Op zoek naar iets?

aurora hut in menesjarvi

Vier Kerstmis in Lapland!

Tijdens de eindejaarsperiode baadt Fins Lapland in een magische sfeer. Verruil deze winter het traditionele vuurwerk voor het groen dansende noorderlicht en de stad of voorstad voor de eindeloze sneeuwvlakten en eeuwenoude oerbossen van Pello of Menesjärvi. Op het programma staan enkele Lapland-klassiekers zoals een bezoek aan de Kerstman, een husky- en sneeuwscootertocht en een persoonlijke kennismaking met één van de oorspronkelijke bewoners van Fins Lapland, het rendier. Daarnaast geniet je op beide locaties van iets waar we in België al even het raden naar hebben: stilte.

Menesjärvi - Kerstmis onder het noorderlicht - 7 dagen

Aan de geruisloze oevers van het meer van Menesjärvi in het noorden van Fins Lapland, ligt Hotel Korpikartano (letterlijk: huis te midden de wildernis), een voormalige dorpsschool van de Sami. Het hotel vormt de perfecte uitvalbasis om het nabijgelegen Lemmenjoki te verkennen, Finland's grootste nationaal park. Naast de Lapse klassiekers staat ook een fotografieworkshop op het programma. Onder een rijkelijk bezaaide sterrenhemel jaag je, samen met gastheer en natuurfotograaf Timo, het noorderlicht na. Je komt tot rust in de sauna van het hotel en geniet je van het beste van wat de lokale keuken te bieden heeft.

Valkea Lodge - 5 dagen

Eveneens genesteld aan de oevers van een meer - hoe kan het ook anders in het land van duizend meren - beleef je in de gloednieuwe Valkea Lodge een onvergetelijke vakantie in een privé-chalet. Elke blokhut is voorzien van open haard, gratis wifi en zelfs je eigen sauna behoort tot de mogelijkheden. Rondom het schilderachtige meer van Valkeajärvi, vlakbij de grens met Zweden, ontdek je de essentie van Fins Lapland: de adembenemende natuur, rendieren en husky's, en bovenal de warme gastvrijheid van de lokale bevolking.