Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Spanje Andalusie Alhambra in Granada

SPANJE - Dwars door Andalusië - 9 dagen

{{statusText}}

vanaf €1120

  • individuele fietsvakantie van Malaga naar Sevilla
  • verblijf in comfortabele 3* en 4*hotels
  • het Alhambra in Granada en de vallei van de Guadalquivir

  Karakter van de fietsvakantie

  Andalusië, gekend om de tapas, cervezas, fiestas en flamenco is de ideale locatie voor een zonnige fietsvakantie. De meest zuidelijke regio van Spanje zorgt voor kleurrijke beelden: een flamencodanseres in een rode jurk, witte dorpjes op heuvels en statige Moorse paleizen. Hier versmelten de Europese en Arabische cultuur en vind je een harmonie tussen natuurschoon en  meesterlijke architectuur. Andalusië combineert het moderne leven met een rijke traditie.

  Langs goed ontwikkelde routes en smalle paden zonder veel verkeer fiets je langs weelderig overgroeide heuvels, groene riviervalleien en wilde landschappen. Onderweg bezoek je Sevilla en Córdoba, de mooie en typisch Zuid-Spaanse koningssteden. Je verdwaalt langs smalle straatjes en op de pleinen en snuift zo de couleur local op. In het Alhambra, de Real Alcazar en de Mezquita ontdek je de invloeden uit de geschiedenis van de Middeleeuwen tot nu. Cultuur en ontspanning in een perfecte mix!

  Verblijf

  Je verblijft in goede 3* en 4*hotels vaak centraal gelegen in de etappeplaatsen.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Málaga

  Málaga is een bruisende havenstad aan de helderblauwe Middellandse Zee, gekenmerkt door historische schatten en mooie stranden. Een van de beroemdste Spanjaarden van deze eeuw is de Malagueño Pablo Picasso. Je vindt de sporen van de bekende schilder door de hele stad en in het Picasso Museum. De imposante kathedraal, het Moorse Alcazabafort en het kasteel Gibralfaro liggen klaar om ontdekt te worden. De oude stad geeft je een beeld van de histoische welvaart van het mooie Málaga.

  Dag 2

  Uitstap Granada en bezoek aan het Alhambra

  Een bustransfer brengt je in twee uur naar de interessante stad Granada. Je vindt er het belangrijkste historische monument van Andalusië met Arabische invloeden: het prachtige Alhambra. Het rode kasteel was in de 9e eeuw een middeleeuws paleis van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada. 's Avonds rijd je door naar Antequera, het startpunt van de fietstrip.

  Dag 3

  Antequera - Lucena (± 65 km)

  Aan de poorten van Granada ligt de historische stad Antequera met de kenmerkende rode pannendaken en 30 torenspitsen. De fietstocht begint met een rit over een oude spoorweglijn door het mooie platteland van Lucena. In een van de belangrijkste olijfolieproducerende regio's ter wereld wordt de olie geperst in de molens. Via een spectaculaire kloof fiets je naar Lucena.

  Dag 4

  Lucena - Baena (± 35 km)

  Je zet de fietstocht verder langs de oude spoorlijn en langs uitgestrekte olijfboomgaarden naar Baena. De inwoners leven er voornamelijk van landbouw en zijn traditiegetrouwe mensen wat je in het stadsbeeld merkt. Het op een heuvel gelegen Baena wordt gekenmerkt door smalle straatjes die kronkelen door de oude stad. Je vindt er interessante religieuze gebouwen zoals de kerk van Santa Maria la Mayor uit de 16e eeuw en ook een oud kasteel.

  Dag 5

  Baena - Córdoba (± 55 km)

  De Sierra Morena vormt met zijn uitlopers het decor van de voormalige Europese cultuurhoofdstad Córdoba. De romantische regio is omringd door dennebossen en een indrukwekkende eenzaamheid. Langs grotendeels verlaten landwegen fiets je voornamelijk bergaf maar met enkele klimmen richting Córdoba. Je komt voorbij boerderijen die gespecialiseerd zijn in het fokken van vechtstieren en een speciale reputatie hebben in Andalusië. 's Avonds kan je deelnemen aan een stadswandeling en het kosmopolitische verleden van de stad ervaren: Moorse architecten creërden er meesterwerken zoals de Mezquita of "Grote Moskee" met het "bos van duizend pilaren" en de mooie gebedsruimtes, nu bekend als ‘de kathedraal van Cordoba’.

  Dag 6

  Córdoba - Ecija/Palma del Rio (± 55 km)

  Via een oude Romeinse verbindingsweg verlaat je Córdoba door de brede vallei van de Guadalquivir. Ecija is de hoofdstad van de paardenfokkerij. Het vroeger belangrijke Franciscaanse klooster in Palma del Rio was de vertrekplaats voor monikken die rondreisden om mensen te bekeren.

  Dag 7

  Ecija/Palma del Rio - Carmona (± 65 km)

  Ook vandaag fiets je langs de Guadalquivir door het platteland van Sevilla, een zacht glooiend landschap met vruchtbare landbouwgrond. Carmona is een stad die al 150 jaar vrijwel onveranderd is gebleven en gekenmerkt wordt door barokke paleizen, kerken en kloosters en vrijwel volledig intacte Moorse stadsmuren.

  Dag 8

  Carmona - Sevilla (± 30 km + trein)

  Via het zacht glooiende plateau van Alcores bereik je een van de meest vruchtbare landbouwgebieden in Andalusië. Eeuwenlang voorzag Alcalá de Guadaira Sevilla met brood en water en de stad wordt beschouwd als de plaats waar de flamenco ontstaan is. Vroegere hacienda's van het Koninkrijk van Sevilla liggen langs de weg richting Brenes. Vanaf deze stad neem je de trein naar Sevilla. Hier worden drie van de bekendste opera's gespeeld: Don Juan, de verleider, de sluwe barbier Figaro en Carmen, de femme fatale. Twee wereldtentoonstellingen zorgden ervoor dat in de stad van futuristische gebouwen en grote groene parken werd voorzien. Na de fietstocht kan je de grootste gotische kathedraal ter wereld, de Santa Cruz wijk en het Casa de Pilatos bezoeken.

  Dag 9

  Vertrek na het ontbijt of verlenging van je verblijf

  Wil je nog wat extra tijd om lokale tapas te proeven of de cultuur van Sevilla verder te ontdekken, boek dan een of meerdere nachten extra in deze mooie en gezellige stad.

  Periode

  Aankomst op zaterdag van 28/03/20 t.e.m. 06/06/20 en van 12/09/20 t.e.m. 24/10/20.

  Hoogseizoen
  04/04/20 t.e.m. 17/04/20

  Tussenseizoen
  25/04/20 t.e.m. 06/06/20
  12/09/20 t.e.m. 02/10/20

  Hoogseizoen
  28/03/20 t.e.m. 03/04/20
  18/04/20 t.e.m. 24/04/20
  03/10/20 t.e.m. 24/10/20

  Prijzen

  Vanaf € 1120 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  9 dagen / 8 nachten

  Afstand

  Brussel - Malaga: ± 2100 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Ga je met het vliegtuig, dan gelden ook de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

   

  Prijs voor een extra nacht:

  • Malaga in laag- en tussenseizoen: € 103 p/p in een tweepersoonskamer, € 165 p/p in een eenpersoonskamer
  • Malaga in hoogseizoen: € 155 p/p in een tweepersoonskamer, € 217 p/p in een eenpersoonskamer
  • Sevilla in laag- en tussenseizoen: € 72 p/p in een tweepersoonskamer, € 113 p/p in een eenpersoonskamer
  • Sevilla in hoogseizoen: € 130 p/p in een tweepersoonskamer, € 171 p/p in een eenpersoonskamer

  Fietshelm

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op! Fietshelmen kunnen in dit programma niet gehuurd worden maar je kan ter plaatse wel een helm kopen.

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  De huurfietsen hebben 21 versnellingen en zijn uitgerust met een waterdichte fietstas en stuurtas, reparatiekit met reserveband, pomp en slot. Het aantal herenfietsen is beperkt. Standaard wordt een unisex-model voorzien. Wens je een herenmodel te huren, laat ons dit dan zeker weten zodat wij het nodige kunnen doen. De elektrische fietsen zijn standaard unisex.

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen. Bij de huurfietsen in dit programma is een fietsverzekering inbegrepen.

  Prijs voor huurfietsen:

  • standaard huurfiets: € 99
  • elektrische fiets: € 214

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in 3* en 4*hotels.

  Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen halfpension bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De reis heen en terug naar Andalusië is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes. Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Transfers

  Een transfer van Sevilla naar Malaga of een luchthaventransfer kan niet bijgeboekt worden.

  Van Sevilla naar Malaga rijden er treinen en de rit duurt 2 à 2,5 uur. Tickets boek je online via de website van de Spaanse spoorwegen Renfe of regel je in het treinstation bij aankomst in Sevilla.

  Malaga Airport heeft een treinstation met een directe verbinding naar het centrum van Malaga. Het treinstation is te bereiken via een voetgangersbrug  op een tiental minuten lopen van het vliegveld. Sevilla Airport ligt slechts op 10 km ten noordoosten van Sevilla. Er is geen treinverbinding met de luchthaven maar tussen 06h15 en 23h00 rijdt er elke 30 minuten een bus naar het centrum (busstation Plaza de Armas, rit van ongeveer 30 minuten). Je kan ook een taxi nemen die je in 15 minuten naar het centrum brengt.

  Inbegrepen in het arrangement zijn de bustransfer van Málaga naar Granada op dag 2 en de treinrit van Brenes naar Sevilla inclusief de fiets op dag 8.

  Vlucht

  Je vliegt op Malaga (AGP) of Sevilla (SVQ).

  Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

  Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je fietsvakantie ontvangen hebt. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

   

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

   

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  4/11/2019