Op zoek naar iets?

Huskyrace

Stefan Goris, een hart voor husky's

Een hart voor husky’s. Dat is het minste dat je kan zeggen over Stefan Goris. De leerkracht lager onderwijs raakte enkele jaren geleden volledig in de ban van het hondenslederennen. Een hobby werd al gauw een passie en vandaag behoort Stefan tot de Europese top. Geen evidentie in een sneeuwarm landje als België.

Om zijn doelen te bereiken traint Stefan dagelijks met zijn husky’s in de Limburgse bossen. Met een speciaal ontworpen huskyspan of een quad stoomt hij de husky’s klaar voor een volgende competitie. Een sterke relatie met de dieren, net als het juiste materiaal en de juiste voeding zijn van cruciaal belang. 

Stefan: “Ik sport enorm graag. Zo deed ik bijvoorbeeld vroeger aan hardlopen. Daarnaast ben ik ook dol op honden en als je beide zaken gaat combineren, kom je al snel uit op een sport als deze. Toch ben ik nog niet zo lang actief in het hondenslederennen. Als kind had ik een border collie waar ik agilitywedstrijden mee deed. Maar toen mijn hond op een dag kwam te sterven, heb ik niet zomaar een nieuwe hond gekocht. Ik wou mijn passie voor sport verenigen met mijn passie voor honden en ben op zoek gegaan naar een ras dat bij mijn persoonlijkheid paste. Uiteindelijk is het de Siberische husky geworden. Toch ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Twee jaar lang heb ik me verdiept in het ras: ik bezocht wedstrijden, ging naar fokkers en klopte bij een musher aan om te vragen of ik eens met zijn dieren mocht rijden. Ik wou zeker zijn dat het geen bevlieging was, want dat zou ik een dier nooit willen aandoen. Uiteindelijk heb ik zo’n vier jaar geleden twee pups gekocht bij voormalig Europees kampioen Gerry Pollenus. Binnen het jaar kwam daar al een derde exemplaar bij en voor ik het wist zat ik met een bende husky’s!” (tekst Evi Maveau – Woef Magazine november ’13)

Zuiderhuis steunt Stefan en duimt volop mee voor nog vele mooie resultaten.

Ontdek hier alles over Stefans team R2Run.