Tanzania wandelreizen

Ontdek Tanzania

wandelreizen tanzania kilimanjaro trekking met masai beklimming vulkaan

Beklimming van de Kilimanjaro

Welke bergwandelaar met ambitie droomt er niet van Afrika’s hoogste berg? De 5895 meter hoge Kilimanjaro spreekt tot ieders verbeelding. De beklimming is technisch niet moeilijk en voor iedereen met wandelervaring en een goede conditie een haalbare kaart. Al van ver in de laaglanden van Tanzania bewonder je de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro.

De wandeling naar de top kan via verschillende routes. De historische route start in het Chagadorp Marangu. Je slaapt in berghutten en maakt een extra acclimatisatiewandeling. De natuur en landschappen op de Machameroute zijn gevarieerder, mede omdat je afdaalt via een andere route. De acclimatisatie gebeurt onderweg. Op deze route kampeer je. Sowieso wandel je bij beide routes door verschillende vegetatiezones en heel gevarieerde landschappen. De uitzichten onderweg zijn fenomenaal. De begeleiding gebeurt door lokale, Engelstalige gidsen en er gaan ook dragers mee voor de bagage.

Op safari in Tanzania

Tanzania is bovendien een boeiend safariland. De beklimming van de Kilimanjaro combineer je dus gemakkelijk met een safari in één of meerdere van de noordelijke parken. Je beleeft hier de Afrikaanse wildernis van dichtbij. Door de vele rivieren en meren in de nationale parken zoals Serengeti of Ngorongoro ben je zeker van de aanwezigheid van wild. Hopelijk spot je er de Big Five. De Serengeti is bovendien beroemd dankzij de Grote Trek, waarbij miljoenen dieren migreren op zoek naar water.

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading