LOGIES EN COMFORT

LOGIES EN COMFORT

Over het algemeen kiezen wij voor comfortabele  hotels, of voor evenwaardige en gezellige chambres d’hôtes of gîtes. Een enkele keer is het comfort eenvoudig, niet alle wandelstreken beschikken immers over een uitgebreid aanbod van comfortabele hotels.
Het comfort staat per tocht concreet beschreven en is ingedeeld in vijf categorieën.

De classificatie waarmee het comfortniveau van een tocht wordt aangeduid is een eigen appreciatie en heeft geen verband met eventueel toegepaste sterrensystemen. We hebben getracht het comfortniveau zo getrouw mogelijk weer te geven, al gaat het steeds om een gemiddelde, en verschilt dit niveau soms binnen eenzelfde reis. Zo kan het gebeuren dat je tijdens een groepsreis enkele nachten in een comfortabel hotel verblijft, maar ook kampeert in de vrije natuur. Lees daarom steeds ook de beschrijving bij de praktische info over de reis.

Voor individuele wandelreizen zal meestal categorie 4 aangeduid staan, ook al komen in de tocht bv. meerdere malen 3-sterrenhotels voor als verblijfsplaats. Omgekeerd kan het uitzonderlijk gebeuren dat in een tocht met categorie 4 toch een hotel met sanitair op de verdieping voorkomt.

Op onze groepsreizen voorzien we vanaf comfortniveau 3 in principe een tweepersoonskamer. Alleenreizende deelnemers delen een kamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. Uitzonderlijk kan het gebeuren dat door een onevenredige kamerverdeling een driepersoonskamer wordt voorzien. 


COMFORTNIVEAU 1

Slaapzaal met meer dan 6 personen

COMFORTNIVEAU 2

Kleinere slaapzaal van 2 tot 6 personen

COMFORTNIVEAU 3

2-persoonskamer zonder eigen douche

COMFORTNIVEAU 4

2-persoonskamer met eigen douche of bad en wc (eventueel in aparte ruimte), in hotels, pensions of gastenkamers.

COMFORTNIVEAU 5

2-persoonskamer met eigen douche of bad en wc op de kamer, in kwaliteitsvolle hotels of gastenkamers met verhoogd comfort door de aanwezigheid van bv. gezellige zitruimte of salon, sauna, zwembad, tuin of door een bijzondere ligging.