

  Logies en praktisch

  • logeren in charmante accommodaties
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • bagagevervoer

  Ontdek zeker ook onze andere groepsreizen in Griekenland. 

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vlucht naar Samos

  Vlucht vanaf Brussel of Amsterdam naar Samos en korte transfer naar het pension in Ireo, een vissersdorpje ten zuidwesten van de luchthaven.

  Dag 2

  Drakei - Karlovasi

  We beginnen onze eerste stapdag met een transfer naar het uiterste westen van het eiland. Waar de weg stopt dalen we af, vanaf het bergdorp Drakei, naar de prachtige baaien van Megalo Seitani en Mikro Seitani. Met wat geluk kunnen we hier de mediterrane zeehond spotten. Langs het Potamistrand, met eventueel een kort bezoek aan de kleine vallei naar de watervallen, bereiken we Karlovasi, de tweede stad van Samos.
  Wandelduur: 4,5 uur.

  Dag 3

  Kerketeasketen

  Vanuit Karlovasi klimmen we eerst naar het oude stadsgedeelte op de heuvel en maken verder, langs pittoreske bergdorpen, een rondwandeling op de flanken van de Kerketeasketen. Wandelduur: 5 uur.

  Dag 4

  Platanos - Kokkari

  We nemen vanuit Karlovasi een taxi tot de afslag naar Platanos, één van de hoogst gelegen en voor sommigen één van de mooiste dorpen van Samos. Na een korte klim stappen we, met prachtige vergezichten van kust tot kust, langs de bergdorpen Kondeika, Ydroussa en Kondakeika tot Agios Dimitrios aan de zee. Bus tot het hotel in Kokkari.
  Wandelduur: 4,5 uur.

  Dag 5

  Dal van de nachtegalen en de dorpen Manolates en Vourliotes

  Na een korte busrit wandelen we vanuit het Dal van de Nachtegalen de groene heuvels op langs de schilderachtige dorpen Manolates en Vourliotes. Na een terrasje op de plakia van dit laatste dorp, dalen we langs een oud routepad terug af naar ons hotelletje in Kokkari. Wandelduur: 4,5 uur.

  Dag 6

  Kokkari - Moni Spilianis

  Vandaag wordt het een lange dag. We stappen van Kokkari aan de noordkust, heel het eiland over langs Mytilini naar Pythagorio aan de zuidkust. Tijdens onze afdaling naar Pythagorio komen we langs het Moni Spilianis met de unieke grotkerk.
  Wandelduur: 6 uur.

  Dag 7

  Pythagorio

  Voor diegenen die het wat kalmer aan willen doen zijn er rond Pythagorio de vele archeologische sites om te bezoeken of de verschillende kleine strandjes aan weerszijden van de kade.
  Natuurlijk kan er ook nog gewandeld worden. We nemen vanuit Pythagorio de taxi naar Paleokastro en wandelen van daar naar Psili Ammos, een van de mooiste stranden van Samos en verder langs de baai van Mykali terug naar Pythagorio.
  Wandelduur: 4 uur.

  Dag 8

  Terugvlucht

  Korte transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel of Amsterdam.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8, 6 wandeldagen.

  Afspraak

  De luchthaven van Brussel (Zaventem) of station Gent-Dampoort/Antwerpen-Berchem voor vervoer naar Amsterdam.

  Bagage

  Tocht met bagagevervoer.

  Begeleiding

  Eddy Ansloos, ervaren begeleider van Zuiderhuis, die deze tocht verkende.

  Deelnemers

  Min. 7, max. 12.

  Logies

  Tweepersoonskamers in eenvoudige, lokale pensions en hotelletjes soms met zwembad.

  Niveau

  4 tot 6 uur wandelen per dag langs paden en landwegen. Hoogteverschillen tussen 300 en 500 meter. De bagage wordt vervoerd.

  Situering

  Grieks eiland in het uiterste oosten van de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije.

  Vervoer

  Vlucht van Brussel of Amsterdam naar Samos. Indien Amsterdam (vertrek vlucht 5u30 ‘s ochtends) dan wordt een busje ingelegd van Gent en Antwerpen naar Amsterdam.
  Plaatselijke transfers met bus, minibus of taxi.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  24/10/2019