Op zoek naar iets?

wereldrezien-vrouw

DE 8 HIGHLIGHTS VAN FRANCIS CAGNIE

GUJARAT: een superreis voor ‘het andere India’

  1. Een bezoek aan de 4 natuurparken, waarbij je de Aziatische leeuw, gazelles, wilde ezels, hyena’s maar ook roze flamingo’s en pelikanen kunt bewonderen. Ook de zonsondergang in de zoutwoestijn is een hoogtepunt van deze reis.
  2. De vele marmeren tempels met unieke religieuze sculpturen, waar we lokale gelovigen fascinerende rituelen zien uitvoeren.
  3. De beklimming van Palitana, het Vaticaan van het Jainisme.
  4. In India is vakmanschap nog heilig: we zien pottenbakkers, zeefdrukkers, wevers, koperslagers en beoefenaars van ‘rogan art’ aan het werk, een oud-Perzische schildertechniek met verf op basis van castorolie.
Ontdek deze reis hier.

ODISHA: een schitterende reis voor liefhebbers van authentieke couleur locale

  1. Een boottocht op het Chilkameer, met vissers, vogels en opspringende dolfijnen in de ondergaande zon. Ook de wandelingen langs de rijstterrassen zijn een must voor natuurliefhebbers.
  2. De zonnetempel van Konarak is een van de meest erotische tempels van India, en na de Taj Mahal de mooiste.
  3. In kleine dorpjes met lemen hutten vol kleurrijke motieven maken we kennis met een indrukwekkende verscheidenheid aan mysterieuze minderheden. Hun rituele dansen, hun eigen typische kledij, hun kleurrijke tatoeages en magische gewoontes.
  4. Fotografen komen ogen tekort voor prachtfoto’s van de vrouwen met reuze oorringen, met kaalgeschoren schedel en bekleed met een overvloed aan sierlijke kettingen. 
Ontdek deze reis hier.