Op zoek naar iets?

Pays de Volcans

Van de Algarviana tot de Annapurna: de nieuwste groeps- en individuele reizen

Cultuur in Aragon
In het noordoosten van Spanje ligt Aragon, een dunbevolkte streek die zich perfect leent voor prachtige wandelingen. Tijdens deze groepsreis hebben we nu eens uitzicht op woeste berglandschappen met canyons, dan weer op glooiende heuvels die aan Toscane doen denken. Hier en daar vind je bovendien een klooster, kasteel of kerkje verscholen in het groen. Trektochten door de natuur worden afgewisseld door boeiende stadswandelingen, want plaatsen als Jaca en Huesca hebben een rijk historisch verleden en zijn een bezoekje meer dan waard. We bezoeken ook de hoofdstad Zaragoza, met in het oude centrum een rist bezienswaardigheden en kunstschatten.

Kathmandu en de Annapurna’s
Nepal staat bij veel reizigers op het lijstje van droombestemmingen. En terecht, want het is een machtig gevoel om oog in oog te staan met de hoogste bergtoppen ter wereld. Tijdens deze rustige trekking door het Annapurna-massief zien we de zon opgaan boven de Himalaya, wandelen we door groene rijstvelden en passeren we regelmatig Nepalese bergdorpjes. Daar maken we kennis met de levenswijze van de locals. In de lente vormen de rododendronbossen in volle bloei een magisch schouwspel. De magnifieke vergezichten krijg je er bovenop, net als enkele culturele uitstapjes in en rond Kathmandu. Via dit filmpje krijg je alvast een heel sfeervolle indruk van deze reis.

Individueel wandelen in de Auvergne
De Franse regio Auvergne heeft alles in huis als je van de natuur en van wandelen houdt. Het is een ruig en ongerept gebied, met meren, bossen, bergen en valleien. Je vindt er ook 400 uitgedoofde vulkanen, de groene, kegelvormige bergen die deze streek zo uniek maken. Deze zevendaagse trekking mét bagagevoervoer verbindt de twee bekendste bergen met elkaar: de Puy de Dôme en de Puy de Sancy, en loopt helemaal doorheen het natuurpark. Dat wil zeggen dat je in een heel ongerept gebied reist. Je wandelt 5 à 6 uur per dag en er staat elke dag een klim op het programma. Maar eenmaal boven word je steevast beloond met een prachtig panorama. De wandeltochten zijn afwisselend en voeren je regelmatig langs een middeleeuws kasteel, een waterval of een meer dat ligt te schitteren in de zon.

De authentieke Via Algarviana
Ten noorden van de kustlijn van de Algarve in Portugal loopt de Via Algarviana, een 300 kilometer lange wandelroute van de Atlantische kust tot aan de Spaanse grens. Wij selecteerden voor jou enkele mooie trajecten in het oostelijke deel van de route, van Sao Bartolomeu de Messines tot Alcoutim. Je wandelt hier door verstilde en authentieke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tussen de heuvels liggen vruchtbare valleien met vijgen- en amandelbomen, granaatappelstruiken, avocadoboomgaarden en sinaasappelplantages. Logeren doe je in gezellige stadjes, waar je ’s avonds op een terrasje kunt genieten van de lokale keuken.