Op zoek naar iets?

Karlsbrücke in Praag

TSJECHIË & DUITSLAND - Van Praag naar Dresden - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €608

  • individuele fietsvakantie langs de Moldau en de Elbe
  • verblijf in comfortabele hotels en guest houses
  • cultuursteden Praag en Dresden

  Karakter van de fietsvakantie

  Het vertrekpunt van deze vakantie is Praag, een van de mooiste steden van Europa. Deze met rijke cultuur gevulde stad betovert toeristen zowel met zijn prachtige gebouwen als met zijn intieme, romantische sfeer. Naast de cultuur is ook de natuur van deze stad opgenomen in het UNESCO werelderfgoed. Bezoek het Mucha museum of wandel door de eeuwenoude straatjes en mooie parken en tuinen van de stad.

  Al snel verlaat je de stad om via de rustige fietspaden langs de Moldau en de Elbe richting verschillende charmante stadjes te fietsen. Je overnacht geregeld in het centrum zodat je ook ’s avonds van de sfeer kan genieten. Je fietst door het wondermooie Elbsandstein-gebergte en langs een vallei met prachtige Italiaanse kastelen. Geniet van mooie uitzichten op de tocht langs wijnranken en speciale rotsformaties.

  De route eindigt in de barokstad Dresden. Deze Oost-Duitse stad werd na de oorlog prachtig heropgebouwd met zoveel respect voor het verleden dat het lijkt alsof je in een eeuwenoude stad rondloopt. Het “Florence aan de Elbe” is een mooi einde van deze gevarieerde vakantie.

  Verblijf

  Je verblijft in comfortabele middenklasse hotels en guest houses.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Praag

  Op de eerste avond is er een informatiemoment in het hotel waar je ook je huurfietsen krijgt. Kom je op tijd aan, maak dan al een eerste verkennende wandeling door het mooie Praag. Tip: dagelijks kan je vanop het Staroměstské náměstí plein twee gratis wandeltochten van de vrijwilligers van Free Prague Tours volgen.

  Dag 2

  Vrije dag in Praag

  In de "Gouden Stad" Praag is er veel te doen en te zien. Het is niet voor niets een van de mooiste steden van Europa. Breng een bezoek aan "Hradschin", de burchtwijk van de stad met het koninklijk paleis. Maak een wandeling over de bekende "Karlsbrücke" en bezoek het historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kan ook een van de 550 torens die Praag telt beklimmen voor een adembenemende uitzicht over de stad. In de zomermaanden kan je in de Praagse Burcht genieten van gratis concerten of andere voorstellingen. Als je wil kan je het gevarieerde nachtleven van Praag ontdekken. Overnachting in Praag.

  Dag 3

  Praag - Melnik

  Je verlaat Praag en fietst verder langs de Moldau, de langste rivier van Tsjechië. Vanop de heuvel met het kasteel van Melnik geniet je van een prachtig zicht op de monding van de Moldau in de Elbe. Melnik is het centrum van de Boheemse wijnbouw regio. Overnachting in Melnik.

  Fietstocht: 55 km

  Dag 4

  Melnik - Litomerice

  Na het verlaten van de Moldau rivier in Melník volg je de vallei van de grotere Elbe. Vanaf de brug van Brozánky fiets je door het echte Tsjechische platteland en kom je voorbij het charmante stadje Roudnice. Aantrekkelijke terrasjes op het schilderachtige marktplein nodigen uit voor een pauze. Over rustige wegen ga je verder naar de vestingstad Theresienstadt, een overblijfsel uit de tijd van Hitler's naziregime. Bezoek hier zeker de gevangenis en het Ghettomuseum. Enkele kilometers verder kom je aan in Leitmeritz, een stad met prachtige architectuur. Overnachting aan de rand van Litomerice.

  Fietstocht: 50 km

  Dag 5

  Litomerice - Decin

  Voorbij Litomerice fiets je opnieuw door de vallei van de Elbe. Je volgt het fietspad naast de rivier tot in Ústí nad Laben. Onderweg kan je de kasteelruïnes van Schreckenstein op de rechteroever van de Elbe bezoeken. In de namiddag bereik je Děčín. Deze aardige stad heeft veel moois te bieden. Verken zeker het marktplein, de rozentuin en het plaatselijk kasteel.

  Fietstocht: 50 km

  Dag 6

  Decin – Pirna

  Vandaag ga je de grens over naar Duitsland via een mooi rotsachtig landschap. Je fietst door het bijzondere natuurgebied van het Elbsandsteingebirge. In Tsjechië wordt dit stuk het “Boheems Paradijs” genoemd en het is sinds 2000 uitgeroepen tot Nationaal Park. Tussen bizarre rotsformaties rijd je langs Königstein, de grootste vesting van Europa, en geniet je van het betoverende uitzicht over de Elbe. Overnachting in Pirna.

  Fietstocht: 45 km

  Dag 7

  Pirna – Dresden

  Je fietst voorbij het Pillnitz kasteel naar Dresden. De fietstocht vandaag is kort dus heb je genoeg tijd om de historische binnenstad met zijn indrukwekkende gebouwen uitgebreid te bezoeken. Overnachting in Dresden.

  Fietstocht: 25 km

  Dag 8

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Neem nog wat extra tijd om de interessante Oost-Duitse stad Dresden, die na de oorlog prachtig werd heropgebouwd, verder te ontdekken. Bezoek bekende gebouwen zoals het Zwinger Palace en de Semper Opera en boek eventueel nog een extra nacht in je hotel.

  Periode

  Aankomst op vrijdag, zaterdag en zondag van 16/04/21 t.e.m. 19/09/21.

  Hoogseizoen
  18/06/21 t.e.m. 05/09/21

  Middenseizoen
  30/04/21 t.e.m. 17/06/21
  06/09/21 t.e.m. 16/09/21

  Laagseizoen
  16/04/21 t.e.m. 29/04/21
  17/09/21 t.e.m. 19/09/21

  Prijzen

  Vanaf € 608 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur in laagseizoen.
  Vanaf € 671 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur in middenseizoen.
  Vanaf € 712 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur in hoogseizoen.

  Voor een éénpersoonskamer wordt er een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Optioneel:

  • extra nachten voor en na de reis
  • gewone of elektrische huurfiets
  • transfer naar beginpunt

  Meer details en prijzen kan je bij 'Praktisch' terugvinden.

  Aantal dagen

  8 dagen / 7 nachten

  Afstand

  Brussel - Praag: ± 900 km
  Brussel - Dresden: ± 780 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Ga je met het vliegtuig, dan gelden ook de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

   

  Prijs voor een extra nacht:

  • Dresden: € 68 p/p in een tweepersoonskamer, € 94 p/p in een eenpersoonskamer
  • Praag: € 63 p/p in een tweepersoonskamer, € 95 p/p in een eenpersoonskamer

  Fietshelm

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  In Tsjechië is het dragen van een helm bij wet verplicht voor kinderen t.e.m. 17 jaar.

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  De huurfietsen hebben 21 versnellingen en zijn uitgerust met een waterdichte fietstas en stuurtas, reparatiekit met reserveband, pomp en slot. Het aantal herenfietsen is beperkt. Standaard wordt een unisex-model voorzien. Wens je een herenmodel te huren, laat ons dit dan zeker weten zodat wij het nodige kunnen doen. De elektrische fietsen zijn standaard unisex.

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen. Bij de huurfietsen in dit programma is een fietsverzekering inbegrepen.

  Prijs voor huurfietsen:

  • huurfiets: € 82
  • elektrische fiets: € 203

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in comfortabele hotels en guest houses.

  Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen halfpension bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

  Nuttig om weten

  Praagse Lente muziekfestival in mei: klassieke muziek en dans
  Tsjechisch bierfestival in mei en juni
  Prague Fringe festival in juni: theater en cabaret

  Parkeermogelijkheid

  Wanneer je met de auto reist rijd je best naar Dresden. Vandaar kan je met de trein of een transfer verder reizen naar Praag.

  Bij het hotel in Dresden kan je parkeren (richtprijs is € 100 per week).

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De reis heen en terug naar Praag of Dresden is niet in de prijs inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes. Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Transfers

  Standaard gebeurt de transfer van Dresden terug naar Praag per trein. Deze rit is niet inbegrepen en de richtprijs voor een enkel ticket is € 35,00 per persoon. Als je je eigen fietsen meeneemt, kan je de trein best op voorhand reserveren. Het hotel ligt op wandelafstand van het station (ongeveer 800 meter).

  Je kan ook een transfer per minibus reserveren op vrijdag, zaterdag of zondag rond 14u. De richtprijs inclusief fietsen is € 70 per persoon, lokaal te betalen. Deze transfer moet je op voorhand reserveren. De transfer kan pas doorgaan met een minimum van 4 personen, bij minder personen kan de partner de transfer annuleren of de prijs verhogen.

  Dresden is minder ver rijden dan Praag. Daarom wordt de transfer van Dresden naar Praag meestal in het begin van de reis voorzien. Je kan wel laten weten als je dit anders wil.

  Vlucht

  Zowel in Dresden als in Praag is er een internationale vlieghaven. Vanuit Brussel zijn er op beide bestemmingen lijnvluchten beschikbaar. Naar Praag zijn er rechtstreekse verbindingen en kan je vliegen met een lowcostmaatschappij. Vanuit Brussel is er geen rechstreekse vlucht naar Dresden, er is minimum 1 overstap.

  Praag heeft een goed metronetwerk, je kan gemakkelijk van de luchthaven naar het centrum. Vanuit de luchthaven van Dresden kan je naar Praag met het openbaar vervoer of een gereserveerde transfer.

  Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

  Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je fietsvakantie ontvangen hebt. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  16/02/2021