Op zoek naar iets?

costa rica met 20ers en 30ers

(Spaar)plan nu je wereldreis naar Costa Rica en Nicaragua, Sri Lanka of Nepal

Costa Rica is zonder twijfel het veiligste en politiek meest stabiele land in heel Centraal- en Zuid-Amerika. In die mate zelfs, dat de ticos zo'n 70 jaar geleden hun leger afschaften. De vrijgekomen colon (lokale munteenheid) werden in onderwijs, gezondheidszorg en sociale zekerheid geïnvesteerd. Pura vida is er bijgevolg geen loze marketingterm maar een tot kunst verheven levensleuze. Het land scoort in het World Happiness Report dan ook steeds bijzonder hoog. Nicaragua heeft een net iets turbulenter verleden achter de rug. Zo'n 30 jaar geleden verjoegen de Sandinisten er de dictator Somoza en een select clubje elitaire families, die alle rijkdom naar zich toe trokken. Ondanks staatssteun uit de States overwonnen de Sandinisten na Somoza ook de contrarevolutionairen, en maakte het land in de jaren 80 de sprong richting moderne democratie. Op onze 15-daagse rondreis 'De warme gloed van okergeel' verkennen we de paradijselijke stranden, koloniale grootsteden, machtige vulkanen en mythische nevelwouden van Costa Rica en Nicaragua. Afsluiten doen we op het strand van Playa Poneloya, waar de moedigsten onder ons onbevreesd de onstuimige golven van de Stille Oceaan trotseren.

Sri Lanka is voor Azië wat Costa Rica voor Latijns Amerika is, een intieme en veilige eerste kennismaking met een continent. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen, wat de authenticiteit van de reiservaring enkel ten goede komt. Sri Lanka is veel meer dan een zilte traan die aan de zuidkust van India bengelt. Goedlachse locals, een overheerlijke lokale keuken en meer dan 2500 jaar geschiedenis zijn slechts enkele van de vele troeven die het land in pacht heeft. Op onze groepsreis 'Parel van de Indische Oceaan' reizen we 16 dagen lang door het land van (kokosnoot)melk en honing. Op onze route onder meer Colombo, de dynamische hoofdstad van Sri Lanka, Negombo, de enige stad in Sri Lanka waar op zondag de kerkklokken luiden en Anuradhapura, een oeroud pelgrimsoord voor Boeddhisten. We maken kennis met een van de slimste zoogdieren op onze aardbol in de Millenium Elephant Foundation en vergapen ons aan ongeëvenaarde panaroma's bij World's End in de Horton Plains. Kortom, niemand blijft op zijn honger zitten!

Onze laatste rondreis confronteert je niet met een of andere uitheemse cultuur, maar met de brute kracht van de natuur en alles wat je voorheen voor lief hield. 'Annapurna Base Camp' (15 dagen) is een trekking met sterallures in de Himalaya, tussen 's werelds hoogste bergtoppen. We trekken richting Nepal in het voorjaar, wanneer de rododendrons heropleven en de bergflanken violet kleuren. Hogerop wordt de begroeiing steeds schaarser. Lokale sherpa's gidsen ons voorbij typische bergdorpjes, waar we uitgebreid kennis maken met de gebruiken en gewoontes van de Nepalese bergbewoners. Ons streefdoel, Annapurna Base Camp, ligt op 4000 m. boven de zeespiegel. Geen reden tot paniek echter, onze ervaren gidsen gunnen iedereen de tijd om te acclimatiseren. De omringende bergtoppen zijn als zilveren titanen die de tand des tijds vlekkeloos doorstaan hebben. Op 8000 m. hoogte waken ze reeds eeuwenlang over de talrijke avonturiers die zich aan de trek waagden. In april en oktober wachten ze ook ons vol ongeduld op.