Op zoek naar iets?

Girona fiets

SPANJE - Catalonië: op ontdekking in Baix Empordà - 7 dagen

  • Modern viersterrenhotel met wellness
  • Gevarieerde landschappen
  • Middeleeuwse dorpen en kastelen

karakter van de fietsvakantie

Zon, strand, sport en cultuur in een ideale verhouding, dat is waar de Costa Brava en haar achterland vandaag de dag voor staat. Ten onrechte beschouwen veel mensen dit deel van Spanje als niets meer dan een reeks door hotel- en appartementscomplexen onherkenbaar verminkte badplaatsen waar vakantiegangers zo goedkoop mogelijk heentrekken.

 

Niets is minder waar en het ZuiDERHuiS bewijst het tegendeel met deze reis. Naast het massatoerisme, dat zich in slechts enkele plaatsen concentreert, zijn er vooral in het binnenland,de Baix Empordà, vele dorpjes met een heel eigen karakter. Vijf in detail uitgewerkte fietsroutes leiden je naar de mooiste stranden, maar vooral naar de meest fascinerende plaatsen in het binnenland. Je fietst dwars door de landbouwstreek van Catalonië, leert de Iberiërs en Romeinen kennen, ontdekt zowaar een kasteel van Salvador Dalí, slentert door pittoreske oude stadjes en middeleeuwse dorpjes en komt vlak bij vogelrijke moerasgebieden en door uitgestrekte rijstvelden. Geniet en profiteer van de Catalaanse gastvrijheid, van hun zon en van een amper ontdekt ruraal binnenland.

verblijf

Je verblijft in Molli del Mig, een luxueuze ****-hotel in Torroella de Montgrí waar alles in functie staat van het welzijn voor de fietser, maar dan op een zeer hoog niveau. Het hotel wordt bovendien geleid door mensen met een hart voor fietsers. Na de dagelijkse tochten kan je ontspannen in de uitgebreide wellnessruimte of buiten aan het zwembad.

Moeilijkheidsgraad recreatief

Dag 1

Aankomst In Torroella De Montgrí En Korte Verkenning (± 18 Km)

Nadat je bent toegekomen in je mooie verblijf, kan je de regio al verkennen met een kleine tocht. De kortste van de lussen brengt je naar het gezellige kustplaatsje L’Estartit, met enkele mooie stranden en alles wat een Spaans kuststadje te bieden heeft. Daarna rijd je via La Gola, de monding van de rivier Ter, terug naar Torroella.

Dag 2

Langs Middeleeuwse Dorpjes (± 32-52-65 Km)

Tijdens deze licht heuvelachtige rit verken je de mooiste middeleeuwse dorpjes tussen Torroella de Montgri, Madremanya en La Bisbal D’Emporda. Vaak verbergen ze unieke kasteeltjes, waaronder één dat ingericht werd door Dali. Ook oude kloosters en Romaanse kerken kruisen vandaag je pad tijdens deze aangename tocht door uitgestrekte velden en bossen. Je fietst over asfalt- en grindwegen en hebt de keuze uit drie trajecten.

Dag 3

Rond De Rivier Ter (± 25-38 Km)

Vandaag heb je eveneens de keuze uit twee mogelijke tochten. In eerste instantie trek je via grindwegen stroomopwaarts door het groene dal richting Verges en Jafre. Vervolgens gaat het door de bossen naar het zuiden, vanwaar je stroomafwaarts terugkeert naar Torroella.

Dag 4

Rustdag

Bezoek Figueres met het beroemde Teatre-Museu Dalí, ga een dagje shoppen in Girona of rust uit aan het strand. Lekker luieren aan het zwembad of gebruik maken van de wellnessfaciliteiten is natuurlijk ook mogelijk. Kortom opties genoeg om deze rustdag naar eigen wens in te vullen.

Dag 5

Naar De Rijstvelden Van Pals (± 46 Km)

Dit is ongetwijfeld de meest gevarieerde tocht van de week. Je begint langs de moestuintjes aan de oever van de Ter, trekt door velden en bossen via Palau-Sator en Torrent naar het hoger gelegen, middeleeuwse Pals en duikt van daar volop de Catalaanse rijstvelden in. Daarna gaat het richting strand en via het mooie natuurgebied van de Ter-monding keer je onder begeleiding van talrijke trek- en watervogels terug naar Torroella. Opnieuw zijn er een korte of langere route mogelijk.

Dag 6

L'Estartit en Medes eilanden (16km)

Op de laatste fietsdag van de reis fiets je een korte tocht tot aan de kust waar je de riviermonding van de Ter rivier en het landschap van de Middellandse Zee met de Medes eilanden kunt bezichtigen. De Medes eilanden zijn een waar paradijs voor duikers dankzij de schoonheid en diversiteit van zijn onderwaterwereld. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan het natuurreservaat van Terr Vell.

Dag 7

Vertrek Na Het Ontbijt of verlenging

Verleng je verblijf in het prachtige ****-hotel en geniet van een welverdiende ontspanning.

Periode

Aankomst dagelijks van 01/03 t/m 31/10/2018

Prijzen per persoon

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 2 kind 3 - 8 kind 9 - 11
2 persoonskamer € 614,00 € 554,00 Gratis € 312,00 € 463,00
1 persoonskamer € 885,00
half pension volw. 3devolw. kind 0 - 2 kind 3 - 8 kind 9 - 11
halfpension € 136,00 € 136,00 Op aanvraag € 136,00 € 136,00
huurfiets
huurfiets € 62,00
elektrische huurfiets € 149,00
toeslag
middenseizoen 2 persoonskamer € 109,00
middenseizoen 1 persoonskamer € 177,00
hoogseizoen 2 persoonskamer € 310,00
hoogseizoen 1 peroonskamer € 567,00
middenseizoen extra nacht € 14,00
hoogseizoen extra nacht € 38,00
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 2 kind 3 - 8 kind 9 - 11
2 persoonskamer € 67,00 € 61,00 Gratis € 34,00 € 51,00
1 persoonskamer € 127,00
transfers volw. 3devolw. kind 0 - 2 kind 3 - 8 kind 9 - 11
luchthaven Girona - Toroella de Montgri (1-4 personen) € 92,00 € 92,00 € 92,00 € 92,00 € 92,00
treinstation Girona - Toroella de Montgri (1-4 personen) € 80,00 € 80,00 € 80,00 € 80,00 € 80,00

≡ lokaal te betalen

Aantal dagen

7 dagen / 6 nachten

Afstand

Brussel - Toroella de Montgrí: ± 1260 km

Code

Reservatiecode BIESP002

Fietshelm

Een fietshelm is inbegrepen bij de fietshuur. Voor jouw eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden wij steeds aan om je eigen helm mee te nemen. 

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. In Spanje is het dragen van een helm zelfs bij wet verplicht.

Huurfiets

 Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden hybride fietsen, uitgerust met 24 versnellingen, en elektrische fietsen gehuurd worden. Om een aangepaste huurfiets te kunnen voorzien, bezorg je ons jouw lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.

De huurfietsen zijn uitgerust met:
•    helm
•    fietstas
•    kaarthouder
•    Kilometerteller
•    Drinkbus
•    slot (per kamer/koppel)
•    reparatiekit (per kamer/koppel)

Kinderen

Kinderprijzen en prijzen voor 3e volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3e volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassene. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

Leeftijdsadvies kinderen

Deze reis wordt aangeraden voor kinderen vanaf 15jaar.

Logies

Je verblijft in Molli del Mig, een prachtig gerestaureerde watermolen met al het moderne comfort.  Dit **** hotel biedt je ruime wellnessfaciliteiten, een buitenzwembad en gratis wifi. Het restaurant is van zeer hoge kwaliteit en blinkt uit door zijn uitgebreide wijnkeuze.

Check-in is mogelijk vanaf 13u, indien je na 20u aankomt gelieve ons een seintje te geven zodat wij het hotel kunnen verwittigen.

Maaltijden

Deze fietsreis is op basis van kamer met ontbijt.  Je kan half pension reserveren wat we, gezien de uitstekende keuken, ten zeerste aanraden. Dan geniet je van uitgebreide 3 gangendiners.

Parkeermogelijkheid

Je kan gratis parkeren aan het hotel.

Reisdocumenten

De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

Er zijn GPS-tracks beschikbaar, deze ontvang je ter plaatse. 

Reisweg

De reis heen en terug naar Torroela de Montgri is niet inbegrepen.

Routebeschrijving

Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

Transfers

Het is mogelijk om een transfer te reserveren bij het maken van de boeking. Er zijn transfers voorzien vanuit het treinstation en de luchthaven van Girona naar het hotel. Prijzen en details kan je terugvinden onder vertrekdata en prijzen.

Vlucht

Het is mogelijk om zowel op Barcelona El Prat (BCN) als op Girona (GRO) te vliegen. Vanuit Brussel zijn er lijnvluchten naar Barcelona berschikbaar. Girona is enkel te bereiken met lowcostmaatschappijen en tijdens het zomerseizoen (van april tot oktober).

Vanuit de luchthaven van Barcelona kan je gebruik maken van het openbaar vervoer om verder te reizen naar Girona. Ieder uur rijdt er een bus van de luchthaven naar het centrum van Girona. Deze rit duurt ongeveer 1u05min en heeft een richtprijs van €19. Je kan er ook voor kiezen om de trein te nemen. In eerste instantie dien je van de luchthaven tot Barcelona Sants station te reizen om daarna verder te pendelen naar Girona. De rit duurt ongeveer 1u35min en heeft een richtprijs van €11. Tussen Barcelona en Girona rijdt er ook een hogesnelheidstrein. Een ticket kost ongeveer €15 en de reistijd wordt beperkt tot 38min. Vanuit Girona kan je gebruik maken van de aangeboden transfers om het hotel te bereiken.

Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

ZuiDERHuiS fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).