Op zoek naar iets?

wandelreizen Tanzania lava tower wandelaar trekking

Tanzania wandelreizen

Beklimming van de Kilimanjaro

Welke bergwandelaar met ambitie droomt er niet van Afrika’s hoogste berg? De 5895 meter hoge Kilimanjaro spreekt tot ieders verbeelding. De beklimming is technisch niet moeilijk en voor iedereen met wandelervaring en een goede conditie een haalbare kaart. Al van ver in de laaglanden van Tanzania bewonder je de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro.

De wandeling naar de top kan via verschillende routes. De historische route start in het Chagadorp Marangu. Je slaapt in berghutten en maakt een extra acclimatisatiewandeling. De natuur en landschappen op de Machameroute zijn gevarieerder, mede omdat je afdaalt via een andere route. De acclimatisatie gebeurt onderweg. Op deze route kampeer je. Sowieso wandel je bij beide routes door verschillende vegetatiezones en heel gevarieerde landschappen. De uitzichten onderweg zijn fenomenaal. De begeleiding gebeurt door lokale, Engelstalige gidsen en er gaan ook dragers mee voor de bagage.

Op safari in Tanzania

Tanzania is bovendien een boeiend safariland. De beklimming van de Kilimanjaro combineer je dus gemakkelijk met een safari in één of meerdere van de noordelijke parken. Je beleeft hier de Afrikaanse wildernis van dichtbij. Door de vele rivieren en meren in de nationale parken zoals Serengeti of Ngorongoro ben je zeker van de aanwezigheid van wild. Hopelijk spot je er de Big Five. De Serengeti is bovendien beroemd dankzij de Grote Trek, waarbij miljoenen dieren migreren op zoek naar water.

  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Specialisatie
Reisthema's
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Helaas, geen resultaten gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Laat je programma volledig op maat samenstellen door een ZuiDERHuiS-specialst die de regio goed kent. Samen met jou puzzelen we de beste route en reis in elkaar.

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Helaas, geen resultaten gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Laat je programma volledig op maat samenstellen door een ZuiDERHuiS-specialst die de regio goed kent. Samen met jou puzzelen we de beste route en reis in elkaar.

ZuiDERHuiS-reisblog

10 bedreigde diersoorten en waar ze te vinden

allemaal beestjes in Brazilie
Geplaatst 05/06/2018
Met ZuiDERHuiS kan je over de hele wereld verantwoord op zoek naar bedreigde diersoorten, zonder hun veiligheid of ...

Soundtrack voor de stilte

Roadtrip in IJsland
Geplaatst 24/05/2018
Geen beter moment voor een roadtrip door het land van vuur en ijs dan de zomer, en geen betere kompaan...

De voordelen van een groepsreis naar IJsland

Groepsreis in IJsland
Geplaatst 09/05/2018
5 redenen om met ZuiDERHuiS in groep naar IJsland af te reizen...