Op zoek naar iets?

Info

  • zondag 21 maart 2021 om 08:00 -
    zondag 21 maart 2021 tot 15:00
  • Muizen

Wandeldag: Vogels spotten in het Mechels rivierengebied

VOLZET

De Zuiderhuis wandeldagen
: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.  

  • Afstand : +/- 13 km
  • Begeleiding : Dirk Content
  • Startplaats : Muizen
  • Start : 08u00 – einde : 15u00

In het kielzog van Dirk Content bezoeken we het vogelrijke en diverse Mechels Rivierengebied. Het Mechels Broek, de Barebeekvallei en Mispeldonk vormen samen een schitterend natuurgebied langsheen de Dijle. Op amper een boogscheut van de Mechelse Sint-Romboutstoren vinden we er een weids landschap met graslanden, sloten, bomputten, knotwilgen, houtkanten en bos dat zich uitstrekt tot in Rijmenam. Het Mechels broek, de Dijle, de Boeimeer en de Barebeek maken van dit gebied een paradijs voor vogelliefhebbers!  Tijdens deze wandeling voor ‘wandelaars met een stevige interesse voor vogels’ leggen we een mooie afstand af maar houden we ook regelmatig halt om aandacht te besteden aan fauna en flora. We gaan onder meer op zoek naar beversporen, zien ooievaars, kijken uit naar ijsvogels en luisteren naar het gekrijs van buizerds. Leg je verrekijker dus al maar klaar!

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 2 personen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.


Inschrijvingsformulier