Op zoek naar iets?

Info

 • zaterdag 26 juni 2021 om 13:00 -
  zaterdag 26 juni 2021 tot 17:00
 • Parking Damme Oost
  Oude Sluissedijk 6
  8340 Damme

Wandeldag: polders rond Damme

VOLZET   

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.  

 • Afstand : +/- 15 km
 • Begeleiding : Jan Van Hellemont + Karel Van Gutte
 • Startplaats : Parking Damme Oost
 • Start : 13u00 – einde : 17u00

In het hinterland, achter de Belgische Oostkust, ligt een uitgestrekt, open polderlandschap. De polders worden gekenmerkt door graslanden en akkers, doorsneden met grachten en rietkragen. Het gebied is onder meer bekend om zijn grote aantallen overwinterende ganzen en steltlopers. Ook het ‘Verbrand Fort’, een natuurreservaat met vochtige weilanden, is rijk aan water- en weidevogels. We wandelen over rustige (half)verharde paden en wegen, langs weiden, velden, grachten en kanalen. Via de Burgstraat, een oergezellig en typisch oud straatje in Damme, komen we aan in het Leescafé IJsberg. Hier genieten we bij een drankje nog even na voor we weer huiswaarts keren.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 2 personen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Inschrijvingsformulier