ZWEDEN REIZEN

ONTDEK ZWEDEN

wandelreizen individueel smaland zweden meer

Groots en verscheiden

Zweden, het grootste land van Scandinavië, heeft natuurlijk veel meer te bieden dan wijlen ABBA en meubelgigant Ikea. 

Grootste trekpleister is het wereldberoemde ICEHOTEL van Jukkasjärvi. Elk jaar bewerken gerenommeerde beeldhouwers van over de hele wereld het sprookjesachtige blauwe ijs van de Torne rivier en bouwen het zo om tot een uniek ijsverblijf. Hier overnachten is voor veel geliefden een droom.

Daarnaast vormt Zweden ook de ideale uitvalsbasis voor winterse activiteiten. In Zweeds Lapland kan je niet alleen kiezen uit diverse locaties en accommodaties maar heb je ook tal van excursiemogelijkheden: huskytochten, bezoek aan een huskyfarm, sneeuwscooteren, ....

Tijdens de kerstperiode is Zweeds Lapland een van de meest gezellige reisbestemmingen voor gezinnen met kinderen én kleinkinderen. De kerstman wacht op jullie bezoek!

Verder staat Zweden ook borg voor culinair genot. De Zweedse keuken, met gerechten als Smörgasbörd en Köttbullar, geniet wereldfaam.  

Puur natuurgebied

Meer nog dan Finland is het noorden van Zweden één groot ongerept natuurgebied. De graasgronden van de rendieren strekken zich in Zweden veel zuidelijker uit. Zweeds Lapland neemt zo nagenoeg de bovenste helft van het land in.

Het land is een eldorado voor wandelaars, alleen al door de immense omvang en het authentieke karakter van de alomtegenwoordige natuur. In het zuiden van het land ligt Småland, een glooiend en afwisselend landschapsdeel, vol stenen en door gletsjers in de ijstijd uitgesleten rotskoppen, meren en turfmoerassen.

Karakteristieke rode boerderijen met kleine akkers domineren het landschap, omringd door steenmuren en bloemenvelden. Dit liefelijke platteland vormt een bad van rust, je enige metgezel is de pure natuur.

Lees meer
 

ZWEDEN REIZEN reisthema's

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading