FRANKRIJK - Strand en zee op Ile de Ré - 5 dagen

 • luxueus 4* hotel met welness, zwembad en een uitstekende keuken
 • fiets langs zoutvelden en door charmante vissersdorpjes
 • beklim Phare de Baleines, één van de krachtigste vuurtorens van Frankrijk

karakter van de fietsvakantie

Vanuit een zeer charmant hotel dat centraal gelegen is op het ile de Ré ontdek je de natuurlijke pracht dat dit eiland te bieden heeft.  De vele afgesloten fietspaden maken dat je in alle veiligheid en comfort de charmante vissersdorpjes kan bezoeken op twee wielen.  Zo zijn er de vaubanvesting van St Martin en het bruisende Ars-en-Ré die een bezoekje waard zijn.  Maar het eiland heeft ook vele natuurlijke rijkdommen.  Hoogbouw is hier verboden en het eiland wordt ook zeer beschermd van te veel urbanisatie.

Naast de visserij is zoutwinning de tweede economie.  Deze wordt nog steeds op de ambachtelijke wijze bedreven, in kleine zoutmoerassen, les marais salants, die door artisanale ambachtslieden beheerd worden.  Tel daarbij de km's ongerepte stranden en je begrijpt dat het makkelijk is om verliefd te worden op dit eiland.

verblijf

Je verblijft in Elegance suite Hotel Restaurant & SPA Plaisir centraal op het eiland gelegen in het dorpje Le Bois plage en Ré. Het hotel heeft wellness faciliteiten, een zwembad en een uitstekende keuken waar de chef enkel gebruikt maakt van lokale producten. Het is een milieuvriendelijk hotel voorzien met het Europese eco-label. Op het menu staat enkel dagverse vis en eigen gekweekte groenten. De hoteleigenaar is zeer begaan met zijn gasten en staat persoonlijk in om uw verblijf onvergetelijk te maken. Je kan in standaard kamers verblijven of kiezen voor een suite met eigen jacuzzi.

productscore: 1

blocks: 1

emptyblock: 4

MOEILIJKHEIDSGRAAD RECREATIEF

Dag 1: Aankomst in Le Bois-Plage-en-Ré

Dag 2: Naar Phare de Baleines en Porte-de-Ré (±49 km)

Deze tocht brengt je naar het westen van het eiland en een van de meest bezochte plaatsen ook, le phare de Baleines. In tegenstelling tot andere vuurtorens aan de kust, is de Phare des Baleines niet vernoemd naar de plaats waar het staat. Deze vuurtoren is vernoemd naar de Cetacea (walvissen, dolfijnen en bruinvissen) die vroeger vaak stranden op deze kust. In 1922 is hier voor het laatst een walvis gestrand. Het skelet van deze walvis wordt tentoongesteld in het walvismuseum aan de voet van de vuurtoren.

De huidige lichtbundel van de Phare des Baleines draagt ongeveer vijftig kilometer ver, waarmee het één van de krachtigste vuurtorens van Frankrijk is. Na het beklimmen van de 257 treden heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de oceaan. Na een bezoek van het dorpje Les-Portes-de-Ré fiets je door de marais salants terug naar het centrum van het eiland.

Dag 3: Door de marais salants naar Loix (±28 km)

Deze tocht staat volledig in het teken van de zoutwinning op het eiland.  Het gaat over de fietsweg langs het water om al spoedig tussen de zoutmoerassen te fietsen. Hoe de zoutwinning juist gebeurt kom je te weten in het ecomuseum net voor je richting het schiereiland ten noorden fietst.  Loix is een ideale lunchplaats, klein en gezellig.  Daarna gaat het richting een van de meest desolate stranden van het eiland om dan via een uniek fietspad terug te keren naar het hotel.

Dag 4: Naar St-Martin en La Flotte (±30 km)

Na ongeveer 5 km fietsen bereik je al St-Martin, de hoofdstad van het eiland. Deze Vaubanvesting was lang de toegangspoort tot Ile-de-Ré, dat vroeger als gevangeniseiland dienst deed. Overblijfselen zijn hier nog in veelvoud te vinden, zoals de nog steeds actieve gevangenis aan de rand van het centrum. Dan gaat het over een onverhard fietspadje net naast de kust naar La Flotte. Hier kan je een zeer gezellig marktje met lokale producten overslenteren. De route gaat dan naar het zuidoosten van het eiland en geeft je indrukwekkende zichten over de enorme brug naar het vasteland. Op het laatste deel van de fietstocht passeer je vele populaire stranden waar je lekker kan verpozen.

Dag 5: Vertrek na het ontbijt of verlenging

Periode

Aankomst dagelijks van 1/04 t/m 31/10 in 2017

Prijzen per persoon

Prijstabel

basisprijs
2 persoonskamer charme
 • volw.
 • 3devolw.
 • kind 0 - 17
 • € 298,00
 • Op aanvraag
2 persoonskamer elegance
 • volw.
 • 3devolw.
 • kind 0 - 17
 • € 407,00
 • € 156,00
 • Op aanvraag
basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 17
2 persoonskamer charme € 298,00 Op aanvraag
2 persoonskamer elegance € 407,00 € 156,00 Op aanvraag
huurfiets
Huurfiets
  • € 32,00
  Elektrische huurfiets
   • € 64,00
   Fietskar
    • € 35,00
    Kinderzitje
     • € 5,00
     huurfiets
     Huurfiets € 32,00
     Elektrische huurfiets € 64,00
     Fietskar € 35,00
     Kinderzitje € 5,00
     toeslag
     middenseizoen charme
      • € 120,00
      middenseizoen elegance
       • € 130,00
       hoogseizoen charme
        • € 216,00
        hoogseizoen elegance
         • € 180,00
         toeslag
         middenseizoen charme € 120,00
         middenseizoen elegance € 130,00
         hoogseizoen charme € 216,00
         hoogseizoen elegance € 180,00
         extra nacht
         alle kamer
         • volw.
         • 3devolw.
         • kind 0 - 17
         • Op aanvraag
         • Op aanvraag
         • Op aanvraag
         extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 17
         alle kamer Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag

         ≡ lokaal te betalen

         Nota

         Fietshuur mogelijk volgens beschikbaarheid.

         Aantal dagen

         5 dagen/4 nachten

         Afstand

          Brussel - île de Ré ± 795 km

         Code

         Reservatiecode: BIFRP043

         Fietshelm

         Het huren van een fietshelm is hier niet mogelijk maar het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

         Huurfiets

         Voor deze fietsvakantie kan je momenteel geen fietsen huren via Zuiderhuis. Er zijn wel verschillende verhuurders van fietsen vlak bij het hotel. Ook het hotel verhuurt fietsen. Je kan de reservatie direct bij het hotel maken en ook daar betalen.

         Logies

         Je verblijft in Elegance Hotel Restaurant Spa et Plaisir (voor de 2 persoonskamers) of in de Elegance Suites. 

         Maaltijden

         Standaard verblijf je in kamer met ontbijt. Het hotel heeft een uitstekend restaurant dat je ter plaatse kan reserveren. Aangezien het hotel maximum 50 couverts per avond opdient kunnen we geen half pension aanbieden.

         Parkeermogelijkheid

         Je kan gratis parkeren aan het hotel.

         Reisdocumenten

         De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

         Reisweg

         De reis heen en terug naar Ile de Ré is niet inbegrepen.

         Routebeschrijving

         Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

         Transfers

         De transfer heen -en terug van het treinstation of de luchthaven in La Rochelle is op aanvraag.

         Trein

         Vanaf Brussel Zuidstation zijn er treinen naar La Rochelle. De treinrit duurt tussen 5h42 en 6h42 afhankelijk van het uur van vertrek. Er is telkens 1 overstap in Parijs.
         De tickets kunnen ten vroegste 3 maand voor afreis kunnen ingeboekt worden.Voor de aankoop van uw treinticket verwijzen wij u graag door naar de balie van het station of naar hun website.

         ZuiDERHuiS fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte treintickets zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

         Vlucht

         Vanuit Charleroi zijn er rechtstreekse vluchten vluchten naar La Rochelle beschikbaar. De vlucht duurt ongeveer 1u30min.

         Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

         ZuiDERHuiS fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

         Annuleringsverzekering

         Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

         Bijstandsverzekering

         Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

         Je ZuiDERHuiS voordeel

         Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

         Copyright

         Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

         Intellectuele eigendomsrechten
         De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

         Garantiefonds Reizen

         Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).