Op zoek naar iets?

wandelreizen Tanzania lava tower wandelaar trekking

Tanzania wandelreizen

Beklimming van de Kilimanjaro

Welke bergwandelaar met ambitie droomt er niet van Afrika’s hoogste berg? De 5895 meter hoge Kilimanjaro spreekt tot ieders verbeelding. De beklimming is technisch niet moeilijk en voor iedereen met wandelervaring en een goede conditie een haalbare kaart. Al van ver in de laaglanden van Tanzania bewonder je de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro.

De wandeling naar de top kan via verschillende routes. De historische route start in het Chagadorp Marangu. Je slaapt in berghutten en maakt een extra acclimatisatiewandeling. De natuur en landschappen op de Machameroute zijn gevarieerder, mede omdat je afdaalt via een andere route. De acclimatisatie gebeurt onderweg. Op deze route kampeer je. Sowieso wandel je bij beide routes door verschillende vegetatiezones en heel gevarieerde landschappen. De uitzichten onderweg zijn fenomenaal. De begeleiding gebeurt door lokale, Engelstalige gidsen en er gaan ook dragers mee voor de bagage.

Op safari in Tanzania

Tanzania is bovendien een boeiend safariland. De beklimming van de Kilimanjaro combineer je dus gemakkelijk met een safari in één of meerdere van de noordelijke parken. Je beleeft hier de Afrikaanse wildernis van dichtbij. Door de vele rivieren en meren in de nationale parken zoals Serengeti of Ngorongoro ben je zeker van de aanwezigheid van wild. Hopelijk spot je er de Big Five. De Serengeti is bovendien beroemd dankzij de Grote Trek, waarbij miljoenen dieren migreren op zoek naar water.

  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Thema
Categorieën
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

Ellen in Zuid-Afrika

Ellen Bordinckx gaat wandelen in Zuid-Afrika
Geplaatst 19/02/2018
Op 03/11/2017 was het zover: mijn langverwachte reis naar Zuid-Afrika...

Trouwen op IJsland

Trouwen in de zwarte kerk van Budir op IJsland
Geplaatst 31/01/2018
Geen zin in maandenlang plannen, moeizuchtige schoonmoeders en uit de hand gelopen trouwrecepties?

Met de Leeuw van Vlaanderen door de Zuidelijke Champagne

Johan Museeuw en Residence Pierre
Geplaatst 17/01/2018
Wat als... De leeuw van Vlaanderen en een prachtige residentie in de Franse Champagnestreek...