Op zoek naar iets?

Het landschap in Zweden doet naar adem happen

ZWEDEN - Husky huttentocht met de kennel van Petter Karlsson - 7, 8 of 10 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • unieke individuele huskyreis in de Zweedse bergen
  • overnachting in hotel, op de huskyfarm en in wildernishutten
  • op pad met de husky’s van Finnmarksløpet kampioen Petter Karlsson

  Op pad met een kampioenenkennel

  Met de husky's van kampioen Petter Karlsson op pad door het sprookjesachtige Kirjesålandet natuurreservaat. Unieke kleinschalige huskyreis. 7, 8 of 10 dagen.

  Een indrukwekkend palmares

  Slussfors, in het hoge noordwesten van Zweden, is de thuishaven van één van de meest indrukwekkende husky kennels van Scandinavië. Hier leeft Petter Karlsson samen met Hog, Ulv, Kokos, Gaga en Ghost. Het zijn slechts enkele van de Alaska husky’s die de Zweed fokt met het oog op ultralange afstanden. Een zorgvuldige planning van de stamboom, een uitstekende verzorging en een training op hoog niveau maken het ‘team Petter Karlsson’.

  “Als kind reeds spendeerde ik al mijn tijd aan honden. Ik probeerde hun gedrag te doorgronden en zoveel mogelijk over hen te leren. Het werd mijn passie. Later stelde de opgedane kennis me in staat om samen met mijn husky team successen te behalen.” vertelt Petter.

  En die successen kunnen tellen. Petter werd Europees kampioen sledehondenrennen, won reeds tweemaal de Finnmarksløpet, de 1200 km lange wedstrijd over het ruige Finnmark plateau, won ook La Grande Odyssée, zeg maar de Tour de France van het hondensleeën, en werd meermaals Zweeds kampioen.

  Door het sprookjesachtige Kirjesålandet natuurreservaat

  Naar keuze drie, vier of zes dagen lang, treed je in de voetsporen van Petter Karlsson. Je krijgt immers elk het commando en de verantwoordelijkheid over een eigen huskyteam. Je wordt aangeleerd hoe je jouw eigen team bestuurt en verzorgt en trekt in een klein groepje van hut naar hut.

  Het Kirjesålandet natuurreservaat, onderdeel van het Vindelfjällens natuurreservaat, zorgt overdag voor het sprookjesachtige winterdecor. ’s Avonds maak je samen de wildernishut klaar voor de nacht en geniet van een heerlijk avondmaal in het midden van de natuur.

  Kleine groep

  Team Petter Karlsson kiest er bewust voor om de groepen heel klein te houden, zodat je optimaal kan genieten van de tocht en de rustgevende natuur. Per afreisdatum kunnen maximaal vier personen mee op pad.

  Je kiest zelf of je 5, 6 of 8 dagen met de husky's wil doorbrengen. Voor wie met de meester zelf wil mushen, geven we graag mee dat de 10-daagse reis met 8-daagse huskytocht van 15 t.e.m. 24 april door Petter Karlsson zelf begeleid wordt.

   

  • unieke individuele huskyreis in de Zweedse bergen
  • overnachting in hotel, op de huskyfarm en in wildernishutten
  • op pad met de husky’s van Finnmarksløpet kampioen Petter Karlsson

   

   

  Dag 1

  Heenreis naar Zweeds Lapland

  Vlucht vanuit Brussel naar Umeå. Bij aankomst transport naar het hotel (zelf ter plaatse te regelen, niet in de prijs inbegrepen). Overnachting in hotel in Umeå.

  Dag 2

  Naar de huskykennel in Slussfors

  Na het ontbijt begeef je je naar de busterminal voor de busrit naar Slussfors (richtprijs 400 SEK, ter plaatse te betalen. Zorg dat je in het bezit bent van Zweedse Kronen). De rit voert je dwars door het Zweedse binnenland en duurt zo'n 4,5 uur. Aan de bushalte in Slussfors word je opgehaald door de medewerkers van Petter Karlsson. Ontvangst in het gastenverblijf met accommodatie in gedeelde twin kamers. Na het avondmaal volgt een eerste briefing over het komende avontuur. Relaxen in de sauna en overnachting in het gastenverblijf.

  Dag 3-5

  Meerdaagse tocht door de Zweedse bergen

  Na het ontbijt is het tijd om alles klaar te maken voor de start van het avontuur. Samen met de gidsen maak je kennis met de husky’s en krijg je een spoedcursus huskyrijden. Je spant je eigen huskyteam in en wacht op het vertreksein. Eenmaal onderweg valt het op hoe geruisloos de husky’s door de sneeuw schrijden, het contrast met het oorverdovende gehuil voor de start kon niet groter zijn. De eerste dag staat een flinke 30 km op het programma door de sprookjesachtige winterpracht van het Kirjesålandet natuurreservaat. Je komt ogen tekort.
  In de namiddag arriveer je aan de eerste overnachtingsplek, de Flottarkoja wildernishut. De hut is een verborgen pareltje en ligt perfect tussen het woud en de bergflanken, pal naast een stroom. Je verzorgt eerst jetrouwe viervoeters, waarna je samen een traditioneel Zweeds avondmaal verorbert. Overnachting in de wildernishut.

  Op de tweede dag trek je na het ontbijt verder de dik besneeuwde Zweedse bergen in. Dat betekent dat je de husky’s af en toe een handje dient toe te steken en mee dient te steppen of lopen. Het is met volle teugen genieten van het spectaculaire winterlandschap. De bomen zijn onder de pakken sneeuw haast onherkenbaar en met wat fantasie lijken ze eerder op grote trollen. Het doet makkelijk begrijpen waar de Vikingen hun avonturenverhalen vandaan haalden…
  Na opnieuw een flinke dagtocht bereik je de volgende wildernishut, midden in het natuurreservaat, ver weg van alles en iedereen. Na de verzorging van de husky’s is het genieten van avondmaal en sauna. Overnachting in de wildernishut.

  Op de derde (*) dag van je husky avontuur is het meer dan ooit genieten. De band met je husky’s is gesmeed en ook je ‘mushing’ techniek is er fel op vooruit gegaan. Na het ontbijt zet je koers terug naar de huskyfarm in Slussfors. De route leidt je vandaag door alweer een ander landschap. Het grootste deel van de dag slee je immers door een millenia oud boreaal woud. 
  Als je in de late namiddag weerkeert in Slussfors, wacht een heerlijk avondmaal en blik je samen met de gidsen terug op de avonturen van de voorbije dagen. Overnachting in het gastenverblijf.

  (*) Wie kiest voor de 8-daagse of 10-daagse reis, trekt eerst nog wat dieper het natuurreservaat in, vooraleer terug te keren naar Slussfors.

  Dag 6

  Terug naar Umeå

  Na het ontbijt transfer naar de bushalte. Je neemt opnieuw de bus voor de rit naar Umeå (richtprijs 400 SEK, ter plaatse te betalen. Zorg dat je in het bezit bent van Zweedse Kronen). Bij aankomst kan je de stad wat verkennen. Overnachting in hotel in Umeå.

  Dag 7

  Terugreis

  Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven (zelf ter plaatse te regelen) en terugvlucht naar Brussel.

  Periode

  Meerdere afreisdata mogelijk tussen 27 november 2019 en 24 april 2020.
  Contacteer ons voor exacte data en beschikbaarheid.

  Prijzen

  Voor de 7-daagse reis:

  Vanaf € 1565 per persoon (o.b.v. de beschreven accommodatie)
  bij boeking voor 31.08.19 geniet je van een voordeliger 'early bird' tarief vanaf € 1410

  Voor de 8-daagse reis:

  Vanaf € 1985 per persoon (o.b.v. de beschreven accommodatie)
  bij boeking voor 31.08.19 geniet je van een voordeliger 'early bird' tarief vanaf € 1800

  Voor de 10-daagse reis:

  Vanaf € 2650 per persoon (o.b.v. de beschreven accommodatie)

  Nota

  Aantal dagen

  Naar keuze ben je 7, 8 of 10 dagen op reis.

  Afspraak

  Vlucht van Brussel naar Umeå. Bij aankomst transport naar het hotel in Umeå (zelf ter plaatse te regelen, niet in de prijs inbegrepen). Op dag 2 begeef je je naar de busterminal voor de busrit naar Slussfors (richtprijs 400 SEK, ter plaatse te betalen. Zorg dat je in het bezit bent van Zweedse Kronen). De rit voert je dwars door het Zweedse binnenland en duurt zo'n 4,5 uur. Aan de bushalte in Slussfors word je dan opgehaald door de medewerkers van Petter Karlsson.

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon, met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro.

  Voor deze meerdaagse huskytocht neem je best je eigen grote rugzak mee (geen koffer). Tijdens de tocht mag je maximum 12 kg bagage meenemen. Zorg er dus voor dat je bagage kan overladen.

  Begeleiding

  Petter Karlsson en zijn ervaren team Engelstalige mushers.

  Comfort

  In Slussfors verblijf je in het gastenverblijf op een kilometer van de huskyfarm in een twin kamer met gedeeld sanitair, onderweg in eenvoudige gezellige wildernishutten met sauna en eco-toilet. Er is geen elektriciteit in de wildernishutten, dus een hoofdlamp kan handig zijn. Slaapzak wordt voorzien.

  Datum reisfiche

  © Zuiderhuis Laplandreizen Scandinavië – 24 mei 2019

  Deelnemers

  Minimum 1.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart.

  Eigen aan de reis

  Deze meerdaagse huskysafari gaat door in een groepje van 4 personen vergezeld van 1 of 2 professionele lokale mushers.

  Fysiek

  Voor de vereiste fysiek, kijk onder 'Niveau'. Bij inschrijving dient er een medische vragenlijst ingevuld te worden.

  Kledij

  Ter plaatse krijg je de volgende kledij en materialen ter beschikking:

  • waterdichte kitbag voor je spullen, om mee te nemen in de slee tijdens de driedaagse (maximum 12 kg.)
  • warme waterdichte winter overall
  • winterlaarzen
  • warme overwanten
  • werkhandschoenen (voor de omgang met de husky’s)
  • hoofdlamp
  • thermos
  • handdoeken op de eerste en laatste dag in het guesthouse
  • thermische slaapzak

  De volgende zaken dienen zeker op je paklijst te staan:

  • 1 à 2 fleece of wollen trui
  • 1 à 2 warme winterbroek(en)t
  • hermisch ondergoed (2 paar is ideaal)
  • 3 paar gewone sokken
  • 2 paar warme wollen sokken
  • een warme winddichte muts
  • een sjaal of buff
  • een paar warme handschoenen
  • slippers
  • lippenbalsem
  • zonnecrème
  • kleine badhanddoek
  • zonnebril en/of skibril
  • camera
  • reservebatterij voor camera
  • eventueel powerbank (batterijoplader)

  Leeftijdsadvies kinderen

  Deze tocht is niet geschikt voor kinderen onder 18 jaar.

  Maaltijden

  Alle maaltijden ter plaatse zijn in de prijs inbegrepen. In de wildernishutten kook je gezamenlijk je eigen maaltijden.
  Opgelet, de maaltijden aan boord van het vliegtuig zijn niet inbegrepen. Een maaltijd aan boord van het vliegtuig is steeds mogelijk, evenwel tegen betaling.

  Niveau

  Om een indicatie te geven van de moeilijkheidsgraad van onze tochten, hebben we een indeling gemaakt qua niveau op een schaal van 1 tot 4, waarbij 1 staat voor de makkelijkste tochten en 4 voor de moeilijkste. Twijfel je of je voor een bepaalde tocht geschikt bent, neem dan zeker even met ons contact op.
  Deze husky driedaagse is niveau 3: tocht over heuvels. Regelmatig meelopen met de husky's als het bergop gaat. Overnachting in wildernishutten met basiscomfort en gezamenlijke slaapaccommodatie. Redelijke conditie is vereist (min. 2x/week sporten).

  Programmawijzigingen

  Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt.

  Single

  Geen single kamer mogelijk. Alleenreizenden delen een kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. Bij een oneven verdeling wordt er in de mate van het mogelijke een oplossing voorzien.

  Transfers

  Je dient zelf de volgende transfers te regelen:

  • van de luchthaven naar het hotel in Umeå
  • van het hotel naar de busterminal
  • busrit Umeå - Slussfors
  • busrit Slussfors - Umeå
  • van de busterminal naar het hotel in Umeå
  • van het hotel naar de luchthaven

  Van het moment dat je arriveert in Slussfors zijn alle lokale transfers in de prijs inbegrepen.

  Vlucht

  Voor onze vluchten naar Zweeds Lapland werken we al jaren nauw samen met Scandinavian Airlines. Een uitzondering niet te na gesproken en in tegenstelling tot de chartermaatschappijen, vliegt deze luchtvaartmaatschappij klokvast en biedt ze een uitstekende service. Dankzij onze jarenlange samenwerking bieden ze ons de best mogelijke tarieven. 

  Daarenboven bieden we je, op het moment van je aanvraag, steeds de meest voordelige dagprijzen aan. 

  We maken je vrijblijvend een voorstel en nemen eventueel zelfs voor een beperkte tijd een vrijblijvende optie op de vluchten. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten aan. De vluchtprijs die wij je opgeven omvat alle taksen, luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en dergelijke. Eens je ticket is uitgegeven, kunnen er geen bijkomende toeslagen meer geheven worden.

  Vroege boekers (vanaf ongeveer 11 maanden voor afreis) kunnen vaak genieten van onze extra voordelige vluchttarieven vanaf richtprijs ca. 350 euro per persoon. Wie eerder kort voor vertrek wenst te boeken, kan dat natuurlijk ook, maar de vluchtprijzen kunnen dan oplopen tot richtprijs 590 euro en meer. Dus hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je vliegt.

  Voorbereidende info

  Toen Petter Karlsson in 2016 zijn eerste Finnmarksløpet won, maakte Belgische cineaste Hilse De Groote op hetzelde moment beelden voor een documentaire over Europa’s langste hondeslederace. Hilse volgde initieel in de voetsporen van het team van een Engelse musher, maar toen diens race vroegtijdig tot een einde kwam, sprong ze mee in het busje van het ‘team Petter Karlsson’ en volgde hen de rest van de race. Het was een uitermate goed getimed toeval, want Petter kende een onwaarschijnlijk wedstrijdeinde en rijfde zijn eerste eindzege binnen. Hilse De Groote doopte haar film ‘The Riders of the Arctic’ en het is een beklijvend relaas van de ontberingen die de deelnemers aan de Finnmarksløpet zo op de proef stellen. De film oogste lovende reacties op o.a. het Los Angeles Cine-Fest en het Chicago International Children’s Film Festival.

  In België is de film te koop bij Kiwaq Dogsports, Vuurkruisenlaan 8, 9220 Hamme. www.kiwaq.be
  Zeker een aanrader als voorbereiding op deze husky meerdaagse.

  Hier alvast de trailer:

  Official Trailer - The Riders of the Arctic from Hilse De Groote on Vimeo.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  5/08/2019