Op zoek naar iets?

wandelreizen Tanzania lava tower wandelaar trekking

Tanzania wandelreizen

Beklimming van de Kilimanjaro

Welke bergwandelaar met ambitie droomt er niet van Afrika’s hoogste berg? De 5895 meter hoge Kilimanjaro spreekt tot ieders verbeelding. De beklimming is technisch niet moeilijk en voor iedereen met wandelervaring en een goede conditie een haalbare kaart. Al van ver in de laaglanden van Tanzania bewonder je de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro.

De wandeling naar de top kan via verschillende routes. De historische route start in het Chagadorp Marangu. Je slaapt in berghutten en maakt een extra acclimatisatiewandeling. De natuur en landschappen op de Machameroute zijn gevarieerder, mede omdat je afdaalt via een andere route. De acclimatisatie gebeurt onderweg. Op deze route kampeer je. Sowieso wandel je bij beide routes door verschillende vegetatiezones en heel gevarieerde landschappen. De uitzichten onderweg zijn fenomenaal. De begeleiding gebeurt door lokale, Engelstalige gidsen en er gaan ook dragers mee voor de bagage.

Op safari in Tanzania

Tanzania is bovendien een boeiend safariland. De beklimming van de Kilimanjaro combineer je dus gemakkelijk met een safari in één of meerdere van de noordelijke parken. Je beleeft hier de Afrikaanse wildernis van dichtbij. Door de vele rivieren en meren in de nationale parken zoals Serengeti of Ngorongoro ben je zeker van de aanwezigheid van wild. Hopelijk spot je er de Big Five. De Serengeti is bovendien beroemd dankzij de Grote Trek, waarbij miljoenen dieren migreren op zoek naar water.

Opgelet, er is een filter actief!

Thema
Categorieën

{{themeGroup.DisplayName}}

Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

Op culinaire city trip naar Londen met Vegamuze

Tasty Travels Londen
Geplaatst 04/12/2017

Londen is een van de city trip topbestemmingen in Europa dankzij haar unieke combinatie van historische gebouwen en...

Fjordentocht aan de poolcirkel

Godafoss in IJsland
Geplaatst 22/11/2017
Net onder de mythische poolcirkel, in een van de uitlopers van de Eyjafjörður, ligt Akureyri...

Iran, heden en verleden

Jongerenreis naar Iran
Geplaatst 22/11/2017
Iran is een land in beweging, een duizelingwekkende caleidoscoop vol kleurrijke bazaars, eeuwenoude moskeeën, ...