TANZANIA - Kilimanjaro en safari's: Afrika's hoogste en mooiste - Trektocht en jeepsafari - 12 dagen

  • beklimming van Afrika's hoogste top, de Kilimanjaro 
  • via de mooiste route; de Machame route 
  • unieke wildlife safaritocht als afsluiter 
  • de beroemde Ngorongoro krater 
  • met lokale professionele gids/equipe 
  • geen alpine-ervaring vereist 

TANZANIA - Kilimanjaro en safari's: Afrika's hoogste en mooiste - Trektocht en jeepsafari - 12 dagen

Vanaf {{product.Price | currency}}

Een onvergetelijk avontuur door oostelijk Afrika!

De Kilimanjaro, een slapende vulkaan op de evenaar, is met zijn 5895 meter, de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Hij torent majestueus boven de Oost-Afrikaanse vlakte uit. Het is ongetwijfeld een uitzonderlijke berg en bovendien de hoogste alleenstaande berg ter wereld. De eerste berichten over deze berg bereikten Europa pas in de 19e eeuw. Deze werden op ongeloof onthaald omdat de toenmalige geografen het bestaan van een besneeuwde berg in Afrika in twijfel trokken. Het was pas toen een Duitse expeditie in 1861 een eerste poging tot beklimming ondernam, dat men zich bewust werd van de hoogte van de berg. Sindsdien oefent de Kilimanjaro een enorme aantrekkingskracht uit op de avontuurlijke reiziger en de bergwandelaar op zoek naar een uitdaging. De beklimming op zich is een prachtige tocht. Aan de basis van de berg doorkruisen we eerst een strook regenwoud die er als een gordel omheen ligt. Daarna volgen uitgedoofde lavavelden, alpien hoogland, gletsjers en grillige kraterwanden elkaar op. Een laatste stevige klim brengt ons vervolgens op het hoogste punt van de Kilimanjaro, Uhuru Peak, vanwaar we bij zonsopgang een adembenemend panorama hebben op de omringende hoogvlakte. Tanzania is zonder twijfel de bestemming voor de natuurliefhebber die de Afrikaanse wildernis van dichtbij wil beleven. Een safari sluit onze Tanzania reis op een ontspannende manier af. Het noordelijke circuit dat we aandoen, verbindt de gekende nationale parken Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro-krater met elkaar. De natuurlijke bronnen, rivieren en meren waarrond deze parken zijn uitgebouwd, garanderen de aanwezigheid van menig wild. Uniek wildlife, zowat alle grote zoogdieren zijn hier te zien. Op de kraterbodem van de Ngorongoro leven naar schatting 30.000 dieren! Zelfs de ritten tussen de parken zijn 'game drives'.

productscore: 3

blocks: 3

emptyblock: 2

FYSIEK WANDELNIVEAU

productscore: 1

blocks: 1

emptyblock: 4

COMFORT NIVEAU

productscore: 2

blocks: 2

emptyblock: 3

TECHNISCH WANDELNIVEAU

Dag 1-2: Brussel - Arusha

Internationale vlucht en transfer naar Arusha. Voorbereiding op de klim en overnachting op hotel.

Dag 3: Arusha - Machame Gate (1830m) - Machame hut (2950m)

Vandaag starten we de beklimming van de Kilimanjaro.  We nemen hiervoor de Machame route die in totaal 6 dagen zal duren. 

Transfer naar de Machame Gate, de toegang tot het nationaal park. In onze eerste etappe trekken we door het regenwoud, dat rond de basis van de Kilimanjaro ligt.  We stappen tot nabij de Machame hut, waar we ons tentenkamp opstellen.  

Wandeltijd: 5–6 uur.

Dag 4: Machame hut - Shira hut (3840m)

Na het regenwoud komen we in een open landschap met meer struikvegetatie, bergheide en bloemen. Er volgt een steile klim langs de flanken van de Shiravulkaan tot het pad overgaat in een vlakkere kloof en vervolgens afdaalt naar het Shira plateau.
Onze kampeerplaats ligt nabij de krater van de oude Shiravulkaan en biedt een mooi uitzicht op Mount Meru. 

Wandeltijd: 4-6 uur

Dag 5: Shira hut - Barranco hut (3950m)

Een lange klim met zicht op de gletsjers tot Lava Tower (4600 m). Afdaling onder de Arrow Glaciar naar de Barranco-vallei. Onze kampplaats bevindt zich vandaag in de omgeving van de Barranco hut.  

Wandeltijd: 5-6 uur

Dag 6: Barranco hut - Barafu hut (4600m)

Het gaat eerst even bergaf, maar algauw klimmen we via de Barranco Wall langs de Karanga-vallei. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten op de Kilimanjaro.  We kamperen nabij de Barafu hut.

Wandeltijd: 5-7 uur.

Dag 7: Barafu hut - Beklimming Uhuru Peak (5895m) - Mweka hut (3100m)

Rond middernacht trotseren we in de barre koude en duisternis onze klim naar de Uhuru top. Onze tocht loopt langs de Ratzel en Rebmanngletsjers, via een moeilijk pad door puin en lavazand.  Na ongeveer 5 uur zeer langzaam stappen bereiken we Stella Point op 5750 m. Vanaf hier is het nog ongeveer 1 tot 1,5 uur tot de top.  

Dan staan we op Uhuru Peak (5895m), waar we genieten van een prachtige zonsopgang gecombineerd met een sensationeel uitzicht. Er volgt nog een stevige afdaling naar de Mweka Hut. In de omgeving slaan we ons tentenkamp op.  

Totale wandeltijd: 12-15 uur.

Dag 8: Mweka hut - Mweka Gate (1500m) - Arusha

Stevige afdaling doorheen de gordel van het regenwoud naar de Mweka Gate. Wandeltijd: 3–4 uur. Finale afdaling, transfer naar Arusha en even uitblazen. Voorbereiding van de safari. Overnachting in een hotel te Arusha. 

Dag 9: Tarangire safari

Na het ontbijt is er een transfer naar het Tarangire nationaal park.  Hier genieten we de volledige dag van een sublieme safari met picknick lunch.
Avondmaal en overnachting op een 'campsite' te Mto Wa Wbu village.

Dag 10: Ngorongoro krater

Transfer naar de Ngorongoro krater. Afdaling in de krater voor safari met picknick lunch op de kraterbodem. We overnachten op dezelfde 'campsite' als gisterennacht. 

Dag 11: Lake Manyara safari

Na het ontbijt volgt een transfer naar Lake Manyara voor een nieuwe safari met picknick lunch (hangt af van het vluchtschema). In de namiddag is er een transfer naar Arusha en vervolgens naar de luchthaven. Retour naar Brussel.

Dag 12: Terugkomst in België

Aankomst in België.

Geen vertrekdata beschikbaar.

Nota

De richtprijs voor de intercontinentale vlucht + taksen is 700 euro per persoon (1 december 2015). ZuiDERHuis raadt aan snel te boeken om zo een aantrekkelijke tarief te verkrijgen. Van zodra de reis gegarandeerd is, boekt ZuiDERHuis de vluchten.

Aantal dagen

12 dagen

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding gedurende de reis!
Lokaal Engelssprekende equipe (gids, kok en dragers tijdens de beklimming / chauffeur-gids en kok tijdens de safari)

Datum reisfiche

  © Jongerenreizen - december 2015

Deelnemers

min. 8 - max. 11

Documenten

Internationale reispas (geldig tot min. 6 maand na terugkomst in België) + visum (ter plaatse, bij aankomst)

Gezondheid / inentingen

Inenting tegen gele koorts is verplicht. Malariapreventie is aab te raden. ZuiDERHuiS heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/).

Logies

In Arusha overnachten we in een hotel. Tijdens de bergtrekking en de safari wordt er gekampeerd. 

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen, met uitzondering van de maaltijden tijdens hotelovernachtingen in Arusha (kamer en ontbijt). 

Niveau

Dit is een stevige trekking op grote hoogte en met staptijden van gemiddeld 6 uur. Houd bovendien rekening met koude nachten. De ultieme tocht naar de top is een zeer lange tocht in de ijzige koude en op grote hoogte, zodus extra zwaar. Tijdens de volledige trekking draag je zelf enkel een dagrugzak, de hoofdbagage wordt gedragen. Deze trektocht vereist een goede basisconditie en veel doorzettingsvermogen. Goede ondersteuning van een lokaal team en Nederlandstalige begeleiding.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden. 

Transport

Alle lokaal transport is inbegrepen in de basisprijs. 

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).