Op zoek naar iets?

Wegwijzers

Veelgestelde Vragen

Wie nog nooit met ons reisde, heeft ongetwijfeld een aantal vragen. We zetten de meest gestelde vragen even op een rijtje.
 

Hoe kan ik meer info krijgen over mijn reis?

Op de website vind je een schat aan informatie die je reiskeuze alvast makkelijker zal maken. Uiteraard kan je ook terecht in onze kantoren waar onze medewerkers al je vragen kunnen beantwoorden. Best maak je vooraf een afspraak zodat de juiste persoon aanwezig is en voldoende tijd voor je kan uittrekken.

Regelmatig organiseren we ook infomomenten in onze kantoren. In een informeel kader kan je er met al je vragen terecht en stellen we onze reizen voor aan de hand van beeld- en kaartmateriaal. De volledige kalender kan je hier raadplegen.

Hou ook onze Facebook-pagina en Instagram-account in de gaten voor leuke faits divers rond onze reizen en spontane reacties van onze reizigers.

Je vind ons tenslotte ook op de voornaamste vakantiebeurzen in Vlaanderen.

Reis ik in groep of individueel?

Niet altijd een makkelijke keuze. De sfeer en gezelligheid van een groep gelijkgestemde reizigers laat soms herinneringen achter die langer bijblijven zijn dan de bestemming zelf. Bovendien worden er vaak vriendschappen voor het leven gesloten. Op de meeste reizen heb je ook een Nederlandstalige reisleider die een link vormt tussen de groep en de bevolking en lokale cultuur.

Op een individuele reis echter kies je volledig zelf je route en vertrek je eender welke dag van het jaar. Met een individuele reis bedoelen we reizen met 2, met het gezin of met een eigen groep(je). Onze fiets- en wandelreizen kan je rechtstreeks boeken via de website of vastleggen bij één van onze medewerkers in de kantoren. Indien je een vluchtvoorstel wenst, kunnen we dit ook verzorgen. Onze individuele (autorond)reizen zijn vaak suggestieroutes. Dit zijn uitgebalanceerde programma's waarbij rekening is gehouden met de beschikbare slaapplaatsen, afstand per dag en de bezienswaardigheden onderweg. Hiervoor kan je online een offerte aanvragen of langs gaan in één van onze kantoren. Of je kan je programma volledig op maat laten samenstellen door een Zuiderhuis specialist die de regio goed kent. Samen met jou puzzelen we de beste route en reis in elkaar.

Hoe selecteer ik een groepsreis?

De keuze laat je best afhangen van je fysieke conditie en het gewenste overnachtingscomfort. Lees elke reisbeschrijving aandachtig, zodat je de reis kiest die het best bij je past. Om je te helpen bij je keuze hebben we een specifieke waardering toegekend aan de fysieke inspanningsgraad en het comfortniveau van elke reis.

Heb je nadien toch nog vragen, dan geven we je graag advies!

Wat zit in de prijs inbegrepen?

Voor onze groepsreizen hanteren we een zo volledig mogelijke prijs: vluchten, transport, overnachtingen, reisleiding, excursies, bijdrage garantiestelling,… zijn inbegrepen. Afhankelijk van het type reis zijn ook maaltijden, toegangsgelden en andere diensten inclusief. We vermelden duidelijk bij elke reis welke diensten inbegrepen zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor onze individuele reizen ontvang je een gedetailleerde prijsofferte waarin duidelijk is aangegeven wat is inbegrepen in de reissom. Nooit inbegrepen zijn: annulerings- en bijstandsverzekering, fooien, visumkosten, dranken en persoonlijke uitgaven.

Per persoon rekenen wij €15 dossierkosten aan met een maximum van 60 euro per dossier.

Heb ik een visum nodig?

Voor de meeste verre reizen heb je een reispas nodig geldig tot 6 maand na terugkeer. Je vraagt deze best tijdig aan bij je gemeentebestuur. Soms heb je ook een visum nodig, indien dit het geval is kan je dit terugvinden op het tabblad 'Praktische info' bij je reis en in de reisdocumenten die je van onze zal ontvangen.

Zijn inentingen verplicht?

Voor de meeste reizen zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Niettemin geven we toch een aantal tips om de reis gezond door te komen en raden we je eventuele inentingen aan. Voor een uitgebreid  advies kan je terecht bij je arts of het Instituut Tropische Geneeskunde (www.itg.be).

Kan ik een reisverzekering afsluiten?

Wij geven je de mogelijkheid om tegen zeer gunstige voorwaarden een reisverzekering af te sluiten bij Protections. Je kan kiezen voor een annuleringsverzekering, een bijstandsverzekering of een combinatie van beide. Tarieven en voorwaarden kan je hier terugvinden.

Wij raden je absoluut aan om een annuleringsverzekering te nemen. Deze dekt de kosten die ontstaan als je om welbepaalde redenen (ziekte, ongeval, overlijden in de familie, werkloosheid,…) je reis dient te annuleren. Een verzekering voor bijstand en repatriëring is ook een must: in bepaalde landen kunnen medische kosten zeer hoog oplopen.

Wanneer schrijf ik best in?

Zeker voor de zomermaanden en het najaar lopen sommige groepsreizen snel vol. Wacht dus niet te lang om je reis te reserveren. Voor onze groepsreizen leggen wij vliegtuigtickets vaak meer dan een jaar vooraf vast bij de luchtvaartmaatschappijen. Ongeveer 8 tot 16 weken voor afreis dienen wij meestal het definitieve aantal passagiers door te geven. Wie na deze periode inschrijft, kan eventueel een supplement aangerekend krijgen wegens een duurdere vlucht. Uiteraard brengen we je hiervan op de hoogte bij je inschrijving.

Ook voor individuele reizen start je best tijdig met je reisplannen. Sommige bestemmingen zijn razend populair en/of is de beschikbaarheid beperkt. Verre reizen zitten in de lift en in sommige landen is goede accommodatie beperkt. Tijdig plannen geeft ons de kans om je de meest interessante vluchten voor te stellen.