Op zoek naar iets?

IJsland

Zuiderhuis en North & Away slaan de handen in elkaar

Vanaf 1 juli 2019 bundelen Zuiderhuis en North & Away de krachten.

Om het aanbod in Scandinavië, Groenland en IJsland verder uit te breiden, expertise en opgedane ervaringen uit te wisselen en nieuwsgierige reizigers gericht en persoonlijk op weg te helpen slaan beide reisorganisaties op 1 juli 2019 de handen in elkaar in de kantoren van Zuiderhuis op de Britselei nr. 80 in Antwerpen.

Met meer dan 50 jaar gedeelde ervaring in groepsreizen en individuele reizen en een onmetelijke voorliefde voor het hoge noorden zorgt de samenwerking tussen Zuiderhuis en North & Away ervoor dat geen enkel hoekje van het hoge noorden onbekend blijft. Opdat aan alle reiswensen tegemoet kan worden gekomen krijgen onze experten de kans zich verder te verdiepen in hun stukje van het hoge noorden. Zowel bij Zuiderhuis als bij North & Away staan kleinschaligheid, terreinkennis en maatwerk centraal en ook in de toekomst zullen die waarden de boventoon voeren. In de loop van 2020 zullen North & Away en de afdelingen IJslandreizen en Laplandreizen Scandinavië van Zuiderhuis integreren tot een nieuw bedrijf.

Waarom samenwerken?

Het verhaal van Zuiderhuis gaat meer dan veertig jaar geleden van start. In 1978 trok reisleider Willy Wouters voor het eerst naar het toen nog grotendeels onontdekte IJsland. De oprichter en bezieler van IJslandreizen verloor er op slag zijn hart en organiseerde in 1982 de eerste Vlaamse groepsreis naar het land van vuur en ijs. Vandaag worden IJslandreizigers persoonlijk en klantgericht bijgestaan door een jong en dynamisch team, geruggesteund door de jarenlange ervaring van Willy Wouters.

Naast IJslandreizen biedt Zuiderhuis ook onderdak aan reizen naar Scandinavië, zowel in de zomer als in de winter. De zomerse rondreizen focussen voornamelijk op de overweldigende natuurpracht van Noorwegen terwijl het winterse aanbod zich toespitst op het adembenemende Lapland. Beide afdelingen houden er een ervaren en zeer gewaardeerd team reisleiders en lokale partners op na.

North and Away

Dat we echter niet overal in het hoge noorden aanwezig kunnen zijn spreekt voor zich. Het aanbod van North & Away is een welgekomen aanvulling en zal ongetwijfeld ook een verrijking blijken voor de reiziger zelf. Oprichters Benjamin en Karin zien hun levenslange droom in vervulling gaan en verhuizen binnenkort naar Rondane in Noorwegen, waar ze Rondane Gjestegård zullen uitbaten, een kleinschalig en uniek hotel waar ze al tien jaar mee samenwerken. De specialisten van North & Away zullen samen met het team van Zuiderhuis vanuit Antwerpen en Noorwegen de klant verder helpen met alle denkbare reisplannen naar Scandinavië, Groenland en IJsland.