Op zoek naar iets?

Wandelen op de Canarische Eilanden

Ons wandelaanbod op de Canarische Eilanden wordt elk jaar een stukje groter. Zo kan je onder meer de hoogste berg van Spanje beklimmen op Tenerife, genieten van de ongerepte rust op El Hierro, de verschillende klimaatzones doorkruisen op Gran Canaria en wandelen langs vulkanische kraterranden op La Palma en Lanzarote. Welk avontuur je ook aangaat, de natuur en de landschappen zijn oogverblindend mooi en elke nieuwe tocht is een stevige maar bevredigende uitdaging.

3 x wandelen in groep

  1. Wees er snel bij, want onze eerste Lanzarote-reis liep razendsnel vol!
    Het vulkaneneiland Lanzarote vormt in februari 2017 het onvergetelijke decor voor een achtdaagse wandeltocht langs het Nationaal Park Timanfaya, de Cueva de los Verdes en het zustereiland La Graciosa. Je wandelt langs pikzware lavavelden, steile kraterranden en oude muilezelpaden en geniet onderweg van een van de meest schilderachtige spektakels van de eilandengroep 
  2. Begeleid door een Vlaamse gids die op Gran Canaria woont, trek je acht dagen langs de verrassende junglekloven, hoge bergkammen en spectaculaire vulkaanlandschappen van dit ‘minicontinent’ in volle glorie. Het eiland van de eeuwige lente kent verschillende klimaatzones en dus schuilt achter elke hoek een nieuwe verrassing. Uiteraard ontbreekt de Roque Nublo niet! 
  3. Op ‘la isla bonita’ La Palma, de groene parel van de archipel, zet je tijdens een achtdaagse trip koers richting de Caldera de Taburiente, een indrukwekkende kraterrand op 2.300 meter hoogte. Het uitzicht op de omliggende eilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro is weergaloos, net als de woeste vulkaanlandschappen met hun bizarre kleurpatronen. De vroegere wereldhaven Santa Cruz de la Palma is een leuke afwisseling.
 

3 x individueel wandelen

  1. Ver weg van het massatoerisme, volgens sommigen ‘aan het einde van de wereld’, openbaart het kleine El Hierro zich als een verborgen parel met prachtige wandelwegen en een pure natuur. Tijdens een tiendaagse reis ontdek je de diversiteit van het biosfeerreservaat en overnacht je in idyllische dorpjes. De bewoners heten je met de glimlach welkom en vergasten je op de beste Canarische gastronomie.
  2. Fascinerende vulkaanlandschappen en weelderige subtropische wouden staan je te wachten op La Palma, misschien wel hét wandeleiland van de Canarische Eilanden. Tijdens deze achtdaagse reis logeer je in Santa Cruz, Los Franceses en Los Lanos, waar je bovendien kunt genieten van logies met een zwembad. Het hoogtepunt is de Caldera de Taburiente, een 28 kilometer lange bergkam langs de grootste erosiekrater ter wereld. 
  3. Tenerife heeft elke dag een ander landschap voor je in petto, van bossen naar het vulkanische hooggebergte tot de groene kustlijn. Acht dagen lang trek je ver weg van het massatoerisme langs exotische vegetatie, zoals in de Mascakloof en de weelderige pijnboombossen van Teno. Het hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – is de tweedaagse klimexpeditie naar de top van de Teide, de hoogste berg van Spanje.