Op zoek naar iets?

chamonix

FRANKRIJK-ZWITSERLAND - Tussen Chamonix en Zermatt - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €1465

  • begeleide hooggebergtetocht door het mooiste en indrukwekkendste stuk van de Alpen
  • huttentocht door het prachtige hooggebergte van het Frans, Zwitsers en Italiaans grensgebied
  • beklimming van de uitdagend mooie 3796m hoge Pigne d’Arolla

  7-daagse groepsreis tussen Chamonix en Zermatt

  Van de Mont Blanc naar de Matterhorn

  De bergen en gletsjers tussen de twee bekendste plaatsen in de Alpen vormen wellicht de mooiste en indrukwekkendste van het hele gebergte. De route tussen Chamonix en Zermatt is een echte klassieker. Wij tekenden, midden in het gebied, een boeiende variant uit. Een tocht die je laat genieten van het prachtige hooggebergte in het Frans - Zwitsers - Italiaans grensgebied. We beginnen onze tocht in het gehucht Le Tour gelegen op de weg van Chamonix naar Zwitserland. Vandaar klimmen we naar de Refuge Albert I voor een eerste nacht hoog in de bergen. De oversteek van de Col du Tour is meteen één van de hoogtepunten van de week. Vanuit de Cabane de Chanrion trekken we over enkele hoge passen als de Col de Lire Rose (3115m), de Col du Mont Rouge (3325m) en de Col de Cheilon (3243m) naar de Cabane des Dix (2928m). Vanuit de Dix gaan we eerst over de Glacier de Cheilon en klimmen dan naar de uitdagend mooie 3796m hoge Pigne d’Arolla. De Cabane des Vignettes ligt 700m lager op de rand van de Arolla vallei.  De volgende ochtend lopen we over de gletsjers rond de Mont Collon. De refuge Bertol bereiken we na een forse klim. De oversteek naar de Tête Blanche is het hoogste en wellicht hoogtepunt van de week in het hooggebergte. 

  Logies en praktisch

  • logies in berghutten in formule halfpension
  • begeleid door Marin Obert of een andere lokale berggids uit de Val d'Ayas
  • hooggebergtetocht met eigen rugzak

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Le Tour - Refuge Albert I

  Kennismaking met de gids en aanpassen en nakijken materiaal. Vanaf de télépherique van Charamillon klimmen we naar de Refuge Albert I via de morene van de gletsjer van Le Tour. Schitterend zicht op de Aiguille de Chardonnet en de séracs van de gletsjer. Overnachting in de refuge Albert I (naar de Belgische koning Albert I).

  Duur: 3 tot 4 uur

  Hoogteverschil: 800m stijgen

  Dag 2

  Refuge Albert I – Cabane De Chanrion

  Vroeg vertrek ‘s morgens naar de Col du Tour (3281m). Over de col naar het immense plateau van Trient, onder de Aiguilles Dorées door, en zo naar de Col d’Orny. Afdaling langs de gletsjer van Orny naar de zetellift van La Breya waarmee we afdalen naar Champex. Taxi naar Fionnay en de stuwdam van Mauvoisin. Klim naar de Cabane Chanrion (2462m), langsheen het meer, door een wild en ruw landschap.

  Duur: 7 tot 8 uur

  Hoogteverschil: 1100m stijgen - 1700m dalen

  Dag 3

  Chanrion – Cabanne De Dix

  De dag begint met een klimmetje naar de meertjes van Tsofeiret (2642m), vlakbij de uitlopers van de Glacier de Brenay. We steken de gletsjer over en klimmen naar de hoge Col de Lire Rose (3115m). Dat alles met een indrukwekende Combin panorama in de rug en het grote stuwmeer van Maunvoisin diep onder ons. En het gaat nog hoger, eerst over een sneeuwveldje naar de Col du Mont Rouge (3325m) en vandaar over de Glacier de Giétro naar de Col de Cheilon (3243m) en de hoogste col van de dag. De prachtig gelegen Cabane des Dix, bewaakt door de imposante noorwand van de Mont Blanc de Cheilon (3827m), loert in de verte. We overnachten in de Dix (2928m), hartje Wallis.

  Duur: 7 à 8 uur

  Hoogteverschil: 850m stijgen - 320m dalen

  Dag 4

  Dix – Cabane De Vignettes

  Onze dag start vandaag vroeg. Eerst steken we de vrij vlakke Glacier de Cheilon over, binden de stijgijzers onder en klimmen over de Glacier Tsena Réfien in de richting van de Col de Serpentine (3547m). De Pigne d’Arolla (3796m) kan ons nu niet meer ontsnappen, de beloning is een prachtig 360° panorama over de Walliser Alpen. De Cabane de Vignettes, van hieruit een zakdoek groot, ligt als een arendsnest hoog boven de Vallei van Arolla. Het is onze overnachtingsplaats en 3157m hooggelegen.

  Duur: 7 uur

  Hoogteverschil: 1100m stijgen - 500m dalen

  Dag 5

  Vignettes – Cabane De Bertol

  Over de gletsjer van de Mont Collon naar de Col de l’Evêque (3392m), de grens met Italië. Vanddar over de Haut Glacier d’Arolla rond de L’Eveque en de Mont Collon (3637m). Een lange afdaling tot de Plans de Bertol (2615m). Dan volgt een steile klim van 800m naar de Cabane de Bertol (3311m). De hut is vrij spectaculair gelegen met een oninneembaar vergezicht op de Dent Blanche.

  Duur: 7 uur

  Hoogteverschil: 1162m stijgen - 980m dalen

  Dag 6

  Bertol - Schonbielhutte

  Oversteek van het gletsjerplateau van de Mont Miné tot de Col d’Herens. Onderweg klimmen naar de top van de Tête Blanche (3710m). Schitterend zicht over de Cervin en de Dent Blanche. Afdaling langs de enorme Stockji-gletsjer met zijn gigantische gletsjerspleten. Verder via de morene van de gletsjer van Zermatt naar de Schonbielhutte (2694m).

  Duur: 6 uur

  Hoogteverschil: 4000 stijgen - 1010m dalen

  Dag 7

  Schonbiel - Zermatt

  Na het onbijt in de hut volgt een rustige afdaling over brede wandelpaden naar Zermatt (1620m). Aankomst rond de middag en einde van de tocht.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  7, 6 stapdagen.

  Afspraak

  zondagvoormiddag om 11 uur in Le Tour (Argentière) 

  Begeleiding

  Ervaren Te Voet berggids Marin Obert of eeen andere gediplomeerde berggids uit de Val d’ Aya, Frans (en soms ook Engels) sprekend.

  Deelnemers

  4 deelnemers per touwgroep. Bij veel belangstelling wordt de groep ontdubbeld.

  Logies

  Halfpension in berghutten.

  Niveau

  Hooggebergtetocht met beklimming van de Pigne d’Arolla, technisch toch niet te moeilijk. Goede fysieke conditie is aanbevolen.

  Situering

  Het hoogalpiene gebied van de Valpelline, de Val de Bagnes en vallei van Arolla.

  Vervoer

  Eigen wagen, kostendelend rijden ev. mogelijk via Te Voet of openbaar vervoer.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/10/2019