Ontdek de wereld met Zuiderhuis | Actieve reizen in groep en individueel
 
Logo Zuiderhuis
 

Een zomer zonder zorgen


Het is altijd ergens zomer, maar geen zomer is dezelfde. In Noorwegen kleuren hemel en aarde vermiljoen en violet onder de middernachtzon. In de Andes gaat menig microklimaat tijdens de Zuid-Amerikaanse zomer (december tot maart) gebukt onder rigoureuze regenval. Het hooggebergte in Centraal-Europa is in de zomer het walhalla voor kwieke avonturiers en wandelwonders, terwijl in Zuid-Frankrijk de soevereine zomerzon haar onderdanen net tot kalmte aanmaant. Geen zomer is identiek. Bijgevolg zijn ook de mogelijkheden voor een zinderende zomervakantie eindeloos: in groep, individueel of met het gezin, sportief of recreatief, dichtbij of ver weg. ZuiDERHuiS helpt je graag een eindje op weg met je vakantieplannen.
Zomerzon in Noorwegen


De Noren zijn verzot op sommer: lange dagen, korte nachten, milde temperaturen en de magie van de middernachtzon. Naar goede gewoonte gaat de komst van de zomer gepaard met een aantal (oer)Noorse tradities: van de eerste ‘buitenbiertjes’ (Utepils) tot de torenhoge kampvuren (Slinningsbålet) op de zomerzonnewende in Ålesund. Bovendien zijn ze rotsvast overtuigd van de heilzame werking van het Friluftsliv, het leven in openlucht. Het zit ze als het ware in het bloed, een onbegrensd verlangen naar buiten zijn. Er bestaan verschillende formules tot geluk. Een zorgeloze zomer in de Noorse buitenlucht is volgens ons de meest succesvolle!

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Ontdek onze zomerse autorondreizen Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

Voor doeners en durvers


IJsland, waar het zand zwart kleurt en het zonlicht zilver, is een land van contrasten. In de zomer geven de hooglanden in het binnenland hun goed bewaarde geheimen prijs. De dagen lengen langzaam, het witte wintercanvas kleurt groen en de middernachtzon hult de eeuwige avond in een gulden gloed. De wandel- en autowegen naar het hart van IJsland ontwaken en het binnenland wordt voor iedereen toegankelijk. De IJslandse zomer is een seizoen voor wandelschoenen en stafkaarten, een stevige trekrugzak en onvervalst avontuur. Mijlenver van de bewoonde wereld trekken we met ZuiDERHuiS IJslandreizen de ongerepte IJslandse wildernis in.

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Verken IJsland te voet! Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

(ont)spanning voor het hele gezin


Bij ZuiDERHuiS Fietsvakanties willen we optimaal van de zomer genieten. Met de grootste der vakanties voor de kleinsten onder ons in het vooruitzicht, wordt het hoog tijd om te beginnen plannen. Geen betere manier om alles los te laten – het stuur buiten beschouwing gelaten – dan er samen met je gezin op uit te trekken. Je hoeft niet steeds bezorgd achterom te kijken, onze routes zijn verkeersluw. Je hoeft je niet de longen uit het lijf te fietsen, onze aangepaste routes werk je op je eigen ritme af. Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken, en dat is het enige soort vakantie dat wij vakantie durven te noemen.Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Ontdek onze gezinsvakanties Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

avontuur boven de boomgrens


Een hooggebergtetocht blijft je een heel leven bij. Het is niet enkel een fysieke uitdaging, maar stelt je ook mentaal op de proef. Al het triviale vervaagt. Status en andere wereldse onbenulligheden doen er niet langer toe. Je wordt overgeleverd aan de grilligheid van de elementen en je eigen intuïtie, en zoekt de confrontatie met jezelf en de ontzaglijke grootsheid van de wereld op. Geen mens die een berg beklimt, komt als dezelfde terug naar beneden. Om die ervaring te kunnen delen tekenden we in de mooiste natuurgebieden van Europa een aantal hooggebergtetochten en rugzaktrekkings in groep uit.


Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Ga de uitdaging aan! Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

De grote Trans-Andes


“In 1492 ontdekten de oorspronkelijke inwoners van Zuid-Amerika dat ze naakt waren, gehoorzaamheid verschuldigd waren aan een koning uit een ander land en een god uit een andere hemel.” To zover Eduardo Galeano. De geschiedenis van Latijns-Amerika is steeds geschreven door vreemde stemmen. Pas op het einde van de vorige eeuw kon aan herstel gedacht worden. Aan een bestendig toekomstmodel, waar duurzaam toerisme een belangrijke rol in kan spelen. Met ZuiDERHuiS Groepsreizen 20-30’ers gaan we in de Andes op zoek naar de ziel van het steeds veranderende continent, dat niet langer the new world wil zijn maar zijn geschiedenis zelf schrijft.

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Van Altiplano tot Amazone Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis

Patagonië


Van desolate plaatsen gaat een ongekende aantrekkingskracht uit. Een confrontatie met jezelf en de pure, ongefilterde kracht van de natuur, in de voetsporen van onstuimige ontdekkingsreizigers en onvermurwbare geleerden. Ene Charles Darwin bijvoorbeeld, een nieuwsgierige twintiger met grote aspiraties, ging in 1834 met zijn Beagle voor anker nabij Tierra del Fuego. Patagonië is er echter niet enkel voor geharde avonturiers. Aan het ‘einde van de wereld’ hoef je niet aan het einde van je Latijn te zijn. Met ZuiDERHuiS Wereldreizen kan je zowel in groep als individueel naar het ongerepte zuiden van Zuid-Amerika. Afspraak op 2 juni voor een infomoment in ons kantoor in Gent!

Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis In de voetsporen van Darwin Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis ZuiderhuisInfo en evenementen
De ideale manier om kennis te maken met ons ruim reisaanbod

Infomoment Patagonië
Zaterdag 2 juni om 14:00
ZuiDERHuiS Gent
Kortedagsteeg 13-15
9000 Gent
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis Meer info Zuiderhuis
Zuiderhuis Zuiderhuis Zuiderhuis
Zuiderhuis facebook youtube pinterest instagram
Bekijk onlineUitschrijven