Op zoek naar iets?

Info

 • zaterdag 16 maart 2019 om 09:30 -
  zaterdag 16 maart 2019 tot 15:00
 • Station Gent-St-Pieters
  Koningin Astridlaan 226
  9000 Gent

Wandeldag: Groen Gent (Groep 1)

De Zuiderhuis-wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. 6 keer per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.

Groen Gent

 • Afstand: +/- 16 km
 • Begeleiding: Martin Meirlaen
 • Startplaats: station Gent Sint Pieters (Gent)

Gent en de rand rond Gent is opvallend groen. De stad is een van de drie genomineerde steden om de groenste en duurzaamste stad van Europa te worden in 2020. Op deze wandeling stappen we slechts een kleine 2 km door bebouwde zones. De rest van de tocht gaat langs mooie en rustige groene plekjes – weg van de drukte van de stad.

We wandelen door het recreatiedomein de Blaarmeersen, de natuurparken Overmeers en Bourgoyen-Ossemeersen en keren terug langs de Leie en de watersportbaan. We wandelen langs vijvers, beekjes, sloten en grachten – langs vochtige graslanden door één van de meest vogelrijke natuurgebieden in Vlaanderen. De leievallei op haar mooist.

Na ongeveer 16 km komen we terug aan in het centrum van Gent. Wie dat wenst trekt nog even de stad in en zoekt een gezellig restaurantje uit voor hij moe maar voldaan weer huiswaarts keert.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Iedereen welkom!

Inschrijvingsformulier