Op zoek naar iets?

Tenerife, dwars door alle Canarische klimaatgordels

SPANJE - Tenerife, dwars door alle Canarische klimaatgordels - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €690

  • individuele tocht ver weg van het massatoerisme
  • tweedaagse beklimming Teide OF lichtere wandeldagen
  • variërende landschappen

  8-daagse individuele wandelreis Tenerife

  Trekking in Tenerife. Ver weg van het massatoerisme ontdek je gevarieerde wandelingen dwars door alle Canarische klimaatgordels. Van bossen naar vulkanisch, in het hooggebergte, over bergkammen en aan de kust.

  Alhoewel de Canarische Eilanden en specifiek Tenerife lange tijd geassocieerd zijn met massatoerisme en zonnekloppers, blijft echt wel een groot deel van de prachtige natuur van het eiland onontdekt. Ver weg van het massatoerisme biedt Tenerife de grootste diversiteit aan landschappen van alle Iberische Eilanden.

  Natuurlijk kunnen we ook niet de machtige Teide uit het oog verliezen. De slapende vulkaan biedt ons een schitterende wandeling doorheen een uitgestrekt en vaak verlaten maanlandschap. Na acclimatisatie volgt een tweedaagse met overnachting in een berghut tot de top van de Teide (3718m), zichtbaar van op bijna ieder punt van het eiland.. Naast vulkanisme verkennen we de weelderige pijnboombossen van Teno en wandel je tussen subtropische en exotische vegetatie zoals in de Mascakloof (tijdelijk gesloten; alternatief wordt aangeboden). 

  Een strandwandeling tot Los Gigantos toont de climax van een kliffenkust.

  Er is ook gelegenheid genoeg zijn om onder te duiken in het eindeloos aanbod van de culinaire heerlijkheden van Tenerife of om te zwemmen.

  *OPMERKING:

  De Mascakloof is tijdelijk gesloten. Verwachte heropening lente 2019. Als alternatief voor deze tweedaagse zijn er andere wandelingen (geen tweedaagse).

  Programma kan geboekt worden met tweedaagse Teide OF de alternatieve wandelingen met 2x logies in Vilaflor.

  Logies en praktisch:

  • je verblijft in gezellige kleinschalige logies in formule kamer met ontbijt; 1x in een berghut met basiscomfort
  • lokale transfers met privébusje en bus
  • rechtstreekse vluchten van Brussel naar Tenerife: luchthaven Reina Sofia in het zuiden
  Ontdek zeker ook onze andere individuele reizen naar Spanje.  

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst en transfer naar het logies in Puerto Santiago aan de kust. Briefing. Geniet van een drankje in één van de strandbars.

  Dag 2

  Los Gigantes - Masca

  Vanaf de haven in Los Gigantes met de boot naar de baai waar de wandeling begint. Je wandelt door de impressionante kloof van Masca tot aan het romantische dorpje Masca. De kloof staat bekend voor zijn weelderige bloemenpracht en talrijke watervallen. Logies in een traditioneel pension.
  3-4u; 8km; 650m klimmen


  Alternatieve wandeling wegens tijdelijke sluiting Mascacloof (verwachte heropening lente 2019):

  Wandeling vanaf Tamaimo naar Santiago del Teide. 
  3u; 8km; 320m klimmen en dalen

  In de namiddag wordt je naar de kust gebracht voor een boottocht langs de kliffen van Los Gigantes. Met wat geluk spot je walvissen of dolfijnen.

  Dag 3

  Masca - Erjos

  Vanaf Masca klim je tot aan de mooie 'Laurisilva' vegetatie. Prachtig uitzicht over het massief van Teno, een beschermd gebied. Na twee uur bereik je de Monte Gala (1200m), de hoogste top van dit massief. Nadien daal je af naar het kleine bergdorpje Erjos (960m) en wandel je nog even verder. Logies in een gezellig pension.
  4u; 12km; 550m klimmen en 240m dalen


  Alternatief:

  Je wordt eerst naar het dorp Masca gebracht.

  Dag 4

  Erjos - El Chinyero - Pinar de Chio

  Aanschouw een wereld aan vulkanen: Bilma, Chinyero (1400m) en Pinar de Chio. Sterke wandelaars kunnen tot Montaña Samara of Mirador del Pico Viejo. Logies in een traditioneel hotelletje in Vilaflor, het hoogste bergdorp van Spanje. De wandeling kan worden ingekort.
  4-5u; 12km; 560m klimmen

  Dag 5

  Tweedaagse - berghut Alta Vista

  Start vanaf de Parador Nacional de las Cañadas. Je doorkruist de enorme vulkaankrater van Las Cañadas tot Montaña Blanca in een wereld van lava en diverse kleurschakeringen. Hier heerst een absolute stilte zoals in een woestijn. De laatste fase naar de Refugio (herberg) is moeilijker en steiler en de ondergrond is losser.  Je wandelt tot aan de berghut op 3260 meter hoogte.
  5u; 13km; 1260m klimmen


  Alternatieve wandeling:

  Transfer naar de Parador Nacional. Wandeling door het maanlandschap en naar de top Guajara (2700m). Afdaling tot de parador (2100m) in het midden van het nationaal park. Met de bus terug naar Vilaflor. Logies in Vilaflor.
  4u; 10km; 730m klimmen en dalen 

  Dag 6

  Tweedaagse - de Teide

  Zet de wekker om 5u00. Na het ontbijt start je in het donker. Tijdens de toppoging of op de top geniet je van de zonsopgang over de berg en het ganse eiland. Je hebt nu de hoogste top van Spanje bereikt. Wandel terug tot aan de kabelbaan (+/- 12,5 euro) of daal volledig af via Montaña Blanca. Logies in een hotel aan de kust.
  2u; 3km; 460m klimmen en 150m dalen OF 5-6u; 12km; 460m klimmen en 1420m dalen


  Alternatieve wandeling:

  Rondwandeling vanaf Vilaflor door het maanlandschap ‘Paisaje Lunar’.
  4-5u; 13km; 630m klimmen en dalen

   

  Dag 7

  Kustwandeling of vrije dag

  Je hebt de keuze uit een kustwandeling of een relaxdag of een combinatie van beide.  El Medano ligt aan een prachtig zandstrand en is het surfparadijs van Tenerife, maar het is ook een goede plek om te zwemmen en te snorkelen.

  Dag 8

  Vertrek

  Einde na het ontbijt.

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk het ganse jaar.

  Prijzen

  Vanaf € 715 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)

  Nota

  Optioneel:

  • Extra nachten
  • Eenpersoonskamer

  Meer details en prijzen vind je bij 'Praktisch'.

  Aantal dagen

  8, 5 wandeldagen.

  Bagage

  Met vervoer van bagage, behalve tweedaagse(n Masca en) Teide waarbij je voor twee dagen eigen materiaal in rugzak draagt. De overige bagage hoef je niet mee te dragen.

  Deelnemers

  Min. 2.

  Geen type gevonden

  Logies

  Pensions en hotels (met eigen sanitair en ontbijt) en berghut (gedeeld sanitair). 

  Niveau

  Gevarieerde wandelingen met wisselend niveau. Geringe hoogteverschillen behalve op dagen 5 en 6 naar de berghut en de top van de Teide. Dagen 5 en 6 zijn voor geoefende wandelaars. Hoogteziekte kan voorkomen boven de 3000 meter.

  *OPMERKING: je kan bij boeking duidelijk vermelden of je de tweedaagse Teide wenst te veranderen door de alternatieve wandelingen.

  Reisweg

  Vlucht van Brussel, Oostende, Charleroi of Luik naar Tenerife South (Reina Sofia) (h/t); met o.a. Brussels Airlines, TUIfly of Ryanair.

  Een vluchtvoorstel kan via Zuiderhuis (niet voor low-cost of charters).

  Situering

  Canarische Eilanden, het zuiden van Tenerife.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  1/06/2020