Op zoek naar iets?

Uhuru Peak Tanzania

TANZANIA - Kilimanjaro & Safari - 15 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • begeleide groepsreis naar de parel van Oost-Afrika
  • kamperen op de Kilimanjaro en genieten in de savanne 
  • overwin Uhuru Peak en spot de ‘Big Five’

  Kilimanjaro & safari

  Wie Tanzania zegt, heeft het over safari, de Kilimanjaro en de Masai. En dat is precies wat we tijdens deze groepsreis voorgeschoteld krijgen. 

  De Kilimanjaro, een slapende vulkaan op de evenaar, is met zijn 5.895 meter de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Hij torent majestueus boven de Oost-Afrikaanse vlakte uit en is de hoogste alleenstaande berg ter wereld. De Kilimanjaro oefent sinds jaar en dag een enorme aantrekkingskracht uit op de avontuurlijke reiziger en de bergwandelaar op zoek naar nieuwe ervaringen. De Lemosho Route is de mooiste en meest ongerepte van alle routes. Een uitdagende en soms steile klim die Kilimanjaro’s 5 verschillende klimaatzones doorkruist. Aan de basis van de berg doorkruisen we eerst een strook regenwoud die er als een gordel omheen ligt. Daarna volgen de verschillende landschappen elkaar in sneltempo op: uitgedoofde lavavelden, alpien hoogland, gletsjers en grillige kraterwanden. De laatste klim – vaak gedeeltelijk in de sneeuw - brengt ons tenslotte op het hoogste punt van de Kilimanjaro, Uhuru Peak, vanwaar we bij zonsopgang een adembenemend panorama hebben op de omringende hoogvlakte.

  Uhuru Peak is letterlijk het hoogtepunt van deze reis, al vallen er ook in de figuurlijke zin nog een aantal hoogtepunten te rapen: zwarte neushoorns, leeuwen en Masai in de Ngorongoro krater, grote troepen olifanten, buffels in Tarangire National Park en de migratie, cheetahs en luipaard in de Serengeti. Dit is een van de meest spectaculaire wildgebieden ter wereld en we komen er ogen te kort. 

  In het aan Lake Manyara grenzend dorpje Endallah krijgen we tenslotte de kans om kennis te maken met het dagelijks leven van de Tanzaniaanse boer. Een lokale kleermaker-wandelgids neemt ons mee naar de school, het dispensarium, de waterpomp, … De unieke ligging bovenop de Great Rift levert verbluffende vergezichten op.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst in Kilimanjaro Airport - Arusha

  Bij aankomst in Kilimanjaro Airport maken we kennis met de Tanzaniaanse gids die de Vlaamse reisleider gedurende de komende 14 dagen zal assisteren. Vanuit de luchthaven gaan we naar Arusha waar er, indien er nog voldoende tijd is, een kort bezoek aan de stad op het programma staat. We overnachten in een charmant hotel met zwembad.

  Dag 2

  Tarangire National Park

  Tarangire National Park is de vergeten parel van het noordelijke safari-circuit. Met zijn glooiende heuvels, majestueuze baobabs en enorme kuddes olifanten mag dit park nochtans niet ontbreken. Naast de grote kolossen vinden we er ook leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en met een beetje geluk zelfs wilde honden. Het park prijkt ook bovenaan op het lijstje van vogelliefhebbers. We logeren er in het prachtig gelegen Tarangire Safari Lodge. Zonder twijfel één van de mooiste plekken in Tanzania om met een gin-tonic in de hand te genieten van de zonsondergang!

  Dag 3

  Lambo Hill - Endalla - Lake Manyara Viewpoint - Karatu

  Net na het ontbijt staat er nog een korte ochtend game drive op het programma. Daarna verlaten we het park en rijden we via het kleurrijke, aan de voet van de Great Rift gelegen Mto wa Mbu, naar Lambo Hill. Van hieruit neemt een lokale wandelgids ons via geitenpaadjes mee naar Endallah, een boerendorpje op de rand van de Great Rift. We brengen er een kort bezoek aan de school en aan het dispensarium alvorens verder te stappen naar Lake Manyara viewpoint. Vanop de grote rots hier hebben we een schitterend zicht op het park beneden ons. Met een verrekijker kunnen we wellicht wat dieren spotten in de verte. Van hieruit brengt de wagen ons terug naar Karatu. Overnachten doen we er in mooie bungalows in de lommerrijke tuin van Karatu Country Lodge.

  Dag 4

  De Ngorongoro Krater

  De Ngorongoro krater is één van de grootste intacte kraters ter wereld en wordt beschouwd als een natuurlijk wereldwonder. De kraterbodem bevindt zich op 1800 meter boven de zeespiegel, de omringende kraterwand bereikt een maximale hoogte van 2600 meter. De concentratie aan dieren op de kraterbodem is ongeëvenaard. Zo’n 30.000 zouden er vertoeven. Geen enkel ander natuurgebied telt gemiddeld 1 leeuw per vierkante kilometer. De lokale Masai mogen in het droge seizoen hun kuddes vee in de krater laten grazen. Logisch dat dit best een gewaagde onderneming is. Ook de zeldzame servalkat en de zwarte neushoorn vinden we hier terug, naast de talrijke buffels, antilopen, olifanten, nijlpaarden en hyena’s. Overnachten doen we in Rhino Lodge, waar olifanten geregelde bezoekers zijn.

  Dag 5

  Ndutu

  In Ndutu komt de migratie (anderhalf tot twee miljoen gnoe’s en zebra’s) in het voorjaar kalveren. De kalverperiode loopt van december tot maart, maar het begin en einde liggen uiteraard niet vast. In december zal de migratie zich dus ofwel in Ndutu ofwel in het zuidelijke deel van de Serengeti (op weg naar Ndutu) bevinden. In beide gevallen kom je ze meer dan waarschijnlijk tegen. De doortocht van de migratie levert steeds spectaculaire beelden op en trekt ook heel wat roofdieren aan. Naast leeuwen is Ndutu vooral bekend omwille van de vele jachtluipaarden. Bijkomend voordeel, je kan er offroad rijden! Dat wil zeggen dat we soms zeer dicht tot bij de roofdieren geraken en met een beetje geluk zelfs een jachtluipaard op jacht kunnen zien. Overnachten doen we in Ndutu Safari Lodge. Ndutu Safari Lodge bulkt van de traditie en is een ‘long time favourite’ van wildlife experts en documentairemakers,... De cottages hebben zicht op Lake Ndutu en in volle migratieseizoen loopt het wild er letterlijk door de tuin. Ndutu Safri Lodge heeft een verfijnde keuken met geweldige desserts. 

  Dag 6

  Serengeti National Park

  Volledige dag game drive in Serengeti, het bekendste nationale park van Afrika. Verwacht je aan uitgestrekte vlakten en grote hoeveelheden wild. Dit is dé plek bij uitstek om op zoek te gaan naar een luipaard, maar ook de andere roofdieren zijn er goed vertegenwoordigd. Seronera area is de regio met het grootste aantal residente leeuwen ter wereld. Overnachten doen we in een mooie ‘luxury tented camp’ midden in de savanne. Luxury tented camps combineren het comfort van een hotel met de charme van het kamperen. Ideaal dus om optimaal te genieten van het onversneden Afrika.

  Dag 7

  Van Serengeti National Park naar Arusha

  Vanochtend staat er een laatste game drive in Serengeti en Ndutu op het programma. In de namiddag rijden we via de Ngorongro Conservation Area terug naar Arusha. Voor de pre-climb briefing genieten we nog even van het zwembad en maak we ons klaar voor de beklimming van Kilimanjaro die morgenochtend van start gaat.  

  Dag 8

  Londrossi Gate – Mti Mkubwa Camp (2780 meter)

  Transfer naar Londrossi Gate en kennismaking met de crew. Rit van ca. 11 km naar de Lemosho Glades. Hier start de beklimming met een klim van ca. 3 uur door dicht en ongerept bergwoud. We spotten mogelijk Sykes apen of de prachtige zwart-witte franje-apen en genieten van het uitbundige gezang van vogels. Het kamp bevindt zich anderhalf à twee uur verder op een hoogte waar tropisch regenwoud met hoge bomen overgaat in lagere, maar nog steeds dichte begroeiing. Schreeuwende marmotten luiden de nacht in. We klimmen vandaag van 1981 naar 2780 meter.

  Dag 9

  Mti Mkubwa Camp – Shira 1 Camp (3550 meter)

  Vandaag wordt een lange dag (12 km, ca 7 uur) over smalle paadjes die zich doorheen de heuvelruggen slingeren. De tocht leid ons door een landschap met steeds minder bomen en struiken naar heidelandschap. We maken kennis met de typische Kilimanjarovegetatie: lobelia en reuze kruiskruid. Er is geen haast om Shira Camp te bereiken. ‘Pole pole’ (rustig aan) is het mantra. Op die manier kan ons lichaam zich aanpassen aan de hoogte en genieten we ten volle van het prachtige uitzicht. 

  Dag 10

  Shira 1 – Moir Hut (4175 meter)

  Het terrein wordt nu geleidelijk aan ruwer met meer rotsen. We laten de heide achter en bereiken Kilimanjaro’s hoogtewoestijn en ‘Lava Tower’. We winnen langzaamaan hoogte. Vanop een heuvelrug dalen we af naar de vallei om er vervolgens weer uit te klimmen richting kamp. We bevinden ons nu in de hoogtewoestijn waar enkel de meest geharde planten weten te overleven. De ‘Lent group’ een verzameling massieve vulkanische kliffen, bevinden zich net boven ons. Daar net boven zien we een gigantische cirkelvormige kom gecreëerd door gletsjers. We zien ook verschillende lavagrotten, het Kibo massief en het Noordelijke IJsveld. Beneden ligt het Shira plateau en zien we het grootste deel van de route die we vandaag hebben afgelegd. We leggen 9 kilometer af in ca. 5 à 6 uur.

  Dag 11

  Moir Hut – Barranco Camp (3950 meter)

  Goed nieuws: vandaag gaat het begrafwaarts. Of toch een beetje…We dalen de rotsige puinhelling af richting Lava Tower voor de lunch. De moedigen kunnen naar de top van Lava Tower (4530 meter) klauteren voor een adembenemend zicht op het Shira plateau, de Karanga vallei en de oprijzende Western Breach. Van Lava Tower gaat het gedurende 2 uur bergafwaarts naar de Barrancovallei, 600 meter lager. Deze afdaling biedt een prachtig zicht op de Western Breach en de Western Breach wall. Deze dag zal ook ons gestel deugd doen. Door af te dalen naar de slaapplaats – die lager ligt dan die van de dag voorheen – zullen we beter acclimatiseren. Barranco Camp is langs drie zijden omgeven door de Western Breach Wall en het Kibo Massief. Hangende gletsjers schitteren in het zonlicht. Dit was zonder twijfel de zwaarste dag totnogtoe, maar meer dan de moeite waard.

  Dag 12

  Barranco Camp – Barafu Camp (4600 meter)

  Vandaag nemen we het op tegen de Great Barranco Wall, de imposante muur die boven Barranco Camp uittorent. De beklimming langs de oostelijke muur brengt ons naar de Heim gletsjer. Als het weer meezit hebben we hier een prachtig zicht op de gletsjer en op de top van Kilimanjaro. Van hieruit gaat het opnieuw bergafwaarts naar Karanga Valley. De temperatuur gaat gestaag naar omlaag wanneer we het pad richting Barafu Camp nemen. Barafu is Kiswahili voor ijs en het kamp ligt op een richel in een smal en onbeschut gebied. De wind blaast hier genadeloos van de bergflank naar beneden. Spectaculaire zichten op Mawenzi Peak en Kibo bieden troost. We kruipen vandaag zo vroeg mogelijk onder de wol want de slotklim naar Uhuru peak start om middernacht. We wandelen 9 kilometer en doen daar een zestal uur over.

  Dag 13

  Barafu Camp – Uhuru Peak (5895 meter) – Mweka Camp (3819 meter)

  Kort na middernacht start de laatste en moeilijkste dag van de trekking. Na goed 6 uur langzaam maar stevig klimmen bereiken we de kraterrand, Stella Point op 5685 meter. Hier stoppen we even om te rusten, te ontbijten en van het uitzicht te genieten. Even hogerop begint normaalgezien de sneeuw die van elke stap van de 2 uur durende finale klim een uitdaging maakt. Via de regenboogblauwe Rebman en Tarzel gletsjers bereiken we Elveda Point (5882 meter). Uhuru Peak is nu binnen handbereik. We hebben de mythische top van de hoogste berg van Afrika bereikt!
  Zodra we genoeg genoten hebben van onze prestatie en het fantastische zicht dalen we opnieuw af naar Barafu Camp. Hier genieten we van een korte maar welverdiende rust en kunnen we ons thermische kledij uitdoen. Van Barafu Camp lopen we via een nieuwe route omlaag naar Mweka Camp waar we verwacht worden in de vroege namiddag. Een hete douche en een stevige maaltijd is ons deel. We genieten hier van de laatste nacht op de berg. Slapen zal geen probleem zijn, want sinds middernacht hebben we zo’n 14 uur gestapt en 30 kilometer afgelegd.

  Dag 14

  Mweka Camp – Mweka Gate (1625 meter)

  De laatste uitdaging… Een steil en glad pad leidt ons over een brede richel tussen 2 riviervalleien door het overdadige Mweka regenwoud naar het eindpunt van de trekking. Aan Mweka Gate ontvangen we ons ‘diploma’. Na een grondige opfrisbeurt neem je ‘s avonds de vlucht huiswaarts of verleng je je verblijf in Zanzibar.

  Periode & Prijzen

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Aard van de reis

  Een reis doorheen de ongerepte en wilde Afrikaanse natuur is geen strandverblijf. We leven ruim twee weken intens samen in groep, van ’s morgens tot ’s avonds. Deze reis is dan ook minder geschikt voor individualisten. Het expeditiekarakter vraagt een soepele instelling, bereidheid tot aanpassing en doorzettingsvermogen. Een sociale instelling is onontbeerlijk voor een toffe groepssfeer en een geslaagde vakantie voor elkeen. Reis met een open geest en een gezonde dosis humor en je zal maximaal genieten van elk moment!

  Bagage

  Goede rugzak, dagrugzakje, reeds ingelopen stapschoenen, een drinkbus, zaklamp, zonnebril, petje of sjaal en kledij voor de beklimming. Neem ook je eigen slaapzak mee. Het aspect bagage en reiskledij wordt op de voorbereidende vergadering uitgebreid besproken.

  Begeleiding

  Met meer dan 25 jaar ervaring als reisleider kan Benny Verberck terugkijken op een mooi palmares wat verre bestemmingen betreft. Als gepassioneerd bergwandel instructeur zijn vooral de wandelreizen en afgelegen bergstreken waar hij zich het meest in zijn element voelt en steeds met de grootste zorg en aandacht voor veiligheid groepen begeleid. 
  Tweemaal heeft de Kilimanjaro zijn geheimen getoond en was de top steeds een hoogtepunt. Ondanks de vele trekkings in de Himalaya, Andes en exploratiereizen in het hoge noorden (Groenland, Spitsbergen, Alaska) blijft het Afrikaanse continent een sterke aantrekkingskracht op hem uitoefenen. 
  Tijdens het tweede deel van de reis – de beklimming van Kilimanjaro – wordt Benny bijgestaan door een ervaren lokaal team dat bestaat uit een hoofdgids, een assistant-gids, een kookploeg en dragers. Zij zorgen ervoor dat we ons maximaal op de klim zelf kunnen concentreren. Tenten, maaltijden, draagbaar toilet, het dragen van zwaar materiaal,… het lokale team zorgt ervoor!

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Budget / geld

  Tanzaniaanse Shilling (TZS) is de nationale munt. Voorzie cash euro of USD (USD wordt vlotter aanvaard dan Euro). Ook betalen met de kredietkaart is mogelijk maar er zijn toch enkele beperkingen. Er zijn zeer weinig ATM's, de maximum af te halen bedragen zijn beperkt, in de lokale munt en steeds met een afhaalfee van 5 euro. De meeste lodges aanvaarden wel credit cards. Als je een Visa en / of Mastercard meeneemt, dien je deze vooraf te laten valideren voor Tanzania. Neem hiervoor contact op met je bank.

  Fooien zijn niet inclusief, maar zijn in Afrika gebruikelijk en worden wel verwacht. Zowel de safarigids als het volledige Kilimanjaroteam zullen een fooi verwachten. Richtbudget: ongeveer 200 euro per reiziger. Aangezien het ‘tippen’ op de Kilimanjaro een eerder ceremoniële aangelegenheid is, geven we hier tijdens de voorbereidende vergadering graag een woordje uitleg over.

  Deelnemers

  Min 8 - max 12.

  Documenten

  Geldige reispas (minimum 6 maanden langer geldig dan dag van aankomst) en een visum voor Tanzania. Een visum is vereist en kan bekomen worden aan de grens/op de luchthaven of vooraf bij de ambassade.
  De kost van een visum ter plaatse is 50 USD (richtprijs).

  Gezondheid

  Raadpleeg de meest recente informatie op de website van het Instituut voor Tropisch Geneeskunde: www.itg.be 

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken)  wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Klimaat

  Tanzania kent voor het grootste deel een tropisch savanneklimaat waarbij de temperaturen gedurende het hele jaar hoog liggen en er sprake is van een duidelijk drogere periode. In het grootste deel van Tanzania is er zelfs sprake van twee regenperiodes en twee droge periodes. November en december is de periode van de ‘korte regens’. Dat wil zeggen dat er neerslag kan en wellicht zal vallen, maar  in beperkte mate. De laatste jaren hebben de korte regens zich – jammer genoeg voor de boeren - beperkt tot enkele buien verspreid over november - december. 
  Op de Kilimanjaro heerst er een ander klimaat. De nachten zijn er zeer koud en ook de dagtemperatuur daalt naarmate jij stijgt. Op de top van Kilimanjaro zijn temperaturen tot -20 °C geen uitzondering. Regen en koude wind behoren eveneens tot de mogelijkheden. Aangepaste kledij een goed slaapmatje en een  warme slaapzak zijn dus noodzakelijk. Een slaapmatje wordt voorzien (maar je kan er ook zelf een meebrengen als je dat wenst), een slaapzak breng je sowieso zelf mee of huur je ter plaatse.

  Logies

  Tijdens de safari wordt er overnacht in lodges en in ‘luxury tented camps’. De lodges zijn gezellig en comfortabel, gekozen in functie van locatie en kleinschaligheid. De tented camps combineren het comfort van een hotel met de charme van kamperen en zijn steeds schitterend gelegen. Overal is er een westers toilet, een douche met heet water en een comfortabel bed met muskietennet. 
  Op de berg overnacht je in tenten. De tenten zijn voorzien op overnachtingen op grote hoogte. Je zorgt zelf voor een warme slaapzak. Eten doe je in een messtent met tafels en comfortabele stoelen. Er wordt op elke kampplaats een protable flush toilet geïnstalleerd voor exclusief gebruik door onze groep.

  Maaltijden

  Alle maaltijden zijn inclusief. Op de berg worden met beperkte middelen, maar veel enthousiasme, verse maaltijden bereid die westerse ingrediënten combineren met lokale keuken. Vegetarische maaltijden zijn steeds beschikbaar. Indien je omwille van allergiën bepaalde ingrediënten niet mag eten, verwittig je dit best op voorhand. De lodges of tented camps serveren zeer kwalitatieve en gevarieerde maaltijden en beschikken over een bar met mooie stock.
  Gebotteld mineraalwater en thee en koffie bij het ontbijt wordt gratis voorzien. Frisdranken, biertjes, wijn en sterke dranken zijn niet inclusief. Je betaalt deze consumpties ter plaatse.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €300.

  Veiligheid

  Heel erg bijzonder voor deze safari is dat je, zonder omheining, midden in de wildparken verblijft. Dichter bij de natuur is niet mogelijk!  We willen dat onze reizigers enthousiast en gezond terugkeren van hun safari. Daarom zal de reisleider de reizigers regelmatig attenderen op een aantal spelregels in verband met ecologie en veiligheid. We vragen met aandrang deze gedragsregels strikt na te leven.
  Ook de beklimming van de Kilimanjaro houdt risico’s in. Hoogteziekte is de meest voorkomende ‘bedreiging’. Het is belangrijk dat je luistert naar de signalen die je lichaam je geeft en bij twijfel advise vraagt aan de gids. Wanneer hij van mening is dat het aangewezen is om niet verder te klimmen, dan word je verondersteld deze richtlijn op te volgen.

  Vervoer

  Transfers in een 4X4 Toyota Landcruiser met openschuifbaar dak.

  Vlucht

  De prijs van de intercontinentale vlucht is in de reissom inbegrepen. De precieze vluchtgegevens zijn op heden nog niet beschikbaar.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er indien deze in België woont. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019