TURKIJE WANDELREIZEN

ONTDEK TURKIJE

Anatoli Langs het St Pauls trail NIEUW

Culturele wandelingen in Turkije

Turkije is veel meer dan zon, strand en all-inclusive luxehotels. Als kruispunt tussen Oost en West heeft het land een rijke en uiterst interessante geschiedenis. De bruisende metropool Istanbul dompelt je onder in een mengelmoes van invloeden en culturen. Ook de natuurlijke rijkdommen zullen je zeker verbazen. Het landschap is erg gevarieerd en als wandelaar kan je zowel een stevige trektocht als een lichte kustwandeling ondernemen.

In Cappadocië stap je door een feeëriek landschap vol grillig gevormde rotsformaties. Tijdens de lichte wandelingen ontdek je de verbluffende natuur en de culturele hoogtepunten, zoals ingehouwen rotskerkjes en ondergrondse steden. Liever lichte wandelingen langs de Turkse kustlijn? Stap dan langs de Lycische kust, ver weg van het massatoerisme. Op deze charmante voettocht kom je heel wat sporen tegen van het Griekse, Romeinse en Byzantijnse Rijk.

Trek de Turkse bergen in

’s Zomers zoek je verkoeling in de Turkse bergen. Het Taurusgebergte in het zuiden combineer je tijdens jouw wandelvakantie gemakkelijk met Cappadocië en Istanbul. De toppen van meer dan 3000 meter vormen zeker een uitdaging voor de sportieve bergwandelaar. In het noordoosten aan de Zwarte Zee trek je de Kaçkarbergen in. Amper ontdekt door toerisme wandel je hier door een ongerept en adembenemend berglandschap. Je beklimt de hoogste top van bijna 4000 meter na enkele dagen acclimatisatie. Vanaf hier zie je de legendarische berg Ararat, waar volgens het Oude Testament de Ark van Noach landde na de zondvloed.

Lees meer

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading