Op zoek naar iets?

Zuid-Afrika tuin van afrika

ZUID-AFRIKA - De Kaap, de tuin van Afrika - 20 dagen

{{statusText}}

vanaf €3565

  • wandelingen in groep onder begeleiding van een gediplomeerde Vlaamse gids
  • bezoek aan het prachtige Kaapstad en het Kaapse schiereiland
  • Tuinroute en Grote Karoo met vele ontspannende wandelingen

  Al wandelend langs de hoogtepunten van het zuidwesten van Zuid-Afrika

  Deze wandelreis in groep combineert de hoogtepunten van het zuidwesten van Zuid-Afrika: Kaapstad, het Kaapse schiereiland, Hermanus, Robberg, de Tuinroute, Tsitsikamma Nature Reserve, Oudtshoorn, Addo Elephant Park, de Cederbergen, Franschhoek, …

  Het plooiingsgebergte, dat ontstond bij het vormen van de continenten, zorgde voor een enorme diversiteit aan landschappen en klimaatzones in het zuiden van Zuid-Afrika. De kust heeft hier een mediterraan klimaat en in combinatie met de hoge vochtigheid van de oceaan ontstond zo de tuin van Afrika.

  Het indrukwekkende Kaapstad ligt op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan en aan de voet van de beroemde Tafelberg, die zich majestueus verheft boven de stad. Wolken en mistflarden zorgen hier vaak voor een fraai schouwspel. Kaapstad is ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het Kaapse schiereiland. Via Chapman 's Peak rijden we naar Kaappunt vanwaar we een mooie wandeling maken tot aan Kaap de Goede Hoop. Onderweg hebben we prachtige uitzichten over de oceaan.

  De Tuinroute loopt van Mosselbaai in het westen naar de monding van de Stormsrivier in het oosten. De Tuinroute dankt zijn naam aan de uitbundige flora die het hele jaar door bloeit. We trekken langs de magnifieke kust meer oostwaarts en stoppen op de mooiste plekjes voor een onvergetelijke wandeling. De Tuinroute heeft veel moois te bieden: de spectaculaire St Blaiz trail langs de Indische Oceaan, Robberg Nature reserve - een schiereiland met een grote zeehondenpopulatie, prachtige uitzichten over land en zee en ruige rotspartijen - en het onovertroffen Tsitsikamma National Park. De combinatie van woeste zee en weelderige bossen maakt van dit stukje land een waar wandelparadijs.

  Daarna trekken we landinwaarts en rijden we de Grote Karoo tegemoet. Onderweg houden we halt voor een game drive door het Addo Elephant Park. Op dag 11 bereiken we Graaff Reinet in het hart van de Grote Karoo.

  De Grote Karoo, het land van grote dorst, is een halfwoestijn die zich uitstrekt over een derde van Zuid-Afrika, met een flora en fauna die droogte en extreme temperaturen verdraagt. De Karoo is een uniek Zuid-Afrikaans landschap van dolerietgesteente, tafelbergen en eindeloze vlaktes. In de loop van miljoenen jaren hebben wind en water de Cederbergen omgevormd tot een waar sprookjeslandschap.

  NB : Zuiderhuis biedt ook een wandelreis aan in het noorden van Zuid-Afrika (in combinatie met Swaziland en Lesotho). Meer info over deze reis vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Vlucht naar Kaapstad

  Vlucht van Brussel naar Kaapstad. Bij aankomst worden we opgewacht door de reisleider en met het busje rijden we naar de lodge, centraal gelegen in de metropool. Als de vluchturen het toelaten verkennen we nog even de stad (Waterfront, centrum, aquarium, de botanische tuin van Kirstenbosch, …) of wandelen we nog even langs de Atlantische Oceaan, waarbij we een prachtig uitzicht krijgt over Kaapstad.

  Dag 3

  Houtbaai

  We vertrekken vanuit Kaapstad richting Houtbaai. Bij de haven nemen we een boot naar Duikereiland en gaan we van de kolonie zeerobben genieten. Na Houtbaai rijden we via ‘Chapmans Peak’ naar Kaappunt. Bij Kaappunt wandelen we naar het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Vanuit Kaappunt vertrekt er een wandeling naar Kaap de Goede Hoop en terug. Bij mooi weer is een zonsondergang op ‘Signal Hill’ een must om deze mooie dag af te sluiten.

  Dag 4

  Lion’s Head en Signal Hill

  We beklimmen vandaag Lion’s Head en dalen af tot bij Signal Hill. Een mooie wandeling met onvergetelijke zichten over Kaapstad en op de Tafelberg. Na de middag is er nog even tijd om de Waterfront te verkennen of om de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te nemen.

  Dag 5

  Langs Hermanus naar Arniston

  Vanuit Strand volgen we de mooie kustroute tot in Hermanus, een leuke lunchplek en tevens de plaats om walvissen te zien in het seizoen. Onderweg, in Betty 's Bay, bezoeken we een pinguïnkolonie.
  Hierna zetten we onze tocht voort naar Arniston waar vlakbij de Atlantische en Indische Oceaan officieel samenkomen. Ook hier is de kans op walvissen spotten vanop het strand behoorlijk groot.

  Dag 6

  Via Kaap Agulhas Naar Mosselbaai

  In de voormiddag rijden we tot bij Kaap Agulhas, het meest zuidelijke puntje van Afrika. Hier maken we een korte strandwandeling en genieten van de wilde golfslag. In de namiddag rijden we verder naar Mosselbaai.

  Dag 7

  Mosselbaai

  Vandaag kunnen we een van de mooiste en spectaculairste wandelingen maken van de Tuinroute; de St. Blaiz-staproute. Deze mooie trip begint bij de geschiedkundige vuurtoren, die reeds in 1864 in werking was, en de ‘Vleermuisgrot’ die reeds in het Middelsteentijdperk bewoond was. De wandeling neemt ons voor 13,5km mee langs de Indische Oceaan met al zijn mooie uitzichten tot bij Danabaai. ‘s Middags is er nog tijd voor het Bartholomeus Dias-museum.

  Dag 8

  Via Robberg Nature Reserve Naar Tsitsikamma

  ‘s Morgens vroeg verlaten we Mosselbaai en gaan we verder naar Plettenberg Baai, waar we opnieuw een mooie wandeling kunnen maken rondom ‘Robberg Natuurreservaat’. Naar eigen keuze kan je een wandeling maken van 3, 5 of 9km rond het schiereiland. Maak kennis met de robben en ontdek zelf waarom ‘Robberg’ een natuurpark is.

  Dag 9

  Tsitsikamma Nature Reserve

  ‘Tsitsikamma’ is één van de juwelen van de Tuinroute. De combinatie van woeste zee en weelderige bossen maakt het een echt wandelparadijs. Hier kunnen we gerust een stuk van de bekende ‘Ottertrail’ volgen, tot de bekende ‘Trappe waterval’. Een korte wandeling tot bij de hangbrug is ook mogelijk.

  Dag 10

  Addo Elephant Park

  Vandaag gaan we weliswaar niet wandelen, neen, vandaag doen we onze eerste echte ‘game drive’ op zoek naar olifanten, kudu’s, zebra’s, buffels en als we heel veel geluk hebben zelfs de koning onder alle dieren, de leeuw. Altijd spannend!

  Dag 11

  Graaff Reinet

  Vandaag belanden we na drie uur rijden in het hartje van de Grote Karoo, het gezellige dorpje Graaff Reinet. Hier maken we kennis met de zwarte cultuur van Zuid-Afrika. Een gids neemt ons al wandelend mee doorheen zijn township, een heel aparte ervaring.

  Dag 12

  Graaff Reinet

  We beginnen de dag met de 14km lange, maar bijzonder mooie 'Eerste Fontein'-wandeling doorheen de Grote Karoo. Na een paar uurtjes rust begeven we ons richting ‘Vallei der Verlatenheid’ en na een korte wandeling langsheen de mooie uitzichtpunten, genieten we van een prachtige en onvergetelijke zonsondergang.

  Dag 13

  Oudtshoorn - Kleine Karoo

  Vandaag rijden we doorheen de Grote Karoo over de bergen van de Kleine Karoo, naar Oudtshoorn, een bijzondere plaats vlakbij de Swartbergen.

  Dag 14

  Swartberg

  Vandaag maken we een mooie wandeling doorheen de prachtige Swartbergen en genieten we van alle mooie uitzichtpunten.

  Dag 15

  Robertson

  We zetten onze reis verder over de spectaculaire R62 en maken in de namiddag een mooie wandeling met sublieme zichten over de wijnvelden van Montagu.

  Dag 16

  Cederbergen

  We verlaten Robertson, en rijden verder naar de prachtige Cederbergen. Dit park bestaat uit 71 000 ha aan ongerepte natuur. Voorheen leefden de bosjesmannen hier en dit kan je zien aan de vele goedbewaarde rotstekeningen. Maar dit park is vooral de thuisbasis voor elke wandelaar en natuurliefhebber.

  Dag 17

  Cederbergen

  Een onvergetelijke wandeling brengt ons tot bij het ‘Malteser Kruis’, een bizar natuurverschijnsel. Na een spectaculaire klim van 400 meter komen we na een 3 tal uur op een plateau, waar we een prachtig uitzicht hebben over het park en het ‘Malteser Kruis’. Na de lunch wandelen we door een mooie vallei met vreemde rotsformaties terug naar het vertrekpunt.

  Dag 18

  Klapmuts – Franschhoek

  We rijden verder naar Klapmuts waar we een 4 uur lange wandeling maken doorheen de wijnvelden. Overnachten doen we in het pittoreske dorpje Franschhoek, wat niet alleen het centrum is van de heerlijke wijn, maar wat ook bekend staat voor zijn gastronomie.

  Dag 19

  Vertrek vanuit Kaapstad

  Als de vluchturen het toelaten maken we nog een korte wandeling doorheen de wijnvelden van Franschhoek. We verlaten Franschhoek en rijden naar de luchthaven van Kaapstad.

  Dag 20

  Aankomst Brussel

  Aankomst in Brussel

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Begeleiding

  Deze groepsreis zal worden begeleid door een in Zuid-Afrika wonende Vlaming die nationale gids is.

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Deelnemers

  Min. 6 - max. 10.

  Documenten

  Geldige internationale reispas en een visum voor Zuid-Afrika (visum ter plaatse te verkrijgen).

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken)  wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Logies

  We logeren in sfeervolle lodges, guesthouses en hotels. Soms logeren we in gezellige huisjes met een zithoek en een keuken. De maaltijden gebruiken we waar we logeren of we gaan op restaurant. Voor de picknick onderweg zorgen we zelf.

  Niveau

  Op sommige tochten heb je de keuze tussen een makkelijke en een iets stevigere wandeling. Tijdens de wandelingen dragen we enkel ons dagrugzakje.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €450.

  Vervoer

  Vlucht naar Kaapstad (h/t). Privé-busje ter plaatse.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  19/05/2020