Op zoek naar iets?

winterwandelen boheemse woud

TSJECHIE - Winterwandelen in het Boheemse woud - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • uitmuntend en uiterst charmant hotel (met whirlpool)
  • perfect voor eenvoudige wandelingen op sneeuwschoenen
  • vernieuwd programma: Nederlandstalige begeleiding

Dagwandelingen door het Boheemse Woud

Prachtige sneeuwschoenwandelingen vanuit een uitstekend hotel aan de rand van het Šumava Nationaal Park. 

Een aanrader voor de actieve natuurliefhebber op zoek naar rust en een verblijf in een uiterst gezellig charmehotel.

Het Boheemse Woud in het zuiden van Tsjechië is het grootste beschermde natuurgebied van het land. Tijdens de winter is dit middengebergte een witte oase van rust en een aanrader voor de actieve natuurliefhebber.

Vanuit een uitstekend en uiterst charmant hotel, gelegen aan de rand van het nationale park, maken we dagtochten door het park. Korte verplaatsingen zorgen voor een afwisselend wandelprogramma.  We wandelen o.a. langs authentieke dorpjes en oude burchten. Een Nederlandstalige gids laat ons kennismaken met de mooiste paden en met wat geluk stuiten we op een kudde herten of reeën. Het licht heuvelachtige terrein leent zich perfect tot het wandelen met sneeuwschoenen. Na de tocht is het heerlijk ontspannen in de whirlpool en 's avonds genieten we van de heerlijke lokale keuken

De belangrijkste troeven van deze tocht

  • uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding 
  • korte transfers zorgen voor een afwisselend wandelprogramma 
  • perfect voor eenvoudige wandelingen op sneeuwschoenen 
  • relaxe winterreis in een witte oase van stilte en rust 
  • ervaring in het wandelen met sneeuwschoenen is geen vereiste 
  • Nederlandstalige begeleiding van de tochten

Logies en praktisch

Uitmuntend en uiterst charmant hotel
heerlijke afwisselende maaltijden
het hotel beschikt over een whirlpool - zalig na een winterse tocht.

Lees hier het verslag van Annie Thys over de reis in de winter van 2013 (verschenen in 'Op Weg', december 2013)

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Heenreis

Vlucht naar Praag en transfer naar het hotel in de buurt van Petrovice (ong. 3 uur rijden). Wie dat wenst kan ook met de eigen wagen naar het hotel (korting = 250 euro per persoon). ‘s Avonds wordt een welkomstdrank en een eerste heerlijke maaltijd voorzien.

Dag 2

Svatobor

Met de sneeuwschoenen onder onze schoenen gebonden klimmen we naar de top van de Svatobor. Op de terugweg lopen we eerst een tijdje langs de Otava-rivier, daarna wandelen we langs de flank van de Svatobor terug naar het hotel.

17 km, ongeveer 5 uur wandelen - 450 meter stijgen

Dag 3

Kasperk En Sedlo

Korte verplaatsing met de bus naar Kašperské Hory. Hier begint de klim naar de burcht Kašperk, de hoogst gelegen burcht van Tsjechië. Over een ruig pad gaat het verder naar de oude Keltische nederzetting Sedlo. We dalen nadien terug af tot Susice waar de bus ons opwacht.

15 km, ongeveer 4 uur wandelen - hoogteverschil van +/- 500 meter

Dag 4

Antygl

Centraal in het nationaal Park, op een hoogte van 1000 meter, ligt Antygl. Het is het ideale vertrekpunt voor een mooie tocht op sneeuwschoenen.

15 km, ongeveer 4 uur wandelen - hoogteverschil van +/- 300 meter

Dag 5

Dobra Voda

Vanuit Dobrá Voda trekken we terug het Nationaal Park in. Het eerste deel gaat tot Stodulka, het tweede deel gaat langs het riviertje ˇKremelna´.

15 km, ongeveer 6 uur wandelen - hoogteverschil van +/- 600 meter

Dag 6

KEPLY EN HET NATUURPARK VAN KOCHANOV

De bus brengt ons naar de desolate hoogvlakte rond Keply, een dorpje met amper 2 huizen. Van hieruit gaat de tocht hoofdzakelijk in dalende lijn naar Kochanov en Mochov. Onderweg passeren we oude wolfsputten. Via Petrovice bereiken we na een adembenemende tocht het hotel.

20 km, ongeveer 5 uur wandelen - hoogteverschil van +/- 300 meter

Dag 7

Horni Stankov - Velhartice - Hory Matki Bozi

Langs Horní Staňkov trekken we over de Borek (945m). We krijgen een mooi zicht op de Middeleeuwse burcht van Velhartice. Nadien volgen we de Ostružná rivier om via het dorpje Hory Matki Boží terug te keren naar het hotel.

16 km, ongeveer 5 uur wandelen - hoogteverschil van +/- 300 meter

Dag 8

Terugvlucht

Na het ontbijt eindigt het programma. Transfer naar de luchthaven voor wie met het vliegtuig is gekomen.

NB: weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat het programma ter plaatse aangepast moet worden.  Een passend alternatief zal aangeboden worden indien noodzakelijk.

Geen vertrekdata beschikbaar.

Nota

Toeslag single kamer : € 100

Korting indien met eigen wagen : € 250

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten.

Bagage

Met dagrugzak.

Begeleiding

Nederlandstalige begeleider - kenner van de streek

Deelnemers

Min. 8, max. 16.

Logies

Verblijf in een comfortabel en uiterst charmant hotel.  Uitmuntende keuken en goed uitgeruste 2-persoonskamers met alle comfort. Het hotel beschikt over een whirlpool.  Zalig om hier na een winterse tocht op adem te komen.

Niveau

Gemiddeld 5 uur wandelen per dag - geringe hoogteverschillen (1 dag: 600 meter). Ervaring in het wandelen met sneeuwschoenen is geen vereiste.

Situering

Het Šumava Nationaal Park (het grootste beschermde natuurgebied van Tsjechië) in het Zuiden van Tsjechië.

Vervoer

Vlucht vanuit Brussel of Charleroi.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).