Op zoek naar iets?

ZWITSERLAND - Oberengadin, de zonnige Alpenvallei zicht huisje op de berg wandelreizen zuiderhuis

ZWITSERLAND - Oberengadin - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €915

  • individuele wandelreis vanuit een comforthotel**** in Sils-Maria    
  • 4-gangen avondmaaltijden in een klassehotel met wellnessfaciliteiten
  • wandelingen naar de Fexvallei, het Berninamassief, het Rosegtal...

  Wandelen in het Engadin, de zonnige Alpenvallei

  Wandelingen vanuit een klasse viersterrenhotel in Sils Maria met dagwandelingen van uiteenlopend niveau en wandelduur in de betoverende Engadinvallei

  Het Oberengadin is een van de meest schilderachtige valleien in Zwitserland. In dit brede en open hooggebergtedal in zuidoost Graubünden vertoef je in een groots alpien decor met heerlijke panorama’s op met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen. De Inn ontspringt hier hoog in de vallei uit een meertje boven de Malojapas en voedt een serie zilveren meren die schitteren in het overvloedige zonlicht waarvan deze vallei meer dan 300 dagen per jaar geniet, dankzij haar zuidwestelijk geörienteerde ligging.

  We kozen voor deze wandelweek een stijlvol viersterrenhotel met een uitstekende keuken en uitgebreide wellnessfaciliteiten in Sils, als uitvalsbasis voor een selectie wandelingen naar alle windstreken in de Engadinvallei. Sils ligt genesteld tussen het gelijknamige meer en dat van Silvaplana, en aan de toegang tot de romantische, bloemenrijke Fexvallei. Dankzij de centrale ligging in de vallei kan je gemakkelijk met lokale bussen en kabelliften de vertrekpunten bereiken voor wandelingen langs onder andere de Via Bregaglia of naar de majestueuze sneeuw- en ijswereld van het Berninamassief. Ook het wereldberoemde Sankt-Moritz ligt op een van je wandelroutes en je passeert idyllische bergmeertjes als de Hahnensee, Fuorcla Surlej en het wonderlijke Rosegtal.

  Deze wandelingen zijn voor iedere gemiddelde bergwandelaar goed haalbaar en ook liefhebbers van fauna, flora en de rijke Engadincultuur in de schilderachtige Bündnerdorpen komen volop aan hun trekken.’s Avonds word je gastronomisch verwend met specialiteiten van de streek, vergezeld van een zonnig Veltlinerwijntje of een verrassende rosé uit de Bündner Herrschaft.

  Allegra!


  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst in Sils.

  Dag 2-7

  Wandelingen

  Keuze uit verschillende wandelingen vanuiteenlopend niveau en wandelduur, o.a.:

  • Een prachtige wandeling met betoverende uitzichten over het Oberengadin, vanaf het Corvatsch bergstation (2313m) en afdaling langs het bloemenrijke Fextal naar Sils Maria. 3u, 100m klimmen, 650m dalen.
   300 m klimmen, 5 uren wandelen.
  • Vanuit het kuuroord St. Moritz naar Fuorcla Surlej (2775m), langs een uit het dal klimmende wandelroute via de Hahnensee en zigzaggend langs de westflank van de Piz Surlej. Terugkeer met de kabelbaan vanaf Murtèl naar Surlej en per bus naar Sils. 4u, 1000m stijgen.
  • Een langere wandeling door de Rosegvallei, een van de mooiste van de Bernina. Vanaf het Murtèl station op de Corvatsch-kabelbaan naar Chamanna Coaz (2610m), in een spectaculaire ijswereld van de Roseggletsjer en met schitterende zichten op de Bernina (4049m). 7u, 250m stijgen, 1150m dalen.
  • Merenwandeling vanuit Silvaplana, deels langs de Via Engiadina en langs steile paadjes naar de Lej da la Tscheppa gelegen op 2616m hoogte. Van hieraf bergafwaarts langs de Ova de laTscheppa naar Silvaplana. 5u30, 850m stijgen en dalen.
  • Vanuit Maloja naar de Val Bregaglia langs de smaragdweg tussen Graubünden en Lombardije waarbij je ook kennis maakt met het rijke cultuurpatrimonium van Bergell. De wandeling eindigt in Promontogno. 5u30, 250m stijgen, 1160m dalen.
  • Een wandeling door verschillende vegetatiezones, van hoogalpien naar mediterraan, vanaf de Berninapas (2328m), en langs het Lago Bianco door de zuidelijke Puschlav-vallei naar het Lago del Poschiavo. 4u30, 100m stijgen, 1400m dalen.

   

  Dag 8

  Einde

  Einde van het programma na het ontbijt.

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk, van 12/06/20 tot 18/10/20.

  Prijzen

  Prijs per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)

  Laag seizoen (12/06-10/07/20 & 15/08-18/10/20)

  € 915

  Hoog seizoen (11/07-14/08/20)

  € 975

  Toeslag eenpersoonskamer laag seizoen

  € 114

  Toeslag eenpersoonskamer hoog seizoen

  € 130

   

  Extra nacht in half pension

  In tweepersoonskamer laag seizoen

  € 121

  In tweepersoonskamer hoog seizoen

  € 130

  In eenpersoonskamer laag seizoen

  € 141

  In eenpersoonskamer hoog seizoen

  € 149

  Nota

  Aantal dagen

  8, 6 wandeldagen.

  Deelnemers

  Min. 1.

  Logies

  7 nachten in het klassehotel Edelweiss**** in Sils-Maria, in halfpension met ontbijtbuffet en viergangendiner. Tweepersoonskamers met privé-badkamer. Het hotel beschiikt over een eigen wellnesscentrum met jacuzzi, sauna en stoombaden.

  Niveau

  De voorgestelde wandelingen zijn licht tot gemiddeld, langs paden en zonder technische moeilijkheden. Alternatieve wandelingen zijn mogelijk.

  Reisweg

  Met eigen wagen
  Via Basel, Zurich, Chur en de Julierpas naar Silvaplana en Sils. Afstand vanuit België is ca. 900km.

  Met het openbaar vervoer:
  Per trein via Chur naar Sankt Moritz. Vandaar verder met de bus naar Sils (reistijd ongeveer 13u):  http://www.b-europe.com/Reizen/

  Per vlucht:
  Naar Zurich. Vanaf de luchthaven van Zurich per trein naar Zurich HB, Chur en St. Moritz en verder per bus naar Sils Maria. Er zijn regelmatige verbindingen, naargelang het aankomst- en vertrekuur. U kan deze nazien en reserveren op: http://www.sbb.ch.

  Alle verplaatsingen ter plaatse per bus, trein of kabelbanen in de Boven-Engadin vallei zijn ingebrepen.

  Situering

  Het Oberengadin ligt in het kanton Graubünden in het zuidoosten van Zwitserland. Het Bernina-massief maakt deel uit van de Oostalpen en vormt de grens met Italië.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  4/03/2020