Op zoek naar iets?

Banff National Park Canada

CANADA - Trans-Canada Backcountry Experience - 22 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

Op aanvraag

  • augustus - september | groepsreis voor 20-30'ers  | Nederlandstalige begeleiding
  • kampeer in de wildernis en trek tussen de beren
  • doorkruis de machtige natuur van de legendarische Rocky Mountains met zijn bergen, felblauwe meren en gletsjers

  You rock!

  The Rocky Mountains en British Columbia staan garant voor ongerepte landschappen met spectaculaire gletsjers, kolkende rivieren, uitgestrekte turkooize meren en besneeuwde bergtoppen.
  We verkennen dit prachtig stuk natuur voornamelijk te voet, zodat we ons echt te midden van de natuur (en soms zelfs te midden van de beren) bevinden.

  Het rijk gevuld programma bevat een meerdaagse trektocht in Banff Nationaal Park en dagtochten in Lake Louise en Yoho Nationaal Park.
  We banen ons een weg doorheen het prachtige land via de mooiste highway ter wereld, the Icefields Parkway.
  Vervolgens verkennen we Jasper Nationaal Park met een tweedaagse tocht, een rafting en een mountainbike trip.
  Een driedaagse tocht in Mount Robson Nationaal Park en een tweedaagse tocht per kano in Well’s Gray Provinciaal Park zorgen voor extra actie en avontuur.

  We sluiten onze trip ten slotte af met een bezoek aan Vancouver, steevast verkozen tot één van de meest leefbare steden ter wereld en gaststad van de Olympische Winterspelen in 2010.

  Deze reis is een echte aanrader voor wie van kamperen en stevige trekkings in de pure natuur houdt! Voor de zware fysieke inspanningen worden we beloond met weidse spectaculaire uitzichten.

  Fysiek wandelniveau

  Comfort niveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Heenreis naar Calgary

  Internationale vlucht van Brussel naar Calgary.

  Overnachting in een gezellig hostel te Calgary.

  Dag 2

  Kennismaking met de Rocky Mountains

  Na het ontbijt rijden we door naar Banff om de spectaculaire Canadese natuur voor het eerst te aanschouwen. Banff National Park is het oudste en bekendste Nationaal Park van Canada.

  Als opwarmer, een tocht naar de top van Sulphur Mountain. Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur.
  Na de eerste kennismaking met de Rocky Mountains bezoeken we in de namiddag de Hot Springs, waar we lekker kunnen relaxen.

  's Avonds bereiden we de meerdaagse tocht voor en zetten we voor het eerst onze tenten op.

  Dag 3-5

  Driedaagse trektocht door Banff Nationaal Park

  We maken een driedaagse trektocht naar Egypt Lake. Tijdens deze driedaagse tocht stappen we gemiddeld een 5-tal uur per dag

  Onderweg krijgen we een prachtig uitzicht op de Mount Assiniboine (3400 m) en de Monarch (2904 m), herkenbaar door zijn piramidevorm. Bij 'Egypte Lake' zetten we de tenten op en genieten van de prachtige natuur. Verwacht geen grote luxe, de campground heeft als enige voorziening een bearpool en een openluchttoilet. Het water van het nabijgelegen meer zuiveren we tot drinkwater. Temperaturen tegen het vriespunt zijn hier in de zomer geen uitzondering.

  Wie zin heeft, kan op de avond van dag 4 nog verder klimmen tot Whistling Pass (2300 m).
  De laatste dag stappen we via de Pharaoh Creek Trail en de Redearth Creek Trail terug naar Banff (18,6 km).

  De laatste dag stappen we enkel in de voormiddag. In de namiddag rijden we via de Bow Valley Parkway naar de bewoonde wereld. De oorspronkelijke weg tussen Banff en Lake Louise staat bekend als de beste wildlife viewing road in Canada. We maken dus behoorlijk wat kans om wildlife te spotten!

  Dag 6

  Het smaragdgroene Lake Louise

  Het smaragdgroene Lake Louise is omringd door besneeuwde bergtoppen. 'The jewel of the Rockies' is dan ook ongetwijfeld één van de mooiste bergmeren van Noord-Amerika.

  In deze prachtige omgeving maken we een dagtocht van ongeveer 17 km naar Lake Agnes en de Plain of the Six Glaciers. Onderweg houden we halt bij het beroemde Lake Agnes Teahouse, een prachtige setting. Lake Moraine is eveneens een foto waard!

  Na deze stevige dagtocht kunnen we ontspannen in ons hutje.

  Dag 7

  Gletsjers en watervallen in Yoho Nationaal Park

  Vroeg uit de veren voor een verplaatsing naar Yoho Nationaal Park. Het Cree-indiaanse woord ‘Yoho’ betekent verbazing en verbaasd ben je, vooral wanneer je de Takakkaw waterval aanschouwt, de hoogste (245 m) waterval van de Rockies.

  In Yoho National Park, het kleinste van de nationale parken, maken we een dagtocht op de beroemde Iceline Trail (+/- 17 km). Het prachtige aan deze wandeling is dat we bijna op dezelfde hoogte komen als de gletsjers in de omgeving waardoor we kunnen genieten van fantastische vergezichten.

  's Avonds kamperen we in deze prachtige natuur.

  Dag 8

  Icefields Parkway

  De Icefields Parkway wordt niet zonder reden de mooiste autosnelweg ter wereld genoemd! Tijdens onze 230 km lange rit naar Jasper rijden we tussen de gletsjers. Met een beetje geluk kunnen we hier zelfs een zwarte beer, een grizzly of ander wild spotten. Onderweg nemen we regelmatig pauze: om te genieten van het uitzicht, het Columbia Icefields Centre te bezoeken en voor een korte wandeling hier en daar.

  Dag 9

  Mountainbiking in Jasper National Park

  Jasper National Park heeft niet enkel prachtige wandelpaden, maar ook prachtige biketrails. We huren een mountainbike en verkennen een deel van het park. We maken een prachtige tocht in twee delen. In de voormiddag met de ganse groep, in de namiddag is er keuze hetzij om de fietstocht nog verder te zetten hetzij om te genieten van een half dagje rust op de campground of om de stad te gaan verkennen.

  's Avonds bereiden we onze 2-daagse trektocht voor.

  Dag 10-11

  De Skyline Trail

  De Skyline Trail is een Noord-Amerikaanse wandelklassieker, het summum van backcountry hiking in de Canadese Rocky Mountains. Onze tocht start bij Maligne Lake met een klim naar Snowbowl (12,2 km). Vervolgens klimmen we verder over de Big Shovel Pass naar The Notch en de top van Amber Mountain (2565 m).

  De volgende dag rest ons een afdaling van ong. 1150 m over 14,7 km alvorens we terug in de bewoonde wereld komen. Te midden van deze tweedaagse slaan we onze tenten op aan Lake Curator. Op dag 11, na onze tweedaagse tocht, kiezen we ’s avonds nog eens een goed restaurantje uit in Jasper om ons te verwennen na deze inspanningen.

  Dag 12

  Relaxen in de Hotpools

  ’s Ochtends slapen we uit en genieten we van een heerlijke brunch.
  In de namiddag gaan we languit relaxen in de Miette Hotpools.

  Voor wie meer actie verkiest, is er vandaag de gelegenheid om optioneel te gaan raften.

  We spenderen onze laatste nacht in Jasper.

  Dag 13-15

  Mount Robson Nationaal Park - Berg Lake Trail

  De Mount Robson is met zijn 3954m de hoogste berg van The Rocky Mountains. We trekken drie dagen door dit wondermooie nationale park.

  Op dag 13 rijden we ’s ochtends naar het Mount Robson National Park en bezoeken we het Visitor Center. In de namiddag stappen we tot aan onze campsite. We zetten onze tenten hier voor twee nachten op. Dit wordt onze uitvalsbasis om naar de Snowbirdpass (2500m) te stappen (loop van 18 km).

  De volgende dag vertrekken we vroeg op een zeer stevige tocht die het o zo waard is. We moeten onze bagage niet meedragen, slechts een kleine dagrugzak, waardoor de langere afstand zeker te doen is.

  Op dag 15 stappen we terug naar de auto’s en rijden we vervolgens nog ietsje verder door naar een prachtig hotel te midden van de natuur.

  Dag 16

  Helmcken Falls in Wells Gray Provincial Park

  We verplaatsen ons richting Clearwater, de poort naar Wells Gray Provincial Park.

  Hier bezoeken we de vierde hoogste waterval van Canada, 'The Helmcken Falls'. We zetten de tenten op en genieten van het uitzicht.

  We rusten uit en bereiden ons voor op ons tweedaagse kanoavontuur. In de namiddag kunnen de geïnteresseerden optioneel gaan paardrijden.

  Dag 17-18

  Tweedaagse Kanotocht door het ongerepte Wells Gray Park

  Onder begeleiding van een lokale gids geven we het startschot voor een tweedaagse kanotocht op de meren in Wells Gray Provincial Park.

  ’s Avonds kamperen en barbecueën we langs de oevers van Clearwater Lake, vergezeld van een prachtige zonsondergang.

  Dag 19-20

  Vancouver

  Vandaag zetten we de reis verder naar onze laatste stop: Vancouver. Ready for citylife en bewoonde wereld na een aantal weken in ongerepte natuur. Onze verblijfplaats wordt een gezellig en goed gelegen hostel. Ideaal als uitvalbasis om de wereldstad Vancouver te bezichtigen.

  De combinatie van een mild klimaat, veel ruimte en de nabijheid van water en bergen, maakt dat ook een natuurmens hier kan aarden. We kunnen Vancouver nog één dag verkennen. Tot de mogelijkheden behoren een bezoek aan de totempalen in Stanley Park, een kennismaking met Emily Carr in de Vancouver Art Gallery, een wandeling door China Town, de oorspronkelijke bewoners van Canada ontmoeten in het Vancouver Museum of sterren kijken in het Mac Millan Space Centre. Keuze te over! 

  We klinken op een prachtige reis doorheen Canada.

  Dag 21-22

  Terugreis naar Brussel

  Transfer naar de luchthaven en terugvlucht huiswaarts, waar we de volgende ochtend landen.

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Nog maar 1 plaats vrij!

  Het landschap in september is mooi kleurrijk getint. De kans op sneeuw (tijdens de trekking) is vrij groot. Tijdens de vertrekvergadering (ongeveer een maand voor vertrek) licht de reisleider de praktische zaken toe.

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  22 dagen

  Begeleiding

  Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandstalige reisleidster die reeds twee maanden in deze streek heeft rondgetrokken en het bijgevolg zeer goed kent.

  Datum reisfiche

  © Groepsreizen 20-30'ers - januari 2019

  Deelnemers

  Min. 6 - max. 8

  Documenten

  Voor Canada heb je als Belg vanaf 15 maart 2016 naast een geldig reispaspoort ook een elektronische toestemming nodig om
  het land binnen te komen. Je kan deze aanvragen via onderstaande website. De kostprijs hiervoor is CAD 7 (7 Canadese dollars), te betalen met kredietkaart.

  Meer informatie hier: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

  Klimaat

  The Rocky Mountains hebben een koud steppeklimaat met in de hoger gelegen delen eeuwige sneeuw. In de winterperiode zal de meeste neerslag hier als sneeuw naar beneden komen. Door de uitgestrektheid van het gebied is het moeilijk om een eenduidig beeld van de klimaatsomstandigheden in de Rocky Mountains te schetsen. In het algemeen kan men stellen dat het noordelijke deel van de Rocky Mountains een stuk kouder is. De gemiddelde temperaturen liggen hier gevoelig lager dan de meer zuidelijk gelegen delen van dit gebergte. De loefzijde heeft een hoger neerslag gemiddelde dan de lijzijde van het gebergte.

  Logies

  Dit is een kampeerreis met overnachtingen in comfortabele tenten.

  In Calgary, Vancouver en na een meerdaagse trektocht overnachten we in een comfortabele en gezellige accommodatie.

  Maaltijden

  Tijdens het kamperen zijn alle maaltijden inbegrepen in de basisprijs. 's Middags is er gewoonlijk een picknick lunch voorzien en 's avonds koken we meestal samen.

  De laatste dagen, in Vancouver, is enkel het ontbijt inbegrepen. Lunch en avondmaal nuttigen we op restaurant en zijn ter plaatse te betalen. Ook het avondmaal in Calgary is ter plaatse te betalen.

  Niveau

  We doen enkele meerdaagse trektochten, waarbij tent en eten zelf gedragen moeten worden.De nadruk ligt op de backcountry experience, het kamperen en het genieten van de uitgestrekte Canadese natuur. Gemiddeld wandelen we 15 tot maximaal 20km per dag.

  Enkele dagen rijden we over spectaculaire highways en maken we kortere uitstapjes.

  De kanotocht vereist geen voorafgaande ervaring: we peddelen op een rustig tempo in een ongerept nationaal park over uitgestrekte meren.

  Een reis waarbij je toch een goed doorzettingsvermogen, al wat ervaring met trekkings en een goede conditie moet hebben, maar vooral veel goesting om de pure Canadese natuur te ontdekken.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Situering

  Een reis door het westen van Canada: British Columbia & de Rocky Mountains.

  Transport

  Voor ons transport ter plaatse beschikken we over privé-vervoer (huurwagen - type minibus / van of gelijkwaardig).

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer 4 weken voor afreis wordt een voorbereidende vergadering georganiseerd, waar je reeds je medereizigers en de reisleidster kan leren kennen. Hier krijg je ook nog meer informatie over praktische zaken zoals kampeergerief, kledij, vluchturen, enzovoort.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/07/2019