Op zoek naar iets?

Hiking door rijstvelden

THAILAND - The Real Thailand - 16 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €2660

  • juli | groepsreis voor 20-30' ers | Nederlandstalige begeleiding
  • ideale mix van sublieme natuur en een streepje cultuur
  • 2-daagse jungle trektocht met overnachtingen bij de bergvolkeren

  Een niet te missen reis naar de groene jungle in het noorden

  Thailand is één van de meest bekende en toeristische landen van Azië. Tijdens deze reis proberen we de klassieke clichés te ontwijken en verkennen we op een actieve manier minder bekende plaatsjes. Hierdoor krijgen we gegarandeerd contact met de lokale bevolking. Onze begeleidster woonde de laatste 12 jaar regelmatig in Thailand. Alle interesses komen aan bod en er is een goede balans tussen actie, avontuur, ontspanning, natuur en cultuur. Ons uniek reisprogramma heeft bovendien enkele ecologische accenten.

  De highlights op een rijtje:
  - ideale mix van sublieme natuur en een streepje cultuur
  - actie en avontuur met 2-daagse wild water rafting door nationaal park met ongerepte natuur
  - bezoek aan olifanten in het Karen bergdorp
  - 2 overnachtingen in een nature resort
  - 2-daagse jungle trektocht met overnachtingen bij de bergvolkeren
  en begeleiding door Vlaamse specialist die ter plaatse woont.

  Dit is een reis voor iedereen die op zoek is naar een onderdompeling in het echte Thailand waar kennismaking met de lokale bevolking en hun gebruiken en religie centraal staan.

  Op zaterdag 27 april 2019 houden we een infomoment over deze reis. De reisleidsters zijn in België, vertellen over hun avonturen in hun prachtige thuisland en tonen unieke beelden. Achteraf kan je er uiteraard met al jouw vragen betreffende de reis terecht. Deze infomomenten zijn gratis, reserveren is noodzakelijk.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Heenreis naar Bangkok - Chiang Mai

  Aankomst in Bangkok, transfer en binnenlandse vlucht naar Chiang Mai, waar onze reisleidster ons opwacht. Verwelkoming in het hotel en briefing over de reis en de Thaise cultuur. We logeren in een leuk typisch Thais hotel met zwembad en prachtige tuin.

  Dag 3

  Chiang-Mai - Jungle temple

  In de namiddag wandelen we doorheen de jungle naar de 'forest' tempel en bezoeken we 'Doi Suthep', de meest heilige tempel van Noord-Thailand. Monniken in typische oranje gewaden bidden, reciteren of ‘chanten’. Overnachting in Chiang Mai.

  Dag 4-5

  Jungle tweedaagse

  Na het ontbijt rijden we richting Doi Inthanon waar we onze tweedaagse tocht doorheen de jungle starten. Onze gids is opgegroeid in de jungle en zorgt voor een onvergetelijk avontuur. Hij neemt ons mee naar zijn dorp via kleine junglepaadjes en authentieke dorpjes. We overnachten in een lokaal bergdorp, bij de inwoners en sluiten de trekking af met een bamboe rafting.
  Op dag
  5 reizen we verder richting de nature lodge waar we overnachten in een homestay.

  Dag 6-7

  Nature lodge

  's Ochtends yoga voor de liefhebbers.

  Na het ontbijt gaan we fietsen doorheen de felgroene rijstvelden en dorpjes, een echte onderdompeling in het dagelijkse leven van de Thaise bevolking. De fietsen zijn niet van dezelfde kwaliteit als bij ons, maar dit maakt de fietstocht nog authentieker. We lunchen aan een dam, omgeven door prachtige natuur. Vandaag maken we kennis met het lokale dorpsleven. Bij valavond genieten we aan de plaatselijke warmwaterbaden.

  Dag 7 verlaten we de nature lodge en reizen we doorheen een prachtig berglandschap naar Pai. Pai is een artistiek hippie dorpje in het noordwesten van Thailand. We logeren er op een idyllische plek.

  Dag 8

  Vrije dag Pai

  Vandaag kan je genieten aan de lodge of een wandeling maken naar de waterval. Je kan ook een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen of op verkenning gaan in dit artistieke dorpje.

  Overnachting in nature lodge in Pai.

  Dag 9-10

  Mae Hong Son - Rafting

  Na het ontbijt vertrekken we op 2-daagse ‘white water’ rafting op de ‘Pai rivier’. We raften langs de prachtige ongerepte natuur doorheen een nationaal park.

  We overnachten in een junglekamp, waar een professioneel raft team ons verwend met heerlijke Thaise curries.

  Op dag 2, raften we verder richting Mae Hong Son; een gezellig stadje aan de grens met Myanmar. We genieten aan het zwembad of de sunset bar met zicht op de rijstvelden.
  Na ons avontuur genieten we 2 nachten in dit 'Nature Resort'.

  Dag 11

  Mae Hong Son

  Na het ontbijt kan je optioneel een wandeling maken doorheen het nationale park dat grenst aan het resort.

  Mae Hong Son is een gezellig stadje aan de grens met Myanmar. We brengen er een bezoek aan de Birmees getinte tempels.Kuieren op de avondmarkt met lokale souvenirs.

  Dag 12

  Karen bergdorp

  Na het ontbijt rijden we doorheen de groen beboste bergen richting het Karen bergdorp waar we het meest magische dier van Thailand ontmoeten, de olifant. Dit is één van de hoogtepunten van de reis. We trekken de jungle in, waar we de olifanten respectvol volgen in hun dagelijkse routine. De gidsen verrassen ons met een heerlijke jungle lunch in de jungle. s’ Avonds na onze dag op avontuur met de olifanten overnachten we bij de lokale bevolking in het Karen bergdorp.

  Dag 13

  Huay Pakkoot

  Na het ontbijt reizen we richting Chiang Mai doorheen de bergen en bezoeken een waterval in Doi Inthanon National park. We smullen in een biologisch restaurant. Bij aankomst in Chiang Mai kan je lekker uitrusten aan het zwembad of  souvenirs kopen op de lokale markt.

  Overnachting in hetzelfde charmant hotel.

  Dag 14-16

  Chiang Mai

  Vrije dag om de geheimen van de Thaise keuken te leren kennen of om op ontdekking te gaan in het oude stadsgedeelte van Chiang Mai.

  In de late namiddag van dag 15 transfer naar de luchthaven van Chiang Mai. Internationale vlucht via Bangkok naar Brussel.

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Veel reizigers zien een ritje op de rug van een olifant als een must-do tijdens hun reis naar Zuidoost-Azië, maar olifanten zijn van nature wilde dieren. Toch slagen mahouts er in om deze gigantische dieren op de knieën te krijgen. Waar de gemiddelde reiziger zich niet van bewust is, is dat de manier waarop ze deze dieren ‘trainen’. Op de ‘Real Thailand’ reis bezoeken we een Karen bergdorp waar de olifanten met respect behandeld worden.

  Aantal dagen

  16 dagen

  Bagage

  De bagage wordt door de deelnemers zelf gedragen. We raden aan een rugzak mee te nemen (geen reistas of reiskoffer). Een tweede klein rugzakje is handig om mee te nemen tijdens de dagexcursies. Voor de binnenlandse vlucht is er een beperking van maximum 15kg bagage per persoon. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast.

  Begeleiding

  Nederlandstalige begeleiding, woonachtig in Thailand. Lokaal team voor de fiets- en jungletocht.

  Datum reisfiche

  © Groepsreizen 20-30 - september 2018

  Deelnemers

  min. 8 - max. 12

  Documenten

  Een geldige internationale reispas is vereist. Je hebt geen visum voor Thailand nodig.

  Gezondheid

  Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Zuiderhuis heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/). 

  Klimaat

  Tijdens juli en augustus is het regenseizoen in Thailand. Dat betekent dat het regelmatig heel veel kan regenen. Dit is echter geen belemmering voor het programma. Het programma is vrij actief en flexibel en kan aangepast worden rekening houdend met de neerslag. Bovendien zijn er ook voldoende zonnige periodes. De temperatuur is steeds hoog.

  Logies

  We overnachten in eenvoudige hotels, guesthouses of nature resorts in meerpersoonskamers. Soms wordt er gelogeerd in heel eenvoudige hutjes, zonder bad of douche. In de grote steden kiezen we voor betere hotels, vaak met zwembad.

  Maaltijden

  Het ontbijt nemen we meestal in onze overnachtingsplaats, 's middags gaan we naar een lokaal restaurantje of wordt er een picknick voorzien. 's Avonds eten we in het hotel of in een klein eethuis. Bij gelegenheid eten we ook aan een stalletje op de markt. In de basisprijs zitten reeds 37 maaltijden (15 x ontbijt, 12 x lunch en 10 x diner) inbegrepen! De overige maaltijden zijn ter plaatse te betalen. Het richtbudget hiervoor is €90.

  Niveau

  De wandelingen vergen matige fysieke inspanningen, maar de reis heeft wel een avontuurlijk karakter. We verblijven bij lokale bergvolkeren en reizen in het onvoorspelbaar regenseizoen. Afhankelijk van het weer kunnen delen van de reis al dan niet zwaarder worden. Deze reis is in principe haalbaar voor iedereen met een normale conditie en een flexibele en sportieve ingesteldheid. 

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor de afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden. 

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.

  Datum reisfiche

  11/06/2019