Op zoek naar iets?

Hoe werkt zo'n kite?

Schrijf je in voor het initiatieweekend met Dixie Dansercoer

Als eerste stap in het voorbereidingsproces van de poolreizen die begin 2018 plaatsvinden, organiseren we een initiatieweekend met poolreiziger Dixie Dansercoer in het rustige Villers St. Gertrude in de Ardennen. Een unieke kans voor al wie interesse heeft voor de poolgebieden en voor poolexpedities.

Alles wat je over de polen moet weten
Dansercoer informeert je tijdens de tweedaagse eerst over de fysieke, mentale en logistieke voorbereiding van een poolexpeditie: hoeveel kost het, wat neem je mee en hoe maak je je lichamelijk klaar? Op dag twee staan praktische tips en tricks centraal, zoals hoe je met pulka’s (bagagesleeën) beweegt op het ijs tot attributen om in extreme omstandigheden te reizen. Maar je gaat ook wandelen, leert Dixie en zijn manier van werken kennen, en komt in contact met mensen die de passie voor sneeuw & ijs met je delen.

Mee naar Spitsbergen
Het weekend houdt geen verdere verplichting in. Maar wie de microbe te pakken heeft en gemotiveerd is om de uitdaging aan te gaan, nodigen we uit om mee te gaan op een mini-expeditie naar Spitsbergen. Daar kan je dan onder leiding van Dixie in deze fantastische omgeving de opgedane kennis omzetten in de praktijk.

Praktisch: Initiatieweekends op 16 en 17 september en 21 en 22 oktober 2017.
Kostprijs: 470 euro per persoon.
Klik hier om je in te schrijven