Op zoek naar iets?

Fly & Bike

Zuiderhuis verwelkomt FLY and BiKE

Samen willen we doelgericht duurzame fietsvakanties ontwikkelen

Op 1 september 2019 is in Gent een gloednieuwe samenwerking van start gegaan tussen de Belgische reisorganisaties Zuiderhuis en FLY and BiKE. Met actieve fietsreizen in Centraal- en Midden-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten en dezelfde kernwaarden sluit het aanbod van FLY and BiKE nadeloos aan bij de fietsvakanties binnen Europa aangeboden door Zuiderhuis.

In een steeds sneller draaiende wereld is het belangrijk om af en toe wat gas terug te nemen. Wie kiest voor een georganiseerde fietsvakantie doet dat voornamelijk om vrij en zorgeloos te reizen. Je verkent je bestemming op je eigen tempo, kiest waar en wanneer je halt houdt en hoeft je over het vervoer van je bagage geen zorgen te maken. Die missie indachtig creëert Zuiderhuis al meer dan 20 jaar fietsvakanties binnen Europa. De samenwerking met FLY and BiKE zorgt ervoor dat fietsers niet langer enkel binnen Europa maar ook op verre bestemmingen zonder zorgen de mooiste fietsroutes kunnen verkennen. Daarbij zijn kleinschaligheid, respect voor de lokale bevolking en op een verantwoorde manier aan toerisme doen voor beide organisaties cruciaal.

FLY and BiKE

Het verhaal van FLY and BiKE gaat van start in 2003. Ergens in het broeierige binnenland van Madagaskar neemt Ilse Michielsen, bezieler van FLY and BiKE en fervent fietser, de overvolle minibus naar haar volgende tussenstop. De hitte is ondraaglijk, mensen zitten opeengepakt en aan de rit lijkt geen einde te komen. Op dat exacte moment beslist Ilse de wereld enkel nog met de fiets te verkennen.

Vandaag, meer dan 15 jaar later, organiseert FLY and BiKE wereldwijd groepsreizen met Nederlandstalige begeleiding, groepsreizen in internationaal gezelschap en individueel begeleide reizen. Op een gezonde en actieve manier de wereld verkennen, met respect voor de lokale bevolking en de omgeving, staat centraal in de filosofie van FLY and BiKE. De dagafstanden worden bewust kort gehouden, de groepen beperkt in omvang en steeds wordt er een volgwagen voorzien. Zo kunnen nieuwsgierige fietsers zonder zorgen de mooiste fietsroutes in Centraal- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten ontdekken.

De nieuwe samenwerking zorgt niet enkel voor een wederzijdse uitbreiding van het aanbod maar dient ook om kennis en ervaringen te delen wat betreft de productie van fietsreizen en om met het oog op de toekomst samen doelgericht duurzame fietsvakanties te ontwikkelen.

Ontdek het volledige aanbod fietsreizen buiten europa op www.flyandbike.be