SPITSBERGEN LAPLANDREIZEN

ONTDEK SPITSBERGEN

spitsbergen schip in bevroren zee zuiderhuis

Spitsbergen – Arctische archipel

Spitsbergen is een wereld apart. Deze eilandengroep, geïsoleerd in de Noordelijke Ijszee, kent slechts een vijftal nederzettingen. Er zijn bijna geen openbare wegen, de meeste verplaatsingen gebeuren over het ijs.

 

Husky’s en ijsberen

In Spitsbergen ('Svalbard' in het Noors) tref je de zuivere natuur aan, woest en onherbergzaam. Je vindt er bergen, diep ingesneden fjorden, maar vooral eindeloze ijsvlakten.

Vanuit de grootste nederzetting én de meest noordelijke stad op aarde, Longyearbyen, verken je op huskysleeën en sneeuwscooters de indrukwekkende arctische wildernis.

Waar de mens schaars wordt, begint het rijk van de vogels. Op Spitsbergen leven grote kolonies trekvogels, van Noordse sternen tot papegaaiduikers. Maar Spitsbergen is vooral het domein van een van de machtigste roofdieren op aarde, de ijsbeer.

 

Met een expeditieschip rond Spitsbergen

Tijdens de zomermaanden proberen onze kleinschalige expeditieschepen om de noordelijke regionen van Spitsbergen te bereiken en, indien mogelijk, de volledige rondvaart rond de archipel te maken. Hierbij staan natuurbeleving en avontuurlijke activiteiten centraal. Aan boord en tijdens de veldexcursies geven gekwalificeerde en ervaren expeditieleiders en gidsen verdieping aan deze expedities, onder andere door het geven van lezingen gedurende de dagen op zee. 
Lees meer

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading