Op zoek naar iets?

MONTE ROSA

ITALIË - Vierduizenders in het Monte Rosa massief - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €1445

  • begeleide hooggebergtetocht in groep
  • vierduizenders in het Monte Rosa massief, het dak van Europa
  • overnachten in de hoogste berghut van Europa: de “Marguerita” (4559m)

  7-daagse groepsreis naar het Monte Rosa massief

  Het Monte Rosa massief biedt voor de ervaren bergwandelaar een sublieme keten van niet al te moeilijke 4000m hoge bergen die een pracht van een alpiene tocht uitmaken.

  De eerste dag klimmen we naar de “Rifugio delle guide di Ayas” op 3425m. Van daaruit zal onze tocht echt beginnen. ‘s Anderendaags komt de Breithorn aan de beurt (4100m) of de Pollux (4095m). De derde dag gaan we voor de Castor (4230m), die we van het westen beklimmen. Daarna afdalen naar de Rifugio Quinto Sella al Fenik (3585m), vanwaar we de volgende dag alweer heel hoog trekken naar de Col de Gnifetti (4480m), om te overnachten in de hoogste berghut van Europa: de ‘Margherita’ (4554m).

  Nog hoger gaan we de dag erop, met de piramide Zummstein (4563m), de Parrotspitze, Luwigshöhe en de piramide Vincent, om af te dalen naar de Rifugio Citta di Mantova. We eindigen de week in schoonheid, met het oversteken van de Col de la Bettaforca, terug naar onze vertrouwde Rifugio Ferraro. 

  Op deze tocht klimmen we vanaf dag 2 hoog in de Alpen. Het is aangeraden (maar geen verplichting) een paar dagen vooraf ter plekke te zijn om in te lopen en te acclimatiseren. 

  Logies en praktisch

  • begeleiding door ervaren, lokale berggidsen uit de Val d’Ayas
  • verblijf in halfpension in de berghutten van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s morgens  
  • hooggebergtetocht met eigen rugzak

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst rifugio Ferraro

  Afspraak in de Rifugio Ferraro en kennismaking met berggids Marin, of eventueel met een collega uit de Val d'Ayas. Samen overloopt u de week. Uitleg en bespreking van de uitrusting. Eventueel aanpassen van terplaatse gehuurd klimmateriaal. Halfpension in de gezellige Rifugio Ferraro gelegen in het gehucht Resy op een goed halfuur wandelen (klimmen) vanuit St. Jacques. 

  Dag 2

  Rifugio Guide Val d'Ayas al Lambronecca

  Vertrek vanuit Resy (2060m) naar de Rifugio Guide Val d'Ayas al Lambronecca gelegen op 3425m. Het is een stevige inloopdag vanuit de Val d'Ayas naar het hooggebergte langs de rustieke Mezzalamahut (3004m) en vandaar over puin, rots en ijs naar de Lambronecca. De hut is gebouwd in 1991 en schitterend gelegen op een rots tussen de gletsjers. Op heldere avonden kan men in de verte de Montviso zien blinken. De hut is de uitvalsbasis voor beklimmingen van de Breithorn, Polluce, Castore en de doorsteek naar Zwitserland (Zermatt). Overnachting en avondmaal in de hut.

  Dag 3

  Breithorn (4100m) of de Pollux (4095m)

  Vroeg uit de veren, een bescheiden ontbijt en op pad 'in cordeé' voor een beklimming van ofwel de Breithorn (4100m) of de Pollux (4095m). Daaarna terug naar de Rif. Lambronecca voor een warme kop thee en wat rust. Avondmaal en overnachting in de hut.

  Dag 4

  Rifugio Quintino Sella

  Vandaag trotseren we de Castor (4230m). Weer vroeg uit de veren en over de Verra gletsjer naar de berg. We proberen een doorsteek (traversée)  langs de westzijde en dalen langs het zuiden naar de Rifugio Quintino Sella al Felik (3585m). De eerste aanzet dateert van 1885!, de huidige structuur is in 1980 helemaal vernieuwd. Avondmaal en overnachting in de hut.

  Dag 5

  Rifugio Margherita

  Na het ontbijt op pad naar het dak van het Monte Rosa massief. Onder de Lyskamm over de gletsjer naar de Col du Lys (4200m) en de Col de Gnifetti (4480m), langswaar we de Rifugio Margherita bereiken, 4554m hooggelegen als een arendsnest, op het punta Gnifetti en daarmee de hoogstgelegen berghut van Europa. Avondmaal en overnachting in de Capanna Margherita.

  Dag 6

  Rifugio Ferraro

  Vanuit de Margherita beklimmen we vandaag eerst de Pyramide Zummstein (4563m) en daarna gaan we door naar de ParrotSpitze, de Ludwigshöhe en de Pyramide Vincent. We dalen uiteindelijk af naar de Rifugio Citta di Mantova (3498m) vroeger bleven we hier overnachten maar nu nemen we in de namiddag de skiliften, die ook in zomer draaien, tot de Col de la Bettaforca (2672m) en de reeds vertrouwde Rifugio Ferraro. Avondmaal en overnachting in de geriefelijke Rifugio.  

  Dag 7

  Col de la Bettaforca - einde

  Ontbijt in de Ferraro hut en einde van de tocht. .

   

  Nota: Het exacte programma is steeds afhankelijk van de weersomstandigheden, van de groep en van de toestand van de bergen en de gletsjers.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  7, 6 stapdagen.

  Afspraak

  Afspraak zondagavond in de Rifugio Ferraro Resy in de Val d'Ayas.
  Einde zaterdag aan dezelfde rifugio na het ontbijt.

  Bagage

  Met eigen rugzak.

  Begeleiding

  Ervaren gidsen Marin Ober of een andere lokale berggids uit de Val d’Ayas. Zij gidsen al enkele jaren voor Zuiderhuis.

  Deelnemers

  3 deelnemers per touwgroep. Bij veel belangstelling wordt de groep ontdubbeld.

  Logies

  Halfpension in berghutten.

  Niveau

  Vrij grote hoogteverschillen, praktisch constant sneeuw, ijs en rotsterrein.

  Situering

  Italiaanse Alpen, boven de Aosta-vallei.

  Vervoer

  Met eigen wagen, kostendelend meerijden ev. mogelijk via Zuiderhuis Wandelreizen of openbaar vervoer.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/10/2019