Op zoek naar iets?

schotland buiten hebriden

GROOT-BRITTANNIË - Schotland, de Westelijke Eilanden - 10 dagen

{{statusText}}

vanaf €1639

  • begeleide wandelreis in groep op de Buiten-Hebriden: Lewis en Harris, Bebecula en Uist
  • reis met huurwagen langs de mooiste landschappen en stranden in het noordwesten van Schotland
  • onder leiding van Schotlandkenner Michaël Boel

  Island hoppen in Schotland's uiterste westen: de Buiten-Hebriden

  De Westelijke Eilanden van Schotland zijn een ultieme aaneenschakeling van stukken land met bergen, meren en de prachtigste stranden die je op aarde kan vinden. Als het weer niet zo veranderlijk zou zijn, zou het massatoerisme hier hoogtij vieren. Gelukkig is de natuur nog intact en kun je nog echt genieten van waar zee en land elkaar in een wilde schoonheid ontmoeten.

  Na aankomst in Inverness rijden we naar het Isle of Skye. Hier nemen we de volgende dag de ferry naar North Uist dat verbonden is met South Uist via het eiland Benbecula. Vanuit onze hostel in Bebecula verkennen we de volgende drie dagen de zuidelijke eilanden van de Buiten-Hebriden. Op North Uist trekken we naar de 347 meter hoge Eabhal, het hoogste punt van dit eiland en op South Uist wandelen we in de omgeving van Bergen als Beinn Mhor en Hecla.

  Via Berneray is het kleine eilandje verbonden aan North Uist reizen we naar de eilanden Lewis en Harris. We logeren er in een authentieke 'blackhouse', een eeuwenoud stenen gebouw met strodak, vlak aan de Atlantische kust in Gearrannan. Van hieruit verkennen we noordelijke eilanden van de archipel.  Onze dagtochten zullen ons naar woeste kliffen boven zee brengen, maar ook naar prachtige lange stranden, grenzend aan een zee van blauw en groen.
  Op Harris zijn ook hoge toppen te vinden, zoals de Clisham. De beklimming van Clisham staat zeker op het programma: een tocht van 7 tot 9 uren en een totaal van wel 1000 meter klimmen, ook al ligt de top zelf slechts 799 meter boven de zeespiegel. Lewis is ook gekend voor zijn overgebleven Broch Dun Carloway en de Callanish standing stones, minstens even indrukwekkend als het gekende Engelse Stonehenge.

  Op onze reis zullen we op veel plaatsen willen stoppen maar we kiezen enkele van de mooiste plekken uit voor onze tochten om zo een beeld te geven van de grote verscheidenheid van deze verrassende eilandengroep.

  Logies en praktisch

  • eenvoudig logies in hostels en bunkhouse, in vier- of zespersoonskamers, met gemeenschappelijk sanitaire voorzieningen.
  • de maaltijden worden meestal zelf bereid door de groep
  • verplaatsing met huurwagens
  • begeleiding door een échte Schotland-kenner

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Heenreis

  Ochtendvlucht vanuit Brussel naar Inverness via Amsterdam. Per huurwagen naar Uig (Isle of Skye). Overnachting in Uig.

  Dag 2

  Ferry naar North Uist

  Met de ferry naar Lochmaddy op North Uist. Overnachting op het eiland Benbecula

  Dag 3-4

  wandelingen op Benbecula, North en South Uist, Barra

  We verkennen de eilanden Benbecula, North en South Uist, o.a. de Eabhal,  met zijn 347 meter het hoogste punt van North Uist en op South Uist de Beinn Mhor en de Hecla. We nemen ook de ferry naar Barra voor een verkenning van het meest zuidelijke van de Westelijke Eilanden.

  Dag 5

  Naar Lewis en Harris

  We reizen naar Bernenay en steken per boot over naar het eiland Harris waar we de volgende vier nachten verblijven.

  Dag 6-9

  wandelingen op Lewis en Harris

  Vanuit ons verblijf in Gearannan aan de noordwestkust van Lewis verkennen we het eiland Lewis en Harris.  Onze dagtochten leiden langs woeste kliffen boven zee, maar ook naar prachtige lange stranden grenzend aan een zee van blauw en groen. Op Harris zijn ook hoge toppen te vinden, zoals Clisham.  De beklimming van Clisham staat zeker op het programma, maar vraagt wel een goeie conditie.  Het is een tocht van 7 tot 9 uren en een totaal van wel 1000 meter klimmen, ook al ligt de top zelf slechts 799 meter boven de zeespiegel.  Een dagtocht langs de kliffen van de noordwestkust van Lewis is eenvoudiger maar heeft ook een totaal hoogteverschil van 500m. Lewis is ook gekend voor zijn overgebleven Broch Dun Carloway en de Callanish standing stones.  Deze laatste zijn zeker zo indrukwekkend als het gekende Engelse Stonehenge.

   

   

  Dag 10

  Terugreis naar Inverness en Amsterdam

  Per ferry van Stornoway naar UIlapool en doorreis naar Inverness. Terugvlucht naar Amsterdam (aankomst rond 20u00).

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  10, 8 dagen wandelen.

  Afspraak

  Luchthaven Zaventem.

  Bagage

  Met dagrugzak.

  Begeleiding

  Michaël Boel, woonde en werkte 2 jaar in Schotland en besteedde er al zijn vrije tijd aan natuurwandelingen.

  Deelnemers

  Min. 8, max. 10.

  Logies

  Hostels en bunkhouse, in vier- of zespersoonskamers. Eenvoudig logies maar met alle nodige comfort, gemeenschappelijk sanitaire voorzieningen. We zorgen samen voor maaltijden.

  Niveau

  Afwisselende wandelingen van gemiddeld 5 à 6 uur, meestal met gematigde hoogteverschillen, maar ook enkele uitschieters met 1000 meter hoogteverschil en ca 9 uur wandelen.

  Situering

  De Buiten-Hebriden, voor de westkust van Noord-Schotland.

  Vervoer

  Vlucht vanuit Zaventem via Amsterdam naar Inverness. Per huurwagen naar Uig (Isle of Skye) en overtocht naar North Uist. Verplaatsingen ter plaatse per huurwagen en overtochten op de eilanden per ferry naar Barra en Benbecula. Terugreis per ferry naar Ullapool en naar Inverness. Terugvlucht naar Zaventem via Amsterdam.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.