fbpx Travel Lab 2022 - Zuiderhuis!

Travel Lab 2022

Travel Lab 2022

Travel Lab (27/03): programma

Sint-Annaplein 34, 9000 Gent – Van 11:00u t.e.m. 18:00u

Reizen is geen exacte wetenschap. Daarom organiseren we op zondag 27/03/22 een inspiratiedag in ons kantoor in Gent.

Op Travel Lab 2022 kom je tijdens boeiende lezingen, infosessies en praktische workshops alles te weten over je favoriete bestemming of reisformule. Bovendien zijn onze reisspecialisten en verschillende reisleiders de hele dag aanwezig om al je vragen te beantwoorden!

Iedereen is welkom om op 27/03 onze specialisten om advies te vragen en de infosessies en workshops mee te volgen. Voor de grote(re) lezingen vragen we echter op voorhand in te schrijven via onderstaande links.

Lezingen

Deze lezingen gaan door in een goed verluchte canvastent in onze achtertuin. Vooraf inschrijven is verplicht, zodat we aan iedereen (max. 40) plaats kunnen bieden.

11.20 – 12.00: Wandelen in Ierland, Schotland en Engeland
door wandelspecialisten Ellen en Eline


Van in de woeste Schotse Highlands tot in de lieflijke heuvellandschappen van de Cotswolds doorkruisen duizenden wandelroutes de Britse eilanden. Wandelspecialisten Ellen en Eline lichten verschillende routes toe, waaronder de legendarische West Highland Way en de Wicklow Way.

12.20 – 13.00: Zuid-Amerika, een continent van uitersten
door onze Latijns-Amerikaspecialist Heidi


Latijns-Amerika is een continent van uitersten: van de eeuwig groene jungle in de Amazone tot de desolate gletsjers van Patagonië, van de actieve vulkanen van Costa Rica tot de imposante Colca Canyon in Peru… Specialist Heidi legt uit welke bestemming best bij welk soort reiziger past!

13.20 – 14.00: Trekkings met eigen rugzak
door wandelspecialist Kenny en reisleider Louis Van Orshaegen


Trekken door de ruige en ongerepte landschappen van de hogere bergmassieven blijft het summum voor bergwandelaars met de nodige hoogtemeters op de teller. Wandelspecialist Kenny en reisleider Louis Van Orshaegen hebben al heel wat bergervaring en komen hun ervaringen met ons delen.

14.20 – 15.00: Wandelen op de Azoren en Madeira
door wandelspecialist Ellen en lokale partner Filip Van Ermen


De vulkanische Portugese eilanden Madeira en de Azoren lijken in niets op het Portugese vasteland. Ze zijn bergachtig, ruw en grillig en genieten het hele jaar door van een mild klimaat. Wandelspecialist Ellen en lokale partner Filip Van Ermen zetten de wandelmogelijkheden op de eilanden uiteen.

15.20 – 16.00: Zuid-Afrika, de tuin van Afrika
door onze lokale partner Catty Verstraeten


Van de big 5 in het Krugerpark tot schier oneindige uitzichten op de westelijke Kaap. Van de Blyde River Canyon tot Johannesburg. Tel daarbij nog de wijnstreken, de stranden, het aangename klimaat en de warme mensen… daaruit kiezen wordt een hele klus. Onze lokale partner Catty probeert die keuze alvast een beetje te verlichten!

16.20 – 17.00: Reizen met de trein
door wandelspecialisten Karel en Laurens


Op wandelen en fietsen na is reizen per trein de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Het uitstippelen van de reis vergt enige voorbereiding, maar eenmaal onderweg hoef je je over parkeerplaatsen en files geen zorgen te maken. Wandelspecialist Ellen neemt je mee op virtuele treinrit naar de mooiste fiets- en wandelbestemmingen in Europa.

De aftermovie van Travel Lab 2019. In 2022 gaat het evenement door in ons kantoor in Gent! (Sint-Annaplein 34)

Infosessies

Vrijblijvend mee te volgen (max. 25). Inschrijven is niet vereist.

11.15 – 11.45: Jordanië


Jordanië is al eeuwenlang een ontmoetingsplek voor verschillende culturen. Dat blijkt uit de wonderwel bewaard gebleven ruïnes in het noorden van Jordanië. Reisleidster Kathleen Ghequiere neemt je mee op ontdekking in dit prachtige woestijnland, van de stenen stad Petra tot de Dode Zee!

12.00 – 12.30: Fietsen in Zuid-Scandinavië


In het zuiden van Zweden en op de eilanden van Denemarken worden fietsers in de watten gelegd met verkeersluwe en goed onderhouden fietspaden, knusse vissersdorpjes en zilte zeelucht. Onze fietsspecialisten nemen je mee naar Zuid-Scandinavië, van Funen tot Stockholm!

12.45 – 13.15: De troeven van onze groepsreizen


Reizen in groep is een onvergetelijke ervaring. Samen met een groep gelijkgestemde reizigers verken je wereldwijd de mooiste plekjes op onze planeet. De kennis en ervaring van de reisleider zijn van onschatbare waarden en liften elke groepsreis naar een hoger niveau!

13.30 – 14.00: Oeganda, de parel van Afrika


Afrikaspecialist Sarah neemt je mee naar Oeganda, een land met een grote verscheidenheid aan wildparken en game reserves, een droom voor ware natuurfanaten. Ze reisde vorig jaar zelf naar Oeganda en kwam terug met prachtige verhalen en foto’s van haar ontmoeting met de bergggorilla’s!

14.15 – 14.45: Roemenië


Het groene en bergachtige Roemenië is voor veel reizigers (onterecht) een blinde vlek op de Europese kaart. Reisleider Karel Van Gutte komt de sportieve wandel- en fietsmogelijkheden op een van zijn favoriete bestemmingen bespreken!

15.00 – 15.30: Patagonië, het einde van de wereld


Er gaat een ongekende aantrekkingskracht uit van desolate plaatsen, waar de natuur oppermachtig is en de mens nietig. Latijns-Amerikaspecialist Heidi betuigt haar grote voorliefde voor Patagonië en bespreekt de reismogelijkheden, zowel in groep als op individuele basis

15.45 – 16.15: Bunkhouse: are you #bunkproof?


Je bent jong en je wil niet eender wat. Je wil reizen om de wereld – hoe groot en onbevattelijk die ook mag lijken – een stukje kleiner te maken. Bunkhouse organiseert wereldwijd avontuurlijke groepsreizen voor 20’ers en 30’ers, van de Vlaamse Ardennen tot in Costa Rica! Specialisten Ine en Roselien komen hun project en reizen voorstellen!

16.30 – 17.00: Selfdrives in Namibië


Namibië is een land van immense uitgestrektheid en ongekend natuurschoon. Met de Namawoestijn, de Namibwoestijn, de Succulent Karoo en de Kalahari telt het land liefst vier woestijnen. Het noorden van Namibië kleurt op de wereldkaart iets groener. Onze Afrikaspecialist Steven is net terug uit Namibië en deelt zijn ervaringen!

Workshops

Vrijblijvend mee te volgen (max. 25). Inschrijven is niet vereist.

12.10 – 12.50: Cocktails van over de hele wereld

14.00 – 14.40: Rugzak, materiaal & kledij voor een bergtocht


Reisleider Quinten Verdonck heeft reeds heel wat trekkings en bergtochten achter de rug en weet als geen ander hoe je je best voorbereidt op zo’n onderneming. Tijdens deze praktische uiteenzetting leer je hoe je je trekrugzak inpakt en welke wandelschoenen best geschikt zijn voor jouw reisplannen!

15.00 – 15.40: Wandel- en fietsgps voor dummies


Steeds vaker vervangen gps-toestellen de traditionele routeboeken. Ze zijn niet alleen makkelijk om mee te nemen op de fiets of al wandelend, maar zijn vaak veel accurater en kunnen snel inspelen op onvoorziene omstandigheden. Onze wandelspecialist legt je uit hoe je gps-tracks uploadt en hoe het reizen met zo’n gps-toestel er aan toe gaat.

16.00 – 17.30: Sportieve wijnproevers


Door de ruisende groene wijngaarden fietsen of wandelen en zo nu en dan even halt houden om ketting of keel te smeren, we kunnen ons niet meteen iets meer rustgevend inbeelden. Ontdek tijdens deze workshop de mooiste wijnstreken van Europa, vergezeld door een hemelse degustatie!

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Zowel het centrale busstation Gent Zuid (5 min) als treinstation Gent Dampoort (10 min) liggen op wandelafstand van ons kantoor.

Met de wagen
De ondergrondse parkeergarage Gent Zuid ligt op wandelafstand van ons kantoor en is via de fly-over ook toegankelijk voor auto’s die de LEZ niet binnen mogen.