Ontdek de wereld met Zuiderhuis | Actieve reizen in groep en individueel
 
Logo Zuiderhuis
 

De reisdokter schrijft voor


Allerlei lichamelijke kwaaltjes en geestelijke kwellingen hielden het land de voorbije maanden in de ban. De griep raasde als een dolleman door België, het druilerige weer veroorzaakte al even druilerige gezichten en de temperaturen hielden ons stevig aan onze zetel gekluisterd. Wat het lichaam betreft, laten we het oordeel maar al te graag aan de specialist ter zake over. Voor de geest zijn we net iets beter onderlegd. Reizen is een wondermiddel. Het verhelpt vooroordelen, verdrijft donkere wolken en wekt onze nieuwsgierigheid op. 6 remedies voor kwaaltjes waar we vroeg of laat allemaal wel eens mee te maken krijgen.

Je bent jong en je wil wat


Ach, jong zijn, het is geen kwestie van leeftijd maar een zaak van het hart. Sommige mensen zijn een leven lang jong, anderen worden als oude ziel geboren.

Bij ZuiDERHuiS zijn we ervan overtuigd dat het een kwestie van nieuwsgierigheid is, een niet te sussen verlangen naar meer. Daarom hebben we de leeftijdsgrens van ons reisaanbod voor jonge volwassenen en volwassen jongeren een flink stuk opgetrokken.

Iedereen tussen 20 en 39 vindt vanaf heden zijn gading in ons vernieuwd aanbod Groepsreizen 20-30'ers, zowel wie zijn reishonger maar niet gestild krijgt als wie voorzichtig de eerste stapjes in de wereld zet.

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Ontdek ons aanbod voor 20'ers en 30'ers Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

Reizen met een open geest


Vooroordelen zijn des mensen, maar leiden helemaal nergens toe. Voor Mark Twain was er maar één remedie: reizen is fataal voor onverdraagzaamheid. Het begint een beetje onverhoeds, met kleine gebaren en een afwachtende glimlach, maar gaandeweg ontdek je hoe elke cultuur een cultuur van mensen is.
Over sommige bestemmingen bestaan diverse misverstanden, Iran bijvoorbeeld, maar laat ons toe om die voor eens en altijd op te klaren. De Iraniërs zijn een erg jonge en nieuwsgierige bevolking, die reizigers uit het westen met open armen ontvangen. Vergeet even alles wat je denkt te weten over Iran, en ga samen met ons op ontdekking. Op 21 april lichten we al een tipje van de sluier tijdens een infomoment in ons kantoor in Gent.

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Ontdek het echte Iran Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

Winterlust


Mensen, je hebt er in alle soorten; luidruchtige levensgenieters en stille superhelden, adrenalinejunks en boekenminnaars, zomerzielen en warme wintermensen, en alles daartussenin. Je hebt er die zweren bij zomerzon, zeebries en zandstrand. Je hebt er wiens hart een slag overslaat bij de belofte van noorder-licht, boreale boslucht en tonnen kraak-verse sneeuw.

Wij horen we bij die laatste categorie, maar we zijn niet alleen. Iedereen heeft nu en dan nood aan een beetje betovering. Jaar na jaar zien we de eindejaarsperiode in Lapland dan ook net een tikkeltje sneller volgeboekt geraken. Daarom zijn onze kerst- en nieuwjaarsreizen voor 2018 nu reeds boekbaar

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Beleef Kerst en Nieuw in winters Lapland Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

Licht doet leven


Aurora Borealis, voor de Vikingen het zonlicht dat weerkaatst op de brede schilden van de Walkuren, die onvervaard het hemelfirmament doorschrijden om de zielen van verslagen krijgers naar Valhalla te leiden. In de Griekse mythologie een samenspel tussen Boreas, god van de noordenwind, en de godin Eos, die met haar veelkleurige strijdwagen door de nachthemel scheurt om de komst van Helios aan te kondigen. In IJslandse folklore een heraut des onheils, maar tegelijkertijd ook verzachtend voor moeders die op het punt staan te bevallen. Voor ons gewoon een spel van protonen en elektronen, al dekt 'gewoon' de lading niet. Het noorderlicht valt niet in woorden te vatten. Veeleer dan zien is het een kwestie van beleven.

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Aanschouw het noorderlicht Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

Vitamine D en Z(ee)


Wind in de zeilen, euh wielen, de zomerzon hoog aan het hemelgewelf en de Middellandse Zee steeds in je kielzog; Catalonië is een heilzaam stukje fietsparadijs waar verkeersluwe fietsroutes zich gezwind een weg banen voorbij dappere middeleeuwse dorpjes, weelderige wijngaarden en vrijmoedige vissershaventjes waar de tijd geen rol van belang speelt.

Ver weg van wanstaltige megaresorts, opdringerige rommelleurders en de afvalrace om het beste plekje op het strand, laten we Barcelona en de drukte van de Costa Brava links liggen, en kiezen we resoluut voor het Catalonië van en door de Catalanen.


Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Visca Catalunya! Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

Wandelen doet wonderen


De helmboswuivende helden van Homeros likten na de strijd hun wonden in de publieke baden van het oude Griekenland. In het Edwardiaanse Engeland vonden gedistingeerde dametjes en parmantige heren hun heil in het heilzame badwater van Bath. Tegelijkertijd gingen hun Duitse tijdsgenoten baden in Baden-Baden. Wellness is zo oud als de mensheid zelf. Het is een kwestie van een beetje zelfliefde; inspanning en ontspanning, wandelen en wellness die als bezeten door je zenuwbaan racen. Bij daglicht de meest wonderlijke wandelroutes door het Zwitserse of Oostenrijkse hooggebergte, bij valavond verpozen in het wassende water van het wellnesscentrum van je hotel. Geen beter manier om volledig tot jezelf te komen.

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Wandelen en wellness Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis ZuiderhuisInfo en evenementen
De ideale manier om kennis te maken met ons ruim reisaanbod

Bike Flanders
vrijdag 20 april 2018 - 22 april 2018
’t Kuipke – Floraliënpaleis
Eugène Felixdreef
9000 Gent
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Meer info Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Infomoment Iran
zaterdag 21 april 2018 om 10:30
ZuiDERHuiS Gent
Kortedagsteeg 13-15
9000 Gent
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Meer info Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis facebook youtube pinterest instagram
Bekijk onlineUitschrijven